Visul

Shyam Lal KasajuFoto: Hotnews

Shyam Lal a ales Romania ca tara de destinatie dupa ce a aflat de la un prieten ca o companie din Romania ar plati un salariu lunar de 300 de euro si 1,5 euro pe ora pentru orele suplimentare. A aflat despre Manpower VV International de la acelasi prieten.

A platit 440,000 de rupii (4,074 de euro) catre o agentie de plasare a fortei de munca pentru un bilet si alte costuri legate de calatorie. A reusit sa plateasca imprumutindu-se de la prieteni si rude. “stiam ca voi plati dobanda mai mare imprumutind bani de la prieteni si de la rude, dar aveam nevoie urgenta de bani. Nu m-am dus la banca sau la alta institutie financiara pentru ca au proceduri foarte complexe, care dureaza," spune Shyam.

"Ma gandeam ca voi economisi o suma frumusica lucrind 2 ani in Romania, asa ca plata datoriilor nu ar fi fost prea dificila." “Nu voi lasa acest sentiment de indepartare de familie pentru 2 ani sa ma bantuie, imi spuneam in timp ce procesam calatoria spre Romania. Mai degraba o sa ma gandesc la beneficiul material pentru mine si familia mea. Acest gand m-a ajutat sa imi controlez emotiile" spune el.

Shyam Lal Kasaju a ajuns din Nepal in Romania pe 20 noiembrie 2010. Afara erau 9°C. La Kathmandu, de unde venea, erau 21°C. "Expunerea brusca la o temperatura scazuta pentru prima oara in viata mea m-a facut sa ma gindesc ca imi va fi dificil pana si sa supravietuiesc." isi aminteste Shyam prima impresie cand a pus piciorul in Romania.

Material integral pe EurActiv.ro