Bucurestiul va fi, miercuri, centrul fotbalului din Europa, capitala urmand sa gazduiasca finala Europa League dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao (21.45, Arena Nationala).Presa internationala a scris pe marginea acestui subiect si, desi parerile sunt impartite, oaspetii spanioli s-au aratat placut impresionati de oras si de Stadionul National.

"Bucurestiul va gazdui o petrecere in rosu si alb", titreaza publicatia spaniola Ultima Hora. Avionul "Jumbo" 747 ii va transporta pe membrii Clubului Athletic la Bucuresti, unde se va disputa finala Ligii Europa cu echipa Atletico Madrid. Impresionantul aparat de zbor, cu 580 de locuri, va transporta in capitala Romaniei echipa, corpul tehnic, directorii Clubului Bilbao, jurnalisti si fani ai echipei.

"Principele ii va tine loc tatalui la finala Ligii Europei", noteaza cotidianul spaniol El Pais. Principele Felipe va fi prezent miercuri, la finala Ligii Europei, care se va disputa la Bucuresti intre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, dupa ce regele Juan Carlos a suferit o operatie la sold si se afla in convalescenta.

"Finala Europa League: Buna dispozitie a invadat Bucurestiul", scrie Hoy.es. Publicatia a realizat o galerie foto cu fanii si suporterii echipelor spaniole, aflate pe strazile Bucurestiului. Galeria foto poate fi accesata aici.

"Bucurestiul se pregateste pentru petrecerea alb-rosie", relateaza El Mundo. Cotidianul spaniol descrie capitala Romaniei drept "un oras al contrastelor", cu cladiri impunatoare din epoca intunecata a lui Nicolae Ceusescu si blocuri noi. De asemenea, se mentioneaza prezenta cainilor pe strazile Bucurestiului, insa mai putini decat spun alarmistii. Politia a pregatit mai multe efective ca de obicei pentru o finala perfecta, iar pe unele afise electorale, care populeaza orasul, sta scris sloganul "Federatia Romana de Fotbal este ca Mafia". Stadionul National este pregatit, se fac ultimele retusuri pentru zona VIP, iarba arata perfect, iar sunetul si imaginile sunt testate. De asemenea, zona destinata presei este perfect pregatita.

"Bucurestiul se trezeste intr-o atmosfera calda si microbista" sau "Buna dispozitie predomina in Bucuresti", informeaza MundoDeportivo.com. Stadionul National se pregateste pentru ultima faza a pregatirilor inaintea finalei dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, iar gazonul se afla in stare buna.

"Posesia de droguri se pedepseste cu inchisoarea la Bucuresti", noteaza ElCorreo.com. Astfel, suporterii celor doua echipe spaniole, care se afla la Bucuresti, sunt sfatuiti sa se abtina de la consumul de droguri, deoarece risca amenzi si chiar pedeapsa cu inchisoare.

Primii suporteri spanioli sositi la Bucuresti: "Este mult mai bine decat ne asteptam". Primii din cei aproximativ 20.000 de suporteri iberici care vor vizita Romania au ajuns deja in Bucuresti, oaspetii aratandu-se placut impresionati de oras si faptul ca multi dintre localnici vorbesc bine spaniola. "Este mult mai bine decat ne asteptam, nu am intalnit atat de multi caini cum am citit", a precizat unul dintre suporterii madrileni. Pentru meciul de miercuri (de la ora 21.45), sunt asteptati in Bucuresti aproximativ 20.000 de fani iberici ai echipelor Atletico Madrid si Athletic Bilbao.

El Correo: "Bucurestiul, o capitala accesibila si pentru cei cu portofelul mai subtire. Drumurile lasa insa de dorit si nu este recomandat sa mergi cu taxiul". Suporterii si jurnalistii iberici au luat cu asalt Bucurestiul pentru finala Europa League dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao (miercuri, Arena Nationala, ora 21:45), primele impresii ale spaniolilor despre capitala Romaniei fiind impartite. De la "un oras frumos, accesibil pentru cei cu portofelul mai subtire", pana la "drumurile lasa de dorit, iar sa gasesti un loc de parcare este frustrant".

Channel 5 vrea sa deschida transmisia de la finala Europa League cu "palatul lui Ceausescu". Postul britanic Channel 5 intentioneaza sa deschida transmisia de la finala Europa League cu "palatul lui Ceausescu", respectiv cu un film facut marti in Palatul Parlamentului, in urma unei scrisori in acest sens adresate conducerii Camerei si care a generat divergente in Biroul permanent, relateaza Mediafax. Pe ordinea de zi a sedintei de vineri a Biroului permanent al Camerei Deputatilor a figurat si un memorandum intern referitor la o filmare in regim de gratuitate, solicitata de postul Channel 5 din Marea Britanie, si care a determinat unele observatii ale liderului deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu.