De ce ne mor copiii cu zile: spitale fara pediatri si reguli calcate in picioare. In fata Institutului de Ocrotire a Mamei si Copilului, sunt parcate masini cu numere din toata tara. Situatia e trasa la indigo la mai toate unitatile: multi parinti isi aduc in Capitala copiii dupa ce trec prin experiente cutremuratoare in spitalele din provincie. Daniela este de 10 zile internata cu cei doi copii, de 3 si 5 ani, si rasufla usurata ca a scapat de calvarul trait la spitalul din Buzau. "Acolo doctorii nici macar nu lasa mama sa ramana cu copilul daca nu alapteaza. Il lasi in spital si Dumnezeu cu mila. Si conditiile sunt de groaza: igrasie in saloane, WC-uri infundate. Aici (la IOMC- n.r.), se schimba lenjeria dupa fiecare pacient, acolo n-am vazut asa ceva. Lumea se straduieste si nu se ia spaga", spune femeia, care se mira "cum a fost posibil ca fetita aceea sa moara". Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

La 10 ani voia sa pedaleze pana in Bulgaria, in cautarea primei iubiri. Alexandru Tomescu voia sa mearga cu bicicleta catre Sofia, unde locuia o fetita-violonista de care se indragostise, si s-a apucat sa invete limba bulgara. Are un dar, datorita caruia salile de concert sunt intotdeauna pline atunci cand canta el. In plus, cuvantul "studiu" revine aproape obsedant atunci cand vorbeste de modul in care s-a pregatit pentru a deveni violonist. Este "perfectionist", dupa cum singur recunoaste, iar aceasta stare de nemultumire permanenta fata de propriile performante l-a ajutat sa castige concurs dupa concurs si sa fie titularul uneia din cele mai frumoase viori din lume, Stradivarius Elder-Voicu. Interviu integral in Adevarul.

Misterele florariei ministrului Agriculturii. "Sotia mea are cateva cursuri pe care le-a facut in Olanda, de design floral, si detine o mica florarie din care se intretine familia noastra, a carei adresa cred ca o gasiti, este foarte publica si foarte cocheta si ma mandresc foarte mult cu ea. Este o afacere foarte mica, de familie, din care ne castigam veniturile. Au fost perioade in care am castigat si mai bine - in 2007, 2008 si 2009. Au fost si perioade cand am castigat si mai rau", a declarat ministrul Daniel Constantin, potrivit site-ului www.realitatea.net, dupa ce a fost intrebat cum isi intretine familia din veniturile modeste pe care le-a avut, pana sa fie numit la Ministerul Agriculturii, relateaza EVZ.

Ce nu se discuta niciodata in campaniile electorale. Daca sondajele de opinie ofera USL un avans important in simpatiile publicului, aspectul financiar este putin diferit. Potrivit unei situatii a donatiilor obtinute de partide (Mediafax), USL a primit in intregul sau pana acum 3.129.328 de lei, PSD, 390.642, PNL 482.368 PC 156.286, iar PDL a reusit sa stranga 2.725.660 de lei. Daca facem adunarea pentru principalii competitori politici, obtinem pentru USL 4.158.624 de lei, iar pentru PDL 2.725.660 de lei, anunta Deutsche Welle.

Remus Cernea. Atarnatorul verzuliu al "copilotului" Ponta. Are plete, e rocker, nu crede in Dumnezeu si la 30 si ceva de ani a candidat la prezidentiale. Unii l-au facut satanist, altii au zis ca-i pederast. N-a muncit ca angajat o singura zi. S-a facut din facultate presedinte de oengeu sau de partid. S-a declarat impotriva icoanelor in scoli si a construirii Catedralei Neamului cu bani publici. A militat pe fata pentru drepturile homosexualilor, dar afirma ca e heterosexual. Desi e o prezenta constanta in media nimeni nu l-a imortalizat vrodata cu vreo fata la brat. Se declara de culoare politica "verde", fara sa fie legionar. Dar ecologistii s-au lepadat de el repede! Continuarea in EVZ.

De ce mor copiii pe capete in spitalele romanesti. Spitalele de pediatrie din Romania sunt pline de povesti triste. Parintii dau vina medici, doctorii spun ca nu mai fac fata la numarul mare de internari. La randul lor managerii zic ca n-au bani si ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa construiasca spitale noi, adaptate la normlele europene. Duminica trecuta o fetita de patru ani a decedat in Spitalul de pediatrie "Alfred Rusescu", din Capitala, dupa ce a fost internata acolo cu diagnosticul de amigdalita acuta. In urma cu trei ani, un baietel de 9 ani din judetul Olt a murit de la o banala fractura, dupa ce a stat zile in sir internat la Spitalul din Slatina, scrie Romania Libera.