Cristi Danilet, membru in Consiliul Superior al Magistraturii: "Niciun politician condamnat nu recunoaste ca-i vinovat". Judecatorul spune ca, pana in 2004, nu au fost dosare cu politicieni si oameni de afaceri. Judecatorul Cristi Danilet, cel mai tanar membru din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), explica pe scurt care este mesajul instantelor de judecata, prin prisma ultimelor condamnari: coruptia este inacceptabila si va fi sanctionata aspru. Citeste continuarea interviului in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cum a obtinut Adrian Nastase jumatate de milion de euro intr-un an si ce sanse are sa iasa din inchisoare. Peste jumatate de milion de euro a obtinut Adrian Nastase anul trecut din vanzarea padurii pe care o avea la Corbeanca si a unor cote-parti din apartamentele mostenite de Dana Nastase, dupa cum reiese din declaratia de avere a fostului premier, depusa pe site-ul Camerei Deputatilor cu cinci zile inainte de a fi condamnat. Adrian Nastase a vandut padurea situata langa Bucuresti cu 355.000 de euro catre o firma care are ca obiect principal consultanta pentru afaceri si ca activitati secundare fabricarea parchetului si a altor produse de tamplarie, informeaza Romania Libera.

Au lasat orasul pentru o pastravarie in munti. Familia Cutus si-a urmat visul si a ales sa paraseasca Oradea pentru un loc in Muntii Padurea Craiului, unde si-a dezvoltat propria afacere cu bani europeni, dar si un colt de rai. Doru si Adriana Cutus au stat o viata intreaga la oras. Adriana a fost bucatareasa, iar Doru distribuia piese auto. Au un baiat, Vlad, in varsta de 23 de ani, student la Facultatea de Stiinte Economice din Oradea. Castigurile lor nu erau foarte mari, asa ca au decis sa incerce si altceva, mai ales ca n-aveau ce pierde. Integral in Adevarul.

Drumul unui orfan roman: din infernul foamei si al paduchilor, in Armata Regala Britanica. Sunt cateva lucruri pe care Cezarina Riley le stie despre Romania: ca pana la noua ani a locuit la Casa de Copii nr. 6 din Bucuresti si ca in dosarul ei familial scria asa: mama - prostituata, tatal - necunoscut. Se gandeste ca e posibil ca ea sa fi fost un accident in viata lor. Dar, la fel, e posibil sa fi fost dragoste. Pe Cezarina Riley (30 de ani) n-o mai ajuta cu nimic sa afle raspunsurile. Primii ei noua ani n-au insemnat decat foame, frig si bataie. Inca mai are in minte o imagine: o cada cu apa rece, iar ingrijitoarea o lovea in cap cu dusul pentru ca indraznise sa se murdareasca: "N-am fost probabil norocoasa ca am stat atat de mult acolo, pentru ca inca mai am aminitri, in timp ce alti copii au fost adoptati de mici, fara sa traiasca cu acest chin". Integral in EVZ.

Mizele Romaniei la Consiliul European. Cel mai important punct de interes al Romaniei de pe agenda Consiliului European care incepe astazi la Bruxelles este cel legat de viitorul buget al UE in cadrul caruia vor fi decise sumele ce vor fi destinate fondurilor structurale din 2014 pana in 2020. Romania a fost un jucator activ in negocierile pentru viitorul buget al UE insa adevaratele mize ale reuniunii au fost aproape invizibile pentru publicul din Romania din cauza conflictului de putere Presedintie - Guvern, scrie Adevarul.

Peisaje ''horror'' intr-un spital in care ti-ar fi frica sa calci, chiar in centrul Capitalei. Spitalul Judetean Ilfov, aflat in zona Piata Muncii, functioneaza cu camera de garda si sectii de neonatologie, cardiologie, chirurgie si chiar oncologie. Fotografiile de pe site-ul unitatii sunt insa departe de realitate. Acum doi ani, pacientii spitalului au tras o sperietura zdravana cand o bucata din tavanul unitatii de pe Bulevardul Basarabiei s-a prabusit din cauza infiltratiilor. Potrivit conducerii, acea parte a spitalului urma sa intre in reabilitare, recunoscand ca ultima renovare se facuse in 1980. O vizita in spital arata insa ca de atunci nu s-a schimbat prea multe. Continuarea in EVZ.

Pe ce a cheltuit Guvernul banii in prima sa luna de mandat? Cresterea capitolului de bunuri si servicii cu 11,7% in totalul cheltuielilor pe primele cinci luni, dupa ce aceasta majorare fusese de 7,7% in primele patru luni, este una dintre cauzele pentru care nu va fi atinsa tinta de deficit bugetar de 2,2% din PIB, convenita cu FMI. Executia bugetului general consolidat s-a incheiat dupa primele cinci luni cu un deficit de 7,2 miliarde de lei, respectiv 1,19% din PIB, fata de un deficit de 1,28% din PIB in perioada similara din 2011 si de 0,83% din PIB dupa primele patru luni ale acestui an. Comparativ cu primele cinci luni din 2011, deficitul este mai scazut cu 200 milioane de lei, scrie Romania Libera.

Cat de severi sunt medicii cu pacatosii breslei. Anchetarea medicului Serban Bradisteanu pentru favorizarea infractorului si reactia deosebit de dura a presedintelui Colegiului Medicilor pun in discutie o problema acuta: sunt medicii mai presus de lege? Consiliul National al Colegilor Medicilor din Romania va analiza, in sedinta de mane, ''imixtiunea inacceptabila in independenta profesionala a medicilor", dupa ce DNA a deschis dosar de urmarire penala pe numele medicului cardiolog Serban Bradisteanu. El este acuzat de favorizarea infractorului, intrucat prin actele medicale asumate ar fi zadarnicit punerea in aplicare a mandatuli de executare a pedepsei de catre Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare pentru coruptie, relateaza Adevarul.

La Berlin, autoritatile au ascultat anul trecut 1,5 milioane de convorbiri telefonice. Numarul convorbirilor telefonice supravegheate de autoritatile germane a crescut semnificativ, in Berlin, anul trecut. Membrii Asociatiei avocatilor de drept penal se declara ingrijorati de aceste statistici. Politia germana a interceptat anul trecut 1,5 milioane de convorbiri telefonice, in Berlin, conform informatiilor oferite de Senatul capitalei. Cei vizati au fost in mare parte dealeri de droguri. Procurorii berlinezi au dispus supravegherea convorbirilor in 151 de urmariri penale. In mai mult de jumatate din dosare, respectiv 89, a fost vorba despre afaceri cu droguri. 24 de cazuri au fost de furt sau amenintare, iar 6 de falsificare de bani, informeaza Deutsche Welle.