Prezenta lui Dan Sova in Guvernul Romaniei este "absolut revoltatoare", spune, la RFI, seful Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, Efraim Zuroff. El declara ca "nu e doar o greseala, ci e chiar jenant pentru Guvern si pentru tara". Dan Sova a minimalizat acum cateva luni la The Money Channel amploarea Holocaustului in Romania.

Efraim Zuroff: As spune ca nu e doar o greseala, ci e chiar jenant pentru Guvern si pentru tara. Gandul ca o persoana care a negat crimele teribile comise in Romania impotriva populatiei evreiesti poate fi ministru este absolut revoltator!

Rep.: Ce credeti ca ar trebui sa se intample cu Dan Sova?

E.Z.: Cred ca domnul Sova ar trebui demis si trimis "in exil" la Yad Vashem la Ierusalim, unde ar putea afla de teribilele crime comise in Romania impotriva evreilor, in timpul Holocaustului.

Rep.: Dan Sova a sustinut intotdeauna ca vorbele sale au fost scoase din context. Este genul de reactie de care va loviti de obicei in astfel de cazuri?

E.Z.: Foarte des, foarte des oamenii sustin ca afirmatiile lor au fost scoase din context. Dar e clar ca domnul Sova este incapabil sa inteleaga ce s-a intamplat de fapt. Prin urmare, nu e potrivit pentru a fi in Guvern.

Continuarea pe www.rfi.ro.