Presedintele grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din parlamentul european, Joseph Daul, a declarat vineri pentru Adevarulca este uimit de declaratiile USL cu privire la numarul alegatorilor de pe liste adaugand ca nu intelege cum este posibil un minister dintr-un stat UE sa publice inainte de referendum documentul oficial care arata numarul de alegatori, sa reafirme datele, iar apoi sa afirme ca nu isi poate asuma numarul.

"Sunt uimit de ceea ce sustine Uniunea Socialist-Liberala. Ma intreb cum este posibil ca intr-un stat membru al UE un minister sa publice cu cateva saptamani inainte de referendum documentul oficial care arata numarul de alegatori, in aceasta saptamana sa reafirme aceleasi date, dar ieri sa arate ca nu poate sustine numarul de oameni de pe listele electorale permanente? Cum este posibil sa fie confirmate alegerile din iunie (locale) si doar o luna mai tarziu electoratul de pe liste sa nu mai fie valid? Pentru mine, acest guvern arata inca odata ca este gata sa schimbe orice: legi, liste, reguli care nu servesc interesului partidelor lor", a afirmat Joseph Daul pentru publicatia citata.

Potrivit publicatiei Adevarul, liderul PPE si-a manifestat speranta ca impasul politic va fi solutional rapid, adaugand ca romanii au platit un pret mare pentru reforme economice dificile. "Toate realizarile din ultimii ani ar putea fi spulberate daca actualul Guvern nu pune in aplicare, fara intarzieri si abateri, angajamentele asumate fata de partenerii internationale ale Romaniei, inclusiv FMI", a avertizat Daul.