Politia italiana a descoperit o fabrica de canabis intr-un tunel din Roma. Politistii din Roma au descoperit o fabrica de canabis intr-un tunel de metrou abandonat, construit in timpul liderului fascist Benito Mussolini, in anul 1930. Ofiterii au gasit fabrica dupa mirosul puternic si iute emenat de o aerisire a tunelului, in apropiere de Banca Centrala Italiana. Tunelul, in lungime de un kilometru, era folosit si pentru cultivarea ciupercilor. In spatele unui perete improvizat politia a descoperit mai multe randuri de plante marijuana. In tunelul cu efect de sera s-au descoperit becuri cu halogen pentru inflorirea plantelor, sistem de irigatii si camere speciale pentru uscarea si prelucrarea culturilor, scrie BBC.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

O companie aflata in faliment a abandonat deseuri radioactive in Belgia. O companie belgiana producatoare de echipamente pentru medicina nucleara, aflata in faliment, a abandonat la sediul sau deseuri radioactive, au anuntat autoritatile din Belgia, la doar o saptamana dupa descoperirea fisurilor la unul dintre reactoarele nucleare din tara. Compania BMB, filiala a unui grup american cu sediul in Fleurus, Charleroi, a intrat in faliment in luna mai si a fost plasata in administrare judiciara. La 17 iulie, proprietarul spatiilor inchiriate de BMB si Agentia pentru Deseuri Radioactive (ADR) au inspectat locatia. "Am gasit in multe locuri, pe langa starea generala de degradare a instalatiilor si echipamentelor, deseuri radioactive - cele mai multe dintre ele fiind materiale combustibile. Exista un risc maxim pentru siguranta mediului inconjurator si a populatiei", a anuntat seful ADR, anunta AFP.

Fratele presedintelui sirian Bashar al-Assad se lupta sa supravietuiasca dupa ce si-a pierdut ambele picioare. Fratele presedintelui Siriei, Bashar al-Assad, care comanda Divizia a patra a armatei siriene, si-a pierdut ambele picioare in atacul cu bomba de la Damasc din 18 iulie, conform ziarului saudit Al-Watan. Citandu-l pe ministrul adjunct de externe rus, ziarul a anuntat ca starea lui Maher Assad "este foarte grava, iar acesta se lupta sa supravietuiasca". Explozia din iunie a avut loc in timpul unei reuniuni la nivel inalt de la Ministerul Securitatii din capitala. Printre cei ucisi se numara ministrul apararii, Daoud Rajha, fostul ministru Hassan Turkmani, dar si cumnatul lui Assad, Assef Shawkat, informeaza Haaretz.

Portugalia se scufunda in recesiune, rata somajului urcand la 15%. Portugalia s-a scufundat in recesiune in al doilea trimestru al anului, in timp ce somajul a atins un nivel record, situatie care submineaza eforturile guvernului de centru-dreapta de a salva economia, sustinuta de peste un an de catre UE si FMI. O estimare a Institutului National de Statistica (INE) arata ca economia s-a contractat in al doilea trimestru cu 1.2% fata de trimestrul precedent, si cu 3.3% fata de anul trecut. In acelasi timp, somajul a continuat sa creasca, ajungand la un nivel record de 15%. Recesiunea si somajul sunt in mare masura consecintele planului de austeritate impus in Portugalia in mai 2011 de catre finantatorii europeni, in schimbul unui ajutor financiar de 78 miliarde de euro. Guvernul de centru-dreapta a respectat cerintele creditorilor sai, UE si FMI, inclusiv prin reduceri salariale pentru functionarii publici si marirea taxelor, scrie AFP.

Yemen: Fortele fostului regim au atacat cladirea Ministerului Apararii. Sute de garzi republicane loiale fostului presedinte din Yemen au atacat cladirea Ministerului Apararii, in apropiere de centrul capitalei Sanaa, conform oficialilor. Patru persoane au fost ucise si alte noua ranite in atac, a anuntat un oficial sub protectia anonimatului. Ministerul de Interne a dislocat 240 de membri ai fortelor de securitate centrale pentru a consolida paza Ministerului Apararii. Bancile din apropiere au fost inchise pe fondul temerilor ca atacatorii le-ar putea vandaliza si jefui. Presedintele Yemenului Ali Abdullah Saleh a demisionat in acest an, dupa multe luni de ciocniri intre sustinatorii si adversarii sai. Fiul acestuia, Ahmed Ali Saleh, este seful Garzii Republicane, anunta CNN.

Iranul formeaza o militie pro-regim in Siria, a anuntat Leon Panetta. Gardienii Revolutiei din Iran formeaza o militie siita in Siria, care sa se alature regimului Bashar al-Assad pentru a lupta impotriva opozitiei, a declarat marti secretarul american al Apararii, Leon Panetta. Iranul "incearca sa formeze o militie in Siria care sa se alature regimului. Observam o prezenta din ce in ce mai mare a Iranului in Siria si acest lucru ne ingrijoreaza foarte mult", a declarat Panetta in timpul unei conferinte de presa. "Tot ceea ce poate rezulta din acest lucru, sincer, este o prelungire a suferintei sirienilor", a adaugat Panetta. "Iranul ar trebui sa se mai gandeasca la implicarea sa". Aceasta militie este compusa din "sirieni in majoritate siiti, pe alocuri alawiti", la fel ca presedintele Bashar al-Assad, a mentionat generalul Martin Dempsey, seful de stat major american. Potrivit lui, miliatia este formata urmand modelul Armatei Mahdi din Irak, o militie siita puternica condusa de Moqtada Sadr, care a luptat impotriva fortelor americane in Irak, relateaza AFP.