Egiptul a prezentat lista candidatilor acceptati pentru alegerile prezidentiale. Comisia electorala prezidentiala din Egipt a anuntat lista finala a candidatilor acceptati in cursa electorala. Acestia sunt 13 barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 70 ani. Desi candidatii preferati de Fratia Musulmana au fost descalificati de comisie, trei dintre candidatii ramasi in cursa sunt sustinatori impatimiti ai islamului, este vorba despre Abdel-Moneim Abolfotoh anterior membru in Fratia Mulsulmana, Mohammed Morsi - actualul preferat al Fratiei si Amr Moussa - fostul ministru de externe al lui Mubarak si fost conducator al Ligii Arabe. Prima runda a prezidentialelor este programata pentru 23-24 mai 2012, iar campania electorala incepe pe 30 aprilie, scrie Ria Novosti.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Nicolas Sarkozy incearca atragerea votantilor candidatei Marine Le Pen. Presedintele Nicolas Sarkozy face tot ce ii sta in putinta pentru a castiga voturile francezilor in runda decisiva a prezidentialelor. Eforturile sale de a-l intrece pe socialistul Francois Hollande se ciocnesc in pincipal de imensa rata a somajului, care a atins cea mai mare cota din ultimii 13 ani. Ultimele sondaje publicate indica faptul ca strategia lui Sarkozy consta acum in atragerea celor 6,4 milioane de votanti ai lui Marine Le Pen. Hollande detine momentan 55% din intentiile de vot ale francezilor. Le Pen, care s-a situat pe al treilea loc in prima runda a alegerilor cu 17,9%, incearca sa obtina niste concesiuni din partea actualului presedinte in schimbul acordarii sprijinului si a voturilor. Si Hollande a curtat-o pe candidata extremei drepte, dar Sarkozy este cel care a facut cativa pasi concreti spre implinirea unor dorinte ale electoratului de extrema dreapta. Marine Le Pen a promis ca isi va face pubica pozitia sa oficiala in data de 1 mai, anunta Reuters.

Marea Britanie retrage 500 de soldati din Afganistan in cursul acestui an. Potrivit declaratiilor secretarului pentru aparare Philip Hammond, trupele afgane sunt destul de puternice fapt ce permite ca 500 de soldati englezi sa se intoarca acasa anul acesta. Intr-o comunicare sustinuta in fata Camerei Comunelor, Hammond a aratat ca in ultimele sase luni englezii au predat politiei afgane 36 de puncte de control din provincia Helmand. Cu toate acestea, Franta va mentine trupe in Afganistan pana la finele lui 2014, data la care politia afgana ar trebui sa detina integral controlul asupra tarii, informeaza The Guardian.

Un oficial SUA recunoaste existenta greselilor din Serviciile Secrete. Un oficial american a recunoscut pentru prima data ca agentii Serviciilor Secrete ar putea comite greseli sau ar putea avea un comportament inadecvat. Oficialii considera ca omul este supus greselii si ca in existenta de 147 de ani a Serviciilor Secrete este normal sa existe si greseli, insa dau asigurari ca aceste greseli au fost gestionate corespunzator la momentul respectiv. Declaratiile vin in urma aparitiei in media a cazului in care mai multi agenti secreti au fost implicati intr-un scandal cu prostituate in Columbia. Agentii ar fi frecventat un club de striptease impreuna cu mai multi specialisti ai armatei americane. Dupa ce barbatii ar fi consumat cantitati mari de alcool, ar fi platit pentru servicii sexuale. Acuzariile sunt confirmate de marturia proprietarul clubului. Escapada agentilor ar fi avut loc in timpul calatoriei lui Obama la summitul de la Cartagina de luna aceasta. Investigatiile au fost pornite si autoritatile sustin ca vor cerceta cu seriozitate orice acuzatie primita la adresa agentilor secreti, scrie CNN.

Fostul presedinte liberian Charles Taylor a fost condamnat pentru crimele din Sierra Leone. Fostul presedinte al Liberiei Charles Taylor a fost gasit vinovat de crime impotriva umanitatii si crime de razboi comise impotriva populatiei din Sierra Leone. Taylor este primul fost sef de stat condamnat de justitia internationala dupa procesul de la Nurnberg. Presedinte intre anii 1997-2003, Charles Taylor se face vinovat de complicitate si tainuire a campaniei de teroare derulata in timpul razboiului civil din Sierra Leone cu scopul de a-i exploata diamantele. Trupele lui Taylor au luptat impreuna cu rebelii din Sierra Leone si i-au aprovizionat cu arme in schimbul diamantelor. Fostul presedinte a pledat nevinovat pe tot parcursul procesului, iar avocatii sai incearca acum sa faca apel la sentinta pronuntata, anunta AFP.