China: 37 de morti, dupa cele mai grave ploi torentiale din ultimii 60 de ani. 37 de persoane si-au pierdut viata in ultimele zile in capitala chineza Beijing dupa cele mai grave ploi torentiale din ultimii 61 de ani, anunta AFP, citand agentia chineza de stiri China Noua. Ploile torentiale care au cazut fara intrerupere in ultimele doua zile la Beijing au provocat si evacuarea a peste 30 de mii de oameni. Meteorologii din China au prognozat noi ploi pentru urmatoarele zile, in nord-estul si in sud-vestul tarii.

In lume...Foto: Colaj foto

Pranab Mukherjee a castigat alegerile prezidentiale din India. Pranab Mukherjee, fost ministru de Finante si candidat al Partidului Congresului, aflat la guvernare, a castigat duminica alegerile prezidentiale din India, obtinand mai mult de jumatate din voturile colegiului electoral. Pentru acest post in esenta onorific, Mukherjee (76 de ani) a fost considerat de la inceput favorit in fata rivalului sau, Purno A. Sangma (64 de ani), fost presedinte al Parlamentului sustinut de principalul partid de opozitie Bharatiya Janata Party (conservator).

Armata turca amplaseaza rachete sol-aer la granita cu Siria. Armata turca si-a intarit dispozitivul de-a lungul frontierei siriene, amplasand duminica baterii de rachete sol-aer si vehicule de transport de trupe la Mardin (sud-est), potrivit agentiei de presa Anatolia, citata de AFP. Un convoi feroviar transportand mai multe baterii de rachete antiaeriene si vehicule de transport a ajuns in gara Mardin, plasata cu aceasta ocazie sub inalta supraveghere. Convoiul era format din cel putin cinci vehicule echipate cu rachete antiaeriene, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea NTV. Aceste evenimente intervin in conditiile in care sapte posturi siriene de frontiera au fost cucerite de rebelii sirieni in cursul ultimelor sase zile.

Norvegia comemoreaza un an de la atentatele comise de Anders Breivik. Premierul Jens Stoltenberg: Extremismul a esuat, poporul a castigat. Norvegienii au comemorat, duminica, un an de la cele doua atacuri comise pe 22 iulie 2011 de extremistul Anders Breivik la Oslo si pe insula Utoya, soldate in total cu moarte a 77 de oameni. Premierul norvegian Jens Stoltenberg a declarat, cu acest prilej, ca Anders Behring Breivik a esuat in tentativa de schimbare a societatii norvegiene: "Bomba si gloantele lui Breivik vizau schimbarea Norvegiei. Poporul norvegian a raspuns prin consolidarea valorilor noastre. Criminalul a esuat, poporul a castigat". Pe 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a comis un atac cu bomba in fata Biroului premierului norvegian din Oslo. Opt persoane au murit in acest atentat. Imediat dupa aceea, Breivik a mers pe insula Utoya, la 40 de kilometri de Oslo, unde a deschis focul intr-o tabara de vara a tinerilor laburisti, omorand 69 de oameni. Extremistul a declarat ca a comis atacurile pentru protejarea tarii de "invazia musulmana". Procesul lui Anders Breivik este in derulare.

Der Spiegel: FMI analizeaza oprirea sprijinului financiar pentru Grecia.Fondul Monetar International analizeaza oprirea sprijinul financiar oferit Greciei, se arata intr-un raport ce ar urma sa fie publicat luni de Der Spiegel, scrie publicatia elena Ekathimerini.com. In plus, Grecia ar urma sa intre in incapacitate de plata cel mai devreme in luna septembrie, potrivit aceluiasi raport. In document se mai arata ca rabdarea oficialilor FMI de la Washington fata de Atena, care intarzie sa isi respecte angajamentele convenite cu creditorii internationali, este aproape de a lua sfarsit. "Oficiali de rang inalt ai Fondului Monetar au informat Uniunea Europeana ca FMI nu mai este dispus sa sprijine Grecia mult timp", se arata in documentul citat.