Cearta dintre primarul din Baia Mare si bulibasa a dus la infiintarea "Lagarului tiganilor din Uzina Mortii"! EVZ va prezinta in exclusivitate dedesubturile scandalului de la Baia Mare dintre primarul USL Catalin Chereches si liderii romilor, in principal seful Partidei romilor din municipiu, celebrul Pise. Desi primarul Chereches da comunicate peste comunicate si anunta ca nu va ceda santajului unor bulibase, Opeᅡraᅡtiunea "Cuprom" o disputa promiscua intre doi fosti aliati: candidatul USL la Locale si liderul romanilor din Baia Mare. Bulibasa Pise este nimeni altul decat mana dreapta a primarului Catalin Chereches. El a condus campania electorala a acestuia din anul 2008, precum si pe cea din 2011, cand doar 250 de voturi aduse de populatia roma pe ultima suta de metri l-au scapat pe Chereches de turul doi. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

USL pregateste noi indemnizatii pentru toti revolutionarii. Intr-un an de criza, PSD si PNL pun la cale o hotarare de guvern care sa redea indemnizatiile de revolutionari pentru toate categoriile, nu doar pentru cei raniti si pentru rudele mortilor din decembrie '89, asa cum se intampla de o jumatate de an incoace. La finalul anului trecut, Guvernul Boc suspenda indemnizatiile lunare acordate revolutionarilor cu titlul de ''luptator remarcat". Ramaneau in plata doar ranitii si urmasii eroilor-martiri. Masura era una de austeritate si urma sa se aplice pe parcursul anului 2012. ''Luptatorii" au protestat vehement fata de aceasta decizie, fiind la originea revoltelor din centrul Bucurestiului, de la inceputul acestui an. Integral in Adevarul.

Atac la banii bucurestenilor. Mega-afacerea lui Oprescu cu maidanezii. EVZ va prezinta cum un parteneriat strategic incheiat de Primaria Capitalei cu Asociatia Portico pentru constructia celui mai mare adapost de caini din lume - Dogtown in satul Uzunu din judetul Giurgiu - dezvaluie cum banii bucurestenilor vor fi drenati catre prietenii, vecinii si sponsorii familiei Oprescu. O adevarata ''familie" care ataca in haita bugetul Capitalei. Fiul primarului imparte acelasi sediu cu cei care vor gestiona banii pentru sterilizarea, cazarea si ingrijirea cainilor. Continuarea in EVZ.

Alegerile care consolideaza domnia baronilor. Radiografia unui scrutin local fara prea mari surprize.

In majoritatea judetelor, alegerile din 10 iunie nu vor zdruncina scaunele baronilor locali. A se citi sefi de CJ care decid ce se intampla in judet si au pe mana intreg bugetul acestuia. Ii vom avea, asadar, in continuare drept sefi de judet pe Constantin Nicolescu (Arges), Sorin Frunzaverde (Caras-Severin), Ion Prioteasa (Dolj), Nicusor Constantinescu (Constanta), Liviu Dragnea (Teleorman) sau Marian Oprisan (Vrancea). Surprize sunt asteptate in putine cazuri si, in general, este vorba de functii pierdute de PDL in favoarea USL, informeaza Romania Libera.

La scaldat intre betoane. Bucurestenii n-au mai luat cu asalt strandurile Capitalei la fel ca de 1 Mai. Majoritatea celor cu oarecare stare si, mai ale, timp liber, au ales statiunile de pe litoral sau cele de pe valea Prahovei. In strandul Moghioros, din Drumul Taberei, cunoscut indeosebi sub numele de "Trei ligheane", nu erau ocupate, ieri, la amiaza, decat circa 600 din cele 1.800 de sezlonguri. "Ne-a omorat si vremea asta. Ne-au obligat sa deschidem pe 1 Mai si apoi a plouat mai tot timpul...", se vaieta, ieri, Gigi Dumitru, supraveghetor-sef la "Trei ligheane", relateaza EVZ.

Dulci inadvertente. In Romania multe merg anapoda. De ce ar merge bine campania electorala pentru alegerile locale? ''Politicile economice ale PSD constituie un risc major pentru Romania''. Mesajul UE adresat romanilor a fost reluat de PNL in campania electorala a liberalilor. Care insa, ce sa vezi, fac parte, impreuna cu social-democratii lui Ponta, cei periculosi pentru economia romaneasca, din USL. Cum sa inteleaga alegatorul roman aceasta struto-camila? Animalul cu pricina nu este, fireste, singura vietate extrem de uimitoare, in actualele alegeri locale romanesti. Dimpotriva, Romania e plina de inadvertente dulci, relateaza Deutsche Welle.

Azerbaidjan - tabla de sah din spatele Eurovisionului. Dupa ce a fost decenii intregi doar una dintre capitalele statelor-satelit din URSS, Baku a intrat recent intr-o frenezie a reconstructiei care transforma orasul de la an la an si face din socul cultural o experienta cotidiana pentru locuitorii sai. Cand Rauf, un azer bine conectat la high-life-ul din Baku, mi-a povestit cum s-a ratacit el odata, in drumul de la aeroport spre casa, prin capitala Azerbaidjanului, dupa un an de absenta pe care il petrecuse intr-o tara europeana, mi-am zis ca legendele urbane, cu exagerarile lor cu tot, nu au nici in tara asta limite. La fel si imaginatia autorilor lor. Am zambit apoi politicos si, timp de cateva ore dupa, am incercat sa trec peste ceea ce, la momentul respectiv, mi se paruse o mostra absurda de patriotism local, scrie Romania Libera.

Ursitoare cu bani de la stat. O tanara a pornit o afacere cu ursitoare, dupa ce a luat 21.000 de euro din fonduri guvernamentale. A ales sa studieze farmacia, dar dragostea fata de copii a determinat-o pe tanara Corina Costrut (22 de ani), din Oradea, sa-si incerce norocul si sa porneasca propria sa afacere in domeniul divertismentului pentru cei mici. In urma cu mai bine de un an, isi depunea dosarul pentru a putea demara o afacere cu ajutor de la stat, transmite Adevarul.