Reteaua "Tractorul". Utilaje agricole performante, furate din Franta si aduse in Romania. In Franta a fost descoperita o banda de hoti care furau tractoare agricole de firma, unele foarte scumpe, de la comerciantii autorizati, pe care ulterior le transportau in Romania. Desi valoreaza adesea cat un Ferrari, aceste tractoare au fost furate foarte simplu, ca niste scutere oarecare. In sapte luni de investigatii, jandarmii din Versailles au reusit sa neutralizeze o banda organizata care fura tractoare noi pentru a le duce clandestin in Romania. In total, 50 de astfel de tractoare ultraperformante abia iesite din uzina, cu preturi intre 70.000 si 300.000 de euro bucata, au fost furate in Yvelines, l'Aisne, Bretagne sau Saone-et-Loire. Din Romania, filiera trimitea o echipa "de recunoastere", compusa din trei sau patru "experti" care strabateau soselele Frantei pentru a localiza concesionarii cei mai izolati. O data cu caderea serii, hotii, imbracati in negru si foarte discreti, spargeau portile si taiau grilajele, apoi scoteau tractoarele si le urcau pe o semi-remorca cu prelata, dezvaluie Romania libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cristian Diaconescu: O mare investitie din Romania e pe cale sa plece. Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si consilier prezidential, a acordat EVZ un interviu despre ecourile internationale pe care le-au avut recentele derapaje democratice din Romania. "Din pacate, in acest moment, Ministerul de Externe este mult mai preocupat de promovarea pozitiei USL decat de cea a Romaniei, s-au trimis instructiuni specifice oficiilor diplomatice, multi dintre diplomatii de cariera au fost amenintati in sensul de a face imposibilul pentru a demonstra ceea ce este, dupa opinia mea, imposibil de demonstrat... Sunt semnale ca una dintre cele mai mari investitii germane din Romania este pe cale sa plece", a declarat Cristian Diaconescu intr-un interviu pentru EVZ.ro

Am testat: Pana la Ploiesti ajungi mai repede pe DN decat pe autostrada. Comparatie: Ne-am propus sa vedem daca intr-adevar gurile rele au dreptate atunci cand spun ca, decat sa mergi pana la Ploiesti pe mult-asteptata A3, mai bine o iei pe DN1. Asta daca timpul este factorul determinant. Masina care a parcurs DN1 a ajuns cu exact 10 minute mai devreme la destinatie, adica la ora 10:09, spre deosebire de cea care s-a deplasat pe A3, care a ajuns la 10: 19 minute. Motivele clare ale intarzieii cu care a ajuns la Ploiesti vehiculul care s-a deplasat pe A3 sunt, in special, legate de traficul aglomerat din Capitala si de limitarea vitezei de pe noul tronson de autostrada, scrie Capital.ro

Subiectul este tratatsi de catreFinantistii care scriu intr-un fotoreportaj ca Autostrada Bucuresti - Ploiesti se situeaza intre perfectiune si ridicol. A fost asteptata timp de 10 ani, proiectul fiind lansat in anul 2002. A fost inaugurata pe 19 iulie 2012, dupa ce termenul de deschidere fusese de 4 ori amanat. A costat - pana acum - 450 de milioane de euro. In total are 62 de km, dar se poate circula pe 55,5 km - intre centurile Bucuresti si Ploiesti, restul de 6,5 km fiind inca in lucru, intre zona Petricani din Capitala si centura. Ultima portiune va fi gata abia peste vreo 2 ani, pentru ca mai trebuie expropriata o suprafata totala de 150.000 de metri patrati de teren intravilan, in Bucuresti.

Cele mai periculoase 40 de intersectii din Bucuresti. Care este "punctul negru" unde soferii au avut cele mai multe accidente. Brigada Rutiera din Bucuresti actualizeaza anual "punctele negre" de pe strazile Capitalei, unde au loc cele mai multe accidente rutiere. "Punctul negru" (blackspot) este definit de politistii de la Rutiera drept acel sector de drum unde, intr-un interval de 5 ani, au avut loc cel putin 10 accidente rutiere grave, cu cel putin 10 morti sau raniti grav. In total, in anul 2011, in cele 40 de puncte negre din Bucuresti au avut loc 159 de accidente rutiere, in care au murit 5 oameni, au fost raniti grav 63 de oameni, iar alte 121 de persoane au fost ranite usor. In 2011, sectorul 1 a avut cele mai multe puncte negre din Bucuresti, 10. Cu toate acestea, cele mai multe accidente rutiere produse in puncte negre au avut loc in sectorul 2, pe raza caruia se afla 9 puncte negre, scrie Gandul.

Traian Basescu: Federatia Rusa nu are niciun interes in destabilizarea Romaniei. O spun cu responsabilitatea omului politic experimentat. Nu exista niciun fel de pozitie oficiala a Federeatiei Ruse, exprimata prin Ministerul de Externe, prin Presedintie, prin vreun demnitar rus care sa arate ca exista o sustinere pentru cele intamplate in ultimele trei saptamani. Ca atare, nu am niciun temei sa cred ca Federatia Rusa se bucura sau nu se bucura. Daca-mi permiteti o parere personala, n-ar putea fi vesela ca la frontierele ei sau in apropiere de frontierele ei se produce o asemenea devalmaseala. Deci nu cred in implicarea statului rus in ce se intampla la noi. In schimb, sunt destui vanatori de afaceri si de interese, care isi asuma, mai mult sau mai putin voalat, oarecari influente. Iar papagali de la noi cad in aceste plase! Se si compromit cu ocazia asta si in niciun caz nu fac vreun serviciu Federatiei Ruse care, o spun cu responsabilitatea omului politic experimentat, nu are niciun interes in destabilizarea Romaniei. Are alt tip de interese: sa dezvolte afacerile, sa fie cat mai implicata in sectorul energetic. Statele mari asa lucreaza, si nu cu Kondyakovi... Insa politicienii romani atata minte au incat se compromit in jocuri de acest gen, a declarata Traian Basescu intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.

India: Incununarea unei cariere politice de succes. Pranab Mukherjee, in varsta de 76 de ani, este noul presedinte al Indiei. Conform asteptarilor, el a reusit sa se impuna in fata contracandidatului sau, Purno A. Sangma. Mukherjee este foarte apreciat, cunoscut si dincolo de hotarele tarii si dispune de o bogata experienta politica. Lista functiilor inalte pe care le-a ocupat de-a lungul anilor e lunga. Pranab Mukherjee e istoric si jurist, a fost ministru de Finante, al Apararii si de Externe si e, din 1969, membru al Parlamentului. Cu acest mandat de presedinte se incheie cariera sa politica exemplara. "E cu siguranta cel mai capabil pentru ocuparea acestei functii in prezent", considera Rajendra Kumar Jain, politolog la universitatea Jawaharlal-Nehru din New Delhi citat de Deutsche Welle.

Misterele antentatului de la Burgas. Anchetatorii au in vedere ipoteza unui complice care ar fi declansat de la distanta, de la un telefon mobil, explozibilul purtat de kamikaze. Ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, a declarat ca "suspectul nu era cetatean bulgar", iar explozibilul folosit in atentat, trei kilograme de trotil, este unul cu folosinta militara alaturi de trinitrotoluen (TNT), dar folosit frecvent de diverse miscari teroriste. Pas cu pas, anchetatorii bulgari, ajutati de celelalte mari servicii secrete din lume, progreseaza in elucidarea acestui atentat sinucigas, primul de acest gen din Bulgaria. Un medic bulgar care a participat la autopsie, Galina Mileva, dezvaluia la televiziunea publica BNT semnalmente diferite de cele ale suspectului care in ajun incercase sa inchirieze o masina, scrie Romania libera.

Italienii au interzis medicilor romani sa o mai trateze pe fata care dormea mereu! Dupa ce EVZ a prezentat cazul Laurei Cristian Paraschiv, copila din Galati care dormea cate patru zile, micuta a fost internata doua luni la o clinica din Roma (Spitalul Pediatric "Bambino Gesu"), beneficiind de ingrijire gratuita. "Au spus ca au un tratament nou care ar putea sa o vindece. Tratamentul a fost gratuit, restul ne-am descurcat sau am fost ajutati", ne povesteste Ana Beatrice Paraschiv, mama fetitei. Rezultatele celor opt saptamani de analize si tratament de pe pamant italian au fost suprinzatoare. "Ne-am intors acum o saptamana, iar specialistii din Roma ne-au spus ca are 80-90% sanse de vindecare dupa doi ani de tratament. In tara nu i se dadeau nici 5% sanse", adauga entuziasmata galateanca. Conditia italienilor: fara medici din Romania, scrie EVZ.ro