Talhari la drumul mare. Desi Romstrade si Jaypart au contracte in derulare cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), directorul Mihail Basulescu sustine ca nu are nicio legatura cu faptul ca a lucrat la ambele, spunand ca a fost un "simplu angajat". Pe de alta parte, sotia acestuia, Gabriela Basulescu, precizeaza in declaratia sa de avere ca seful CNADNR a incasat, in calitate de ditamai directorul, salarii de la amandoua societatile. Intrebat daca este o coincidenta sau nu faptul ca ultimul contract semnat de CNADNR este tocmai cu Romstrade, Mihail Basulescu spune ca nu a semnat el personal, dar ca va verifica! Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

De ce a demisionat decanul de la Drept: "Am votat pentru verificarea acuzatiilor de plagiat aduse lui Ponta". Fostul decan al Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti, Flavius Baias, care si-a dat demisia dupa sedinta Consiliului Facultatii, si-a motivat gestul, in exclusivitate pentru "Adevarul", dupa ce o zi intreaga a preferat sa nu comenteze. "Mi-am dat demisia pentru ca am votat pentru verificarea acuzatiilor de plagiat aduse domnului Ponta si vreau constituirea unei comisii care sa cerceteze aceste acuzatii", a declarat Flavius Baias. Nu stim cati dintre membrii Consiliului Facultatii de Drept au votat pentru si cati impotriva, dar decizia a fost luata cu majoritate in sensul de a nu se investiga acest caz, pe motiv ca n-ar exista temei juridic in actuala legislatie. Integral in Adevarul.

Liviu Luca e viu! A primit o perfuzie de milioane de euro de la Petrom. Liviu Luca a revenit in joc. Multi credeau ca n-o sa mai auda de el. A fost plimbat cu catusele la maini, a fost prieten la catarama cu SOV si a fost acuzat ca a bagat Petromservice in insolventa dupa ce a tocat 80 de milioane de euro. Liviu Luca a reintrat in joc cu un tun de 2 milioane de euro dat in ultimul an. Locotenentul lui Vantu a pus mana pe programe de formare profesionala si incearca sa obtina monopolul sindical in interiorul Petrom. Continuarea in EVZ.

Cronologia unei uzurpari. Vezi aici corespondenta dintre Cotroceni si MAE in problema reprezentarii la Consiliul European. ''Adevarul'' va prezinta cronologia corespondentei oficiale dintre Administratia Prezidentiala si Ministerul Afacerilor Externe (MAE), cea din urma fiind institutia obligata sa transmita Consiliului European componenta delegatiei Romaniei. Corespondenta dovedeste ca Executivul a ignorat procedurile, desi a fost atentionat de Administratia Prezidentiala, ca ministrul Andrei Marga a comis cateva "scapari" in adresele sale si ca premierul Victor Ponta stia azi, in momentul intrarii la sedinta Consiliului European, ca are nevoie de un mandat din partea presedintelui pentru a reprezenta Romania.

Liviu Pop, ultima zi de interimat: "M-am inteles cu Ponta sa pun umarul la Educatie". Liviu Pop s-a infipt bine in fotoliul de la Educatie. Are planuri clare si pe termen scurt, si pe termen lung. Spune ca nu e in razboi cu Funeriu, ba chiar il invita pe fostul ministru sa-i dea sfaturi. EVZ: Dupa o evaluare nationala cu bucluc ce le transmiteti elevilor care incep luni probele scrise de Bac? Liviu Pop: Lucrurile sunt in regula in ceea ce priveste organizarea, nu vor fi probleme. Nu stim cum va fi cu subiectele pentru ca ele au fost finalizate in aprilie, le aveam in ''arhiva". Important e ca toate salile sa fie supravegheate video, sa fie comisiile complete, sa avem apa in sali. Citeste continuarea interviului pe EVZ.

Cum au schimbat tatarii doctrina nazista. Seful SS, Heinrich Himmler, a fost profund impresionat de valoarea militara a tatarilor din Crimeea inrolati in armata germana. Nazismul este o ideologie condamnabila, care a dus la moartea a milioane de oameni in lagarele de exterminare ori in transeele celui de-al doilea razboi mondial. Insa nazismul continea si o uluitoare doza de ipocrizie. Aceasta este relevata de cazul voluntarilor tatari care au luptat in unitatile de musulmani din armata germana din timpul primului razboi mondial, relateaza Romania Libera.

''Biroul'' de voci pierdute. Zi de zi, saloanele Institutului ORL din Bucuresti adapostesc oameni ramasi fara voce. Aceasta este povestea lor. A celor condamnati temporar la mutenie. ''Tudum-tudum-tudum", face masuta de metal cand trece peste denivelarile dintre placile de gresie. Iar ciorba din farfurii se misca amenintator si tacamurile de metal par niste monede vanturate intr-un buzunar. La capatul culoarului, inainte de liftul ce pare desprins dintr-o alta epoca tehnologica, masuta cu mancare face dreapta, scrie Adevarul.

Scandalul ''Fast and Furious" va deveni un Watergate pentru Obama? In plina campanie pentru realegerea la Casa Alba, Barack Obama se confrunta cu cel mai mare scandal din mandatul sau. Scandalul traficului de arme in Mexic, acoperit de ministrul de Justitie, Eric Holder, unul din cele mai puternice personaje politice si cel mai apropiat colaborator al presedintelui. La Washington, politicienii nu au somn de ceva vreme, iar presa se straduie sa elucideze zonele de umbra ale afacerii Fast and Furious, care pare sa se transforme intr-o afacere de stat si in legatura cu care media americana evoca o paralela cu celebra afacere Watergate, scrie Romania Libera.