Cel mai fericit angajat al CFR. Ocolul pamantului cu trenul. O fosta angajata a CFR se poate lauda acum, la varsta pensionarii, ca nu a irosit deloc oportunitatea oferita de compania de stat de a calatori gratuit cu trenul. A facut doua excursii pana in China cu Transsiberianul si a vazut peste 25 de tari din Europa. Se spune ca macar o data in viata este bine sa faci o calatorie pana la capatul lumii. Cu gandul asta a pornit si Rodica Elena Lupu la drum in urma cu 33 de ani, cand s-a urcat pentru prima data in Transsiberian, trenul care strabate o buna parte a Europei si Asiei de la un capat la altul. Continuarea in Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Spaima patronilor: Se intoarce Codul Muncii proletar. Salarii mai mari, perioada de proba de zece zile si mai putine contracte pe perioada fixa sunt schimbarile dorite de sindicalisti. Modificarile pe care sindicatele vor sa le introduca in Codul Muncii vizeaza reglementarea muncii la distanta, scurtarea perioadei de proba, contractul determinat si somajul tehnic. In acest sens, Blocul National Sindical (BNS) a realizat deja un proiect care trebuie sa devina lege din septembrie. Potrivit reglementarii in vigoare, angajatorul poate stabili obiective de performanta pentru angajat. Daca salariatul nu le atinge, poate fi concediat, informeaza EVZ.

Familia Poteras, contracte mascate cu Posta Romana. Roberta Anastase l-a plantat pe Daniel Neagoe la carma CN Posta Romana, iar sub mandatul acestuia banii erau scosi sub forma unor contracte directe cu firme clientelare. In topul listei se afla familia Poteras. In Ministerul Comunicatiilor, inca din timpul guvernarii PDL, o lege nescrisa, dar cu sfintenie respectata, spunea ca ''Posta Romana e a Prahovei", adica a Robertei Anastase (36 de ani). Este presedintele Camerei Deputatilor si parlamentar de Prahova. Asa a ajuns presedinte al Companiei Nationale Posta Romana Daniel Neagoe (45 de ani), scrie Adevarul.

Mormonii cu cas la gura isi rup talpile degeaba. Sunt cu sutele prin Romania, tineri, cu cas la gura, in camasi albe si cravate la gat, transpirand la 36 de grade si tocind talpile a nenumarate perechi de pantofi. Si totul cam in van. Tinerii mormoni trimisi in Romania sa faca prozelitism de ani de zile nu prea au succes. Dupa atatea eforturi, sunt numai 2.400 de romani convertiti, dar morala e alta: comunitatea puternica de peste Ocean isi trimite tinerii intr-un fel de misiune imposibila pentru a-i pregati pentru viata. Cei sase misionari din Iasi, veniti din Utah si Texas rup binisor pe romaneste si nu se lasa descurajati. Integral in EVZ.

Hannes Swoboda, liderul grupului social-democratilor din Parlamentul European: ''Locul Romaniei e in spatiul Schengen''. Hannes Swoboda crede ca sistemul judiciar din Romania are slabiciuni, dar apreciaza ca monitorizarea pe Justitie ar trebui extinsa la intreaga Uniune Europeana. Liderul socialistilor din PE, Hannes Swoboda, e de acord ca sistemul judiciar din Romania are slabiciuni, stia de gafele Guvernului Ponta, dar in chestiunea Schengen intelege frustrarea furioasa a Bucurestiului. Interviu integral in Adevarul.

Milioane de euro, intepate de tantari. Primariile anunta in fiecare an ca fac stropiri pentru combaterea tantarilor. Cu toate acestea, copiii sunt plini de galme din cauza intepaturilor, iar adultii se feresc de zonele verzi seara. Cert este ca autoritatile locale dau milioane de euro pentru combaterea insectelor, dar parca ar stropi cu apa. In Capitala, tantarii ataca in roi, desi firma angajata de Municipalitate sa faca dezinsectie si deratizare, 3D Romania, incaseaza aproximativ 4,3 milioane de euro pe an, scrie EVZ.

Multiplele procese si ilegalitati din jurul lui Mircea Diaconu. Cand Guvernul Ponta a adoptat ordonanta de urgenta de trecere a Institutului Cultural Roman in subordinea Senatului, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a dat fuga - unde altundeva? - la Antena 3 si a explicat ca unul din motive ar consta in faptul ca ICR ar fi functionat de peste un an ''in ilegalitate institutionala" pentru ca cele doua posturi de vicepresedinti ocupate de Mircea Mihaies si Tania Radu nu ar fi fost infiintate in urma unui act legal. Domnul Diaconu a dat dovada si in acest caz de o intelegere cel putin aproximativa a notiunilor de ''legalitate" si ''ilegalitate", dupa cum a demonstrat-o si in trecut, cand a ajuns sa acumuleze propriile probleme cu legea. Si nu una, trei, relateaza Romania Libera.

Mafia organelor: 1 million de euro valoreaza pe piata neagra corpul unui roman. Aproximativ 80 de romani mor in fiecare an pentru ca nu pot face transplant din lipsa organelor. In schimb, internetul e plin de donatori dispusi sa-si vanda rinichiul. Asa apare piata neagra, ale carei principale tinte sunt oamenii strazii. In anul 2010 au murit 14 persoane pentru ca nu au putut face un transplant de rinichi. 38 de oameni au decedat din lipsa unui ficat necesar transplantarii, 20 iar de romani nu au gasit o inima noua la timp. Alte sase persoane nu au gasit un pancreas nou pentru a ramane in viata. Continuarea in EVZ.