Mariana Alexandrescu, fosta consiliera pe probleme juridice a lui Adrian Nastase, afirma, intr-un interviu acordat site-ului specializat Lumea Justitiei, ca Mona Pivniceru nu stia ca se urca intr-o masina apartinand familiei Nastase si ca ii "pare groaznic de rau" ca i-a facut acesteia "un rau imens".

Mona Pivniceru se urca in masina lui Andrei NastaseFoto: Captura RTV.net

Interviul a fost acordat dupa ce Romania TV a prezentat in cursul zilei de joi imagini in care judecatoarea Mona Pivniceru, propusa de USL pentru functia de ministru al Justitiei, este surprinsa urcandu-se intr-o masina apartinand familiei Nastase.

Potrivit RTV, imaginile au fost surprinse in aceasta saptamana. Mona Pivniceru este judecatoare la Inalta Curte de Casatie, instanta unde a fost judecat Adrian Nastase pentru fapte de coruptie. Pivniceru este sustinuta de PNL pentru functia de ministru al Justitiei, dar numirea sa este conditionata de avizul pe care CSM ar trebui sa i-l dea saptamana viitoare.

"Mona Pivniceru habar nu a avut in ce masina se urca. Si acum sa va explic foarte clar cum stau lucrurile! In ziua de 14 august, eu, care sunt in relatii foarte bune de ani de zile cu Adrian si Dana Nastase, am facut o vizita Danei Nastase, care a vrut sa ma vada si sa-mi spuna "La multi ani!" cu o zi inainte de Sfanta Maria. Am plecat la familia Nastase cu un taxi, iar cand sa plec, Dana Nastase mi-a spus ca imi da ea masina sa ma duca acasa, mai ales ca nu ma aflam intr-o stare fericita, intrucat sotul meu a decedat in urma cu doua luni", a explicat Mariana Alexandrescu, pentru luju.ro.

Ea sustine ca "Mona Pivniceru nu-i cunoaste pe sotii Nastase si nici pe copiii lor".

"Cand am plecat, Dana Nastase mi-a dat masina cu soferul, care nu era Andrei sau celalalt baiat. Am sunat-o pe Mona Pivniceru sa o intreb daca pot sa trec sa o iau sa mergem la mine acasa, ca sa mai stam de vorba ca vechi prietene si sa servim o felie de tort pentru ca a doua zi era sarbatoarea Sfintei Marii si noi purtam acest nume, fara sa ma gandesc o clipa ca as putea sa-i fac vreun rau", a adaugat ea.

Aceasta a explicat ca a a fost consilier pe probleme juridice al premierului Adrian Nastase in perioada 2003 - 2004 si este membru fondator al Asociatiei Magistratilor din Romania din anii '90.

"Cu Mona, care a venit mai tarziu in asociatie, m-am imprietenit intrucat ea este o persoana deosebita si din punct de vedere moral si profesional si nu mi se pare ca prietenia a ajuns ceva de ascuns sau ca trebuie sa ne rusinam intr-o societate normala de lucruri firesti in orice lume civilizata. Imi pare groaznic de rau ca i-am facut Monei un rau imens, fara sa-mi dau seama, in conditiile in care ea habar nu a avut a cui e masina pana in momentul in care s-au difuzat imaginile la televizor", mai spune ea, in interviul citat.