Primarul "Dan Diaconescu" din Deveselu s-a aliat cu ciocoii. La sapte kilometri de Caracal, orasul natal al lui Dan Diaconescu, un fiu al satului Deveselu si al partidului OTV-ist a fost ales primar. E comuna in care, anul trecut, pe aceeasi canicula, presedintele ne anunta ca vin americanii sa faca scut anti-racheta. Miscare strategica, pe care fostul edil, PSD-istul Gheorghe Beciu, mai ca si-a asumat-o in totalitate si cu mandrie. Mai avea un pic si spunea ca i-a adus el pe americani. Pe 10 iunie, ziua marilor alegeri locale, oamenii l-au tradat. Ion Aliman, contracandidatul PP-DD, l-a strivit in picioare. Lui Gheorghe Beciu nu-i vine sa creada nici astazi ca, dupa 12 ani de mandat, oamenii l-au scos din primarie pe usa din dos, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

MApN confirma avansarea lui Robert Turcescu in grad. Colonelul se arata surprins. Ministerul Apararii Nationale (MApN) a confirmat, joi, avansarea lui Robert Turcescu, printre altii, la grad de locotenent-colonel in rezerva, desi acesta nici macar nu a satisfacut stagiul militar. Realizatorul TV spune ca nu stia de numire si trimite o scrisoare catre MApN. Confirmarea MApN vine dupa ce Mihai Gadea a dezvaluit, miercuri seara, la ''Sinteza Zilei'', o lista pe care se aflau mai multe persoane cunoscute, catalogate drept membrii PDL, ce au fost ridicate in grad de ministrul Gabriel Oprea. Printre cei de pe lista se aflau Robert Turcescu si Alexandru Lazescu, fostul presedinte-director general al TVR, relateaza Adevarul.

Batalie pentru ridicarea ''scutului". Organizatiile de mediu cer presedintelui sa nu promulge modificarea legii care prevede reintroducerea vanatorii in Delta Dunarii. Vanatoarea fusese interzisa anul trecut, pe fondul numeroaselor dezvaluiri privind decimarea unor specii protejate. Proiectul parea ca si aprobat inca de la introducerea sa pe ordinea de zi, Camera Deputatilor fiind for decizional, iar la pozitia Guvernului fata de acest proiect aparand mentiunea ''Guvernul actual sustine". Surprinzator, reactia de respingere a venit chiar de la seful Executivului, premierul Victor Ponta, care a declarat ca ordonanta care permite vanatoarea in Delta nu a fost adoptata de Camera si ca, oricum, va uza de armele juridice ale Guvernului pentru a impiedica o eventuala adoptare, informeaza Romania Libera.

Miting la Floreasca: "Cine-l iubeste pe Nastase sa treaca la semnaturi!". Cateva zeci de fani ai lui Adrian Nastase au venit ieri, la Spitalul Floreasca, cu flori si sloganuri pentru a-l imbarbata si a-i ura "La multi ani!" fostului prim-ministru. Aducand cosuri de flori, felicitari facute de mana, bannere cu urari de bine si sloganuri anti-Basescu, mai multi sustinatori ai lui Adrian Nastase se aduna in fata la Urgente, dupa ora 17.00. Jandarmii delimiteaza un mic tarc si-i imbie pe toti sa nu iasa pe carosabil. Televiziunile fac cerc in jurul celor stransi si smulg declaratii. A venit aici si Cezar, eternul protestatar din Piata Universitatii, care flutura si steagul imens si tine papucii atarnati de gat. Azi are si-o sapca galbena, insa, cu USL. E si un pensionar tot cu sapca, dar de la Blocul National Sindical, deja cam folosita. Integral in EVZ.

Cele 5 tramvaie care au tinut in spate industria din Bucuresti. In 2009, fabrica a lansat pe piata tramvaiul Bucur Low Floor, unul dintre cele mai ieftine din lume, iar pentru la anul se mai pregatesc inca opt astfel de modele. Cand nu fac tramvaie moderne, angajatii URAC se ocupa cu restaurarea tramvaielor de epoca pentru Austria si Germania sau repara vehiculele care au inceput sa isi dea duhul. Putini stiu ca exista o fabrica de tramvaie in Bucuresti. Ii spune URAC - Uzina de Reparatii ''Atelierele Centrale", se afla undeva pe la Lizeanu, in apropierea spitalului Colentina si in curand va implini o suta de ani de existenta. Continuarea in Romania Libera.

Merkel nu vrea ca fondurile europene de salvare sa recapitalizeze direct bancile. Cancelarul german Angela Merkel a reiterat vineri ca nu este de acord ca fondurile europene de stabilitate, EFSF si ESM, sa contribuie direct la recapitalizarea bancilor indatorate, subliniind ca tratatele europene nu permit acest lucru, relateaza AFP. Mecanismul provizoriu EFSF (Fondul European de Stabiltiate Financiara) si succesorul sau ESM (Mecanismul European de Stabilitate), de 500 de miliarde de euro, sunt instrumente de solidaritate, dar nu pot exista garantii fara un control, a spus Merkel. Pe larg, in Adevarul.