Michael Link, ministru de stat, Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei: ''Stim ca niciuna dintre parti nu e nevinovata''. Ministrul german afirma ca Romania trebuie sa renunte la tipul agresiv de politica practicat in prezent. Michael Link, 49 de ani, specialist relatii internationale, este din 2005 membru al Parlamentului german reprezentand Partidul Liberal-Democratic, iar din acest an, detine functia de ministru de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei. Cunoscator al realitatilor politice din Romania, a fost prezent la Bucuresti in aceste zile in care reactiile venite de la Berlin in legatura cu procesul de demitere al presedintelui Traian Basescu au tinut prima pagina a presei si au fost intens dezbatute pe scena publica. Citeste continuarea interviului in Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Gafele presedintelui interimar. Crin Antonescu a fost pazit la Timisoara de firma unui interlop. Intr-o singura saptamana, Antonescu a uitat sa fie echidistant in raport cu USL, a atacat-o pe Angela Merkel si a negat existenta solicitarilor formulate de Comisia Europeana. Crin Antonescu este presedinte interimar al Romaniei din data de 10 iulie. Intr-o saptamana, desi a renuntat la calitatea de lider al PNL, a facut gesturi si declaratii politice care ridica serioase semne de intrebare asupra modului in care presedintele interimar intelege sa-si indeplineasca mandatul. Este vorba, in primul rand, despre participarea sa la o actiune a unei formatiuni politice, prin care, Crin Antonescu incalca obligatia constitutionala de a fi echidistant. El a fost prezent la mitingul organizat duminica de USL la Timisoara. Integral in EVZ.

Noi minciuni la Bucuresti. Cine fura azi un ou maine va fura un bou. Dar hotul, fie si neprins, nu este un om cinstit. Si daca tot fura, nimic nu-l va opri sa minta. Din pacate boul, se vede azi, poate fi si-un stat intreg. Premierul Romaniei, Victor Ponta, a furat (cuvinte si idei, o hotie cel putin la fel de grava precum subtilizarea de bani din buzunarul vecinului) plagiind pe vremea cand era un doctorand obladuit de Adrian Nastase. Desi Consiliul de Atestare a Diplomelor, un for cat se poate de respectabil, format din academicieni care n-au plagiat a constatat, clar si fara echivoc, furtul intelectual comis de Ponta, premierul nu doar ca n-a demisionat ci a reactionat intr-un mod tipic pentru hotii ajunsi stapani pe paine si cutit, relateaza Deutsche Welle.

2% sau 100% promovabilitate la BAC? Cati bani face un liceu privat. Contra unor taxe de cateva mii de euro pe an, elevii de la liceele private au trecut cu brio bacalaureatul. Totusi, in majoritatea liceelor particulare, rata de promovabilitate nu s-a ridicat mai mult de 30%. Ba, mai mult, au existat institutii private unde doar 2% din elevi au promovat examenul. Dai un ban, dar stii ca face! Inscrierea copiilor la un liceu particular ar putea fi alternativa care sa garanteze promovarea bacalaureatului cu note mari la toate materiile. Profesorii sunt platiti dublu sau chiar triplu decat la stat, isi dau interesul fata de copii, nu ii discrimineaza si, la nevoie, lucreaza cu ei la materiile unde rezultatele lor sunt mai slabe, informeaza Romania Libera.

Nepoata Patriarhului Romaniei, sechestrata in "Tiganie"!Stela Ciobotea, femeia cu handicap de grad sase, a fost convinsa de sefa fundatiei "Omenia", Minodora Ilie, ca este perfect sanatoasa. A fost incurajata sa se marite si sa faca un copil! O poveste halucinanta, parca desprinsa din scenariile fantastice de la Hollywood, se petrece, de data aceasta in viata cat se poate de reala a familiei Patriarhului Romaniei, Prea Fericitul Daniel. Nepoata patriarhului, Stela Maria Visan Ciobotea, a fost casatorita cu forta, iar acum este tinuta sechestrata intr-un apartament darapanat din cartierul "Tiganie", din satul argesean Cotesti, relateaza EVZ.

Joaca de-a greva foamei. De ce s-a suparat invatatoarea de la Antena 3 pe Barroso. Invatatoarea care a facut greva foamei in 2010 deoarece au fost taiate salariile profesorilor, a intrat din nou in aceasta forma de protest extrem. De data aceasta din cauza...lui Jose Barosso, presedintele Comisiei Europene. Cristiana Anghel este invatatorea care a iesit din anonimat dupa ce in 2010 a intrat pe o perioada de 70 de zile in greva foamei, in semn de protest pentru decizia guvernului Boc de a taia salariile bugetarilor cu 25%. In timpul grevei foamei, invatatoarea a prins gustul interviurilor, devenind o prezenta tot mai frecventa pe platourile Antenei 3, chiar si dupa ce greva foamei devenise de mult o amintire. Integral in Romania Libera.

Ministerul Educatiei de la Roma: Diploma lui Ponta nu are valoare academica, asa cum a sustinut premierul. Reprezentantii ministerului de resort de la Roma il contrazic pe primul-ministru Victor Ponta care a sustinut - chiar si dupa ce conducerea universitatii din Catania a precizat ca liderul PSD nu a fost masterand - ca are o diploma cu valoare academica la centrul universitar italian. "Presedintele Universitatii din Catania confirma ca am urmat cursurile facultatii de drept, la nivel post-universitar, la zi, in anul 2000", a scris pe 5 iulie Victor Ponta pe propriul blog. Antonia Recca, presedintele Universitatii din Catania, a infirmat ca premierul ar fi participat la un Masterat organizat de institutie si a precizat ca un curs de perfectionare nu are nicio legatura cu Masteratul sau cu astfel de studii postuniversitare, informeaza EVZ.

Rusinea romaneasca de la Parlamentul European. Reteaua Severin. Procurorii DNA au extins acuzatiile impotriva europarlamentarului PSD Adrian Severin, pe care, pe langa luare de mita si trafic de influenta, l-au invinuit de faptul ca ar fi coordonat o retea de firme si persoane cu scopul de a obtine fonduri europene, in baza unor acte false. Prejudiciul creat in urma acestor ultime infractiuni depaseste 430.000 de euro. Din reteaua coordonata de europarlamentarul PSD Adrian Severin ar face parte Anne Rose Marie Juganaru (PSD), organizator al scolilor de vara ale partidului, director executiv al In stitutului Social Democrat Ovidiu Sincai), sotul ei, Mihail Raducu Juganaru, precum si Florin Leontin Abraham (PSD), asistent la cabinetul lui Severin, anchetati si ei in acest dosar, spun sursele RL. Continuarea in Romania Libera.

Raportul pe Justitie, iremediabil afectat. Ce i se poate intampla Romaniei daca Guvernul de la Bucuresti nu ia in serios si nu raspunde convingator Bruxelles-ului? Aceasta este intrebarea momentului, dupa ce ieri Comisia Europeana astepta angajamentul scris al premierului Victor Ponta - si nu doar la nivel de sef al Executivului, ci la pachet cu presedintele interimar Crin Antonescu si cu cei doi presedinti ai camerelor Parlamentului. Comisia Europeana asteapta sa primeasca ''in scurt timp" angajamentul final, scris, al Guvernului Romaniei in legatura cu chestiunile agreate de premierul Victor Ponta cu presedintele Jose Barroso saptamana trecuta, a precizat ieri Olivier Bailly, purtator de cuvant al CE, scrie Adevarul.