Purtatorul de cuvant al CE, pentru Gandul: Ponta trebuie sa respecte cererea CCR si angajamentele fata de Barroso. Olivier Bailly, purtatatorul de cuvant al Comisiei Europene, a declarat pentru gandul ca Guvernul condus de Victor Ponta este obligat sa furnizeze Curtii Constitutionale datele actualizate pe care le-a cerut, in vederea validarii sau a invalidarii referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu. Executivul european a refuzat sa comenteze remanierea guvernamentala anuntata luni de premierul roman. "Comisia ia act de remanierea guvernamentala din Romania, care este o problema interna", a declarat Bailly. "Comisia Europeana se asteapta ca Guvernul roman sa respecte cererea Curtii Constitutionale privind datele actualizate si ca toate angajamentele pe care primul-ministru Ponta si le-a luat inaintea Presedintelui Barroso sa fie respectate pe parcursul acestui proces", a mai subliniat pentru Gandul reprezentantul Comisiei Europene.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Parfumierul român de lângă Turnul Eiffel. Din laboratorul său din centrul Parisului, personajul nostru este un alchimist. Are o meserie pe care România nu i-o recunoaşte nici în codul CAEN, dar asta nu-l împiedică să creeze parfumuri exclusiviste pentru aristocraţii lumii. Povestea lui Octavian Sever Coifan se scrie într-un registru aparte, dominat de alegeri îndrăzneţe, performanţe unice, multă muncă (câte 10 ore pe zi ) şi parfumuri rare. Autorul a 3 volume de specialitate în parfumerie, foarte apreciate în plan internaţional, deţinător al unui blog bilingv extrem de accesat, membru al Société Française des Parfumeurs şi al Societăţii Române a Chimiştilor Cosmetologi, absolvent al studiilor de la Versailles - cea mai mare şcoală de parfumerie din lume , el este singura prezenţă autohtonă între cei 400 de parfumieri ai lumii, scrie Income Magazine.

Voiculescu trage sfori sa controleze Justitia. "Nu avem toata puterea pana nu avem si Justitia". Declaratia lui Dan Voiculescu, judecat in prezent pentru coruptie, pare sa fi devenit un scop in sine pentru liderul PC. Schimbarile in componenta Guvernului, operate ieri de premierul Victor Ponta, in urma demisiilor lui Ioan Rus (ministru de Interne) si a lui Victor Paul Dobre (ministru delegat pentru Administratie) consolideaza influenta lui Voiculescu in interiorul Executivului. Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa ministru al Justitiei, este in relatii apropiate cu liderul fondator al Partidului Conservator. De altfel, avansarea numelui lui Pivniceru este o consecinta a insistentelor lui Voiculescu pe langa presedintele interimar, Crin Antonescu, care, la randul sau, si-a impus punctul de vedere in fata premierului Victor Ponta, scrie EVZ.

Adevarata miza a numirii Monei Pivniceru in Guvern. Mona Pivniceru, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost nominalizata de premierul Victor Ponta pentru portofoliul de ministru al Justitiei cu un scop ''special": schimbarea conducerilor Parchetului General si DNA cu magistrati dispusi la ''compromisuri" in ceea ce priveste politicienii cu dosare penale, spun surse USL. Pentru portofoliul Justitiei, premierul a anuntat numirea unui ''independent": magistratul Mona Pivniceru. In realitate, judecatoarea este foarte apropiata de USL iar desemnarea ei a avut ca scop clamarea independentei deciziilor pe care aceasta urmeaza sa le ia, dupa cum spun sursele noastre. Integral in Romania Libera.

Lumea sclavilor care platesc ca sa linga podeaua de la baie. Pentru a fi umilit intr-o sedinta de sadism sexual trebuie sa ai in buzunar intre 150 si 1.200 de lei. Strainii cu astfel de inclinatii isi fac vacantele in Romania. Cele cateva zeci de stapane care isi ofera serviciile in acest domeniu sunt foste prostituate. Bucuresti, la cinci minute de mers pe jos de McDonald's-ul din Dristor, intr-o sambata, mobilul suna. Raspund. "Ai ajuns? Esti in locul in care ti-am spus?", intreaba o voce de femeie de 35-40 de ani. Replic cu un timid ''Da". "Esti baiatul brunet sa inteleg! Te vad de la fereastra. Muta telefonul din mana stanga in cea dreapta sa fiu sigura ca ma uit la cine trebuie!", imi impune vocea feminina. Execut. "Ok, sunt multumita. Nu ne putem vedea azi. Sunt bolnava. Ne vedem marti sau miercuri. Te sun eu. Sa ai 400 de lei la tine", mai spune pe un ton hotarat femeia. Tocmai vorbisem cu o Stapana, generatoare de placeri sado-maso. Continuarea in EVZ.

Cum sa ajungi la Oxford fara sa fii tocilar. Victor Jivanescu a luat Bac-ul cu nota 10 si a ajuns student la Oxford. Cand a mai avut timp sa faca si triatlon, sa calatoreasca si sa colectioneze antichitati? Victor Jivanescu, unul dintre absolventii de liceu din Timisoara, se deosebeste de tinerii de varsta lui nu doar prin educatie, ci si prin preocupari care pot parea iesite din comun. Jivanescu a terminat liceul ''Nikolaus Lenau" cu nota maxima, iar din toamna va fi student la Oxford. Unii ar spune ca este tipologia tocilarului cu ochelari, care nu face altceva decat sa citeasca. Nici pe departe, informeaza Adevarul.

Elena Mateescu, director Agentia Nationala de Meteorologie: "Ne asteapta veri si mai fierbinti". Specialistul a aratat cat de cald a fost in iulie si ce temperaturi vor fi in urmatoarele luni. In luna iulie a acestui an s-a inregistrat un record de temperaturi mari, ceea ce a facut ca vara aceasta sa fie cea mai calda din ultimii 52 de ani. Elena Mateescu, directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie a precizat, ca temperaturile ridicate vor continua si luna aceasta si in septembrie. Integral in EVZ.

Doua falsuri grosolane pe deciziile CCR. Curtea Constitutionala a rectificat ieri doua asa-zise erori aparute in documentele sale referitoare la referendumul pentru demiterea presedintelui. Ambele falsuri favorizau USL. Documentele oficiale ale Curtii Constitutionale referitoare la referendumul de demitere a presedintelui au fost falsificate de doua ori de autori inca necunoscuti: o data cand CCR a cerut Guvernului clarificari privind numarul alegatorilor din listele electorale si a doua oara cand dintr-o decizie a CCR, de respingere a unei contestatii a referendumului, a fost extras un pasaj pana in drumul documentului de la CCR la Monitorul Oficial, scrie Adevarul.

Politisti germani in Ku Klux Klan. Doi politisti germani au facut parte din clanul Ku Klux. Apartenenta lor la aceasta organizatie rasista a ramas, pana acum, nepedepsita. Pe fondul mai multor crime savarsite, in ultimii zece ani, de catre o grupare neonazista, autoritatile germane cerceteaza si o posibila legatura intre teroristii cunoscuti ca "celula de la Zwickau" si clanul Ku Klux. Noul membru nu scoate niciun cuvant. E legat la ochi si condus intr-o incapere plina cu lumanari care ard. Insotitorii ii dezleaga ochii. In mijlocul camerei se gaseste o cruce din lemn, relateaza Deutsche Welle.