Dragostea neimpartasita care l-a devorat pe un mare judecator din Romania. Acest scandal a intors Clujul pe dos. Judecatorul Sergiu Rus, de la Curtea de Apel, s-a indragostit nebuneste de o colega si nu si-a mai putut-o scoate din minte. Judecatoarea Anca Pop l-a iubit si ea, iar imbratisarile lor ajunsesera sa fie vazute aproape de toata lumea prin Tribunal. Ceva s-a intamplat si ea nu l-a mai vrut. Scandalul care a dinamitat Palatul de Justitie din Cluj a izbucnit in momentul in care fosta iubita l-a improscat cu spray paralizant pe fostul iubit, in mijlocul Tribunalului, de fata cu toata lumea. Anca Pop s-a plans de hartuire si a prezentat un listing in care se vedea ca el o sunase de 200 de ori intr-o singura zi, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

China, tara cu cei mai invatati copii. La ultima testare internationala, elevii din Shanghai au fost lideri absoluti, insa rezultatele arata ca si in provinciile sarace copiii invata pe branci. Rezultatele elevilor chinezi la testele internationale sunt de fiecare data remarcabile. Tara se poate lauda cu un sistem educational care le intrece pe multe din cele occidentale. Dar si mentalitatea lucreaza in avantajul tinerilor. Ei nu se bazeaza pe noroc, nici pe vreo ''grea mostenire", ci pur si simplu pe efort si disciplina intelectuala, scrie Adevarul.

Tot ce trebuie sa stii despre alegerile locale de maine. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stiti despre alegerile locale de maine, este ca se desfasoara intr-un singur tur. Daca acum patru ani primarii inca mai erau stabiliti de un al doilea tur de scrutin, in conditiile in care niciun candidat nu intrunea peste 50% din voturi, de aceasta data capata mandatul de edil acela care obtine, pur si simplu, cele mai multe voturi. Aceeasi regula se aplica si in cazul presedintilor de Consilii Judetene. Integral in EVZ.

Alegerile: o sarbatoare o data la patru ani. Alegerile locale din Romania au un avantaj nerostit. Chiar daca nu exista dezbateri serioase si daca cetatenii, in majoritatea lor covarsitoare, nu stiu bine ce voteaza, totusi odata la patru ani se creaza o veritabila ambianta de sarbatoare. Primariile cheltuiesc brusc o multime de bani pentru tot felul de lucruri, nu neaparat folositoare, dintr-un motiv electoral transparent, dar poate si dintr-un impuls mai putin constient care insereaza viata comunitara in insondabile miscari ciclice, relateaza Deutsche Welle.

12.000 de romani si-au impartit miliardele de la "Proprietatea". Guvernul Ungureanu a finalizat, in primavara anului 2012, o misiune de audit la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Oficial, controlul a fost solicitat de catre presedintele ANRP, Daniela Danielescu, cea care a inlocuit-o pe Crinuta Dumitrean, in octombrie 2011. Scandalul de la aceasta institutie a aparut insa in august 2011, cand vicepresedintele ANRP Remus Baciu a fost arestat de catre DNA sub acuzatia de trafic de influenta, informeaza EVZ.

Horia Mihail: ''Inainte de '89 cantam cu pulover pe sub frac''. Timp de 50 de zile, pianistul Horia Mihail sustine un turneu extraordinar in 20 de orase din Romania mergand cu ''Pianul calator'' in locuri unde muzica ajunge mai greu. Dupa succesul pe care l-a avut anul trecut prima editie a turneului ''Pianul calator", Horia Mihail revine in aceasta perioada cu o noua provocare, iar pana pe 30 iunie muzicianul va strabate tara de la nord la sud si de la est la vest, ajungand de la Caracal la Mamaia si de la Focsani la Sannicolau Mare. Am stat de vorba cu Horia Mihail inainte de inceputul calatoriei. Continuarea in Adevarul.