Angela Merkel indeamna Grecia sa continue reformele dure. Cancelarul german Angela Merkel a anuntat joi ca il va indemna pe premierul Greciei sa continue reformele dure atunci cand se vor intalni la Berlin, vineri, intre timp asteptand un raport de la creditorii internationali privind progresele inregistrate de Atena. Merkel se va intalni si cu Francois Hollande in cadrul unui dineu oficial, pentru a regla atitudinea lor fata de Grecia. Dupa vizita de la Berlin, premierul grec Antonis Samaras va vizita si Parisul, urmand sa poarte discutii cu presedintele francez, cu scopul de a obtine o amanare pentru punerea in aplicare a reformelor dureroase din tara sa, scrie Reuters.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Franta: Delicventele romanilor sunt o realitate, nu pot fi negate - Valls Manuel. Delicventele romanilor din Franta au crescut cu peste 69% in ultimii doi ani, conform statisticilor Directiei Centrale a Politiei Judiciare, publicate joi de catre cotidianul Le Parisien. Acestea sunt o realitate si e important sa nu se nege existenta lor, a declarat ministrul de interne Valls Manuel. "Aceasta este realitate, important e sa nu negam. Ieri premierul a subliniat ca trebuie sa luptam impotriva crimei organizate atunci cand este vorba de exploatarea minorilor, a femeilor si barbatilor, inclusiv pentru prostitutie", anunta Valls. Cu o zi in urma, guvernul francez a decis sa usureze accesul tiganilor la piata muncii, dupa ce Comisia Europeana a solicitat masuri prin care sa se imbunatateasca situatia acestora. Guvernul socialist a anuntat, de asemenea, ca va continua demolarea taberelor ilegale, anunta AFP.

Un fost militar Navy SEAL va lansa o carte despre raidul impotriva lui Osama bin Laden. O carte care povesteste raidul in care a fost ucis Osama ben Laden in Pakistan, scrisa de un fost militar american care a participat la aceasta operatiune, urmeaza sa fie publicata luna viitoare, a anuntat joi Editura Penguin USA la New York. Autorul a scris cartea sub pseudonimul Mark Owen, iar numele tuturor membrilor Navy SEAL mentionati in carte au fost schimbate "pentru securitatea lor", a subliniat Dutton, filiala Penguin care publica opera. Secretul a fost bine pastrat. Pentagonul a anuntat ca nu a fost avertizat in avans. In plina campanie electorala, in contextul in care raidul impotriva fostului sef al retelei teroriste Al-Qaida este prezentat ca un succes al presedintelui democrat Barack Obama, cartea va provoca o anumita emotie, informeaza CNN.

Raport OSDH: Aproape 25.000 de persoane au murit in violentele din Siria. Cel putin 24.495 de persoane au murit in violentele din Siria incepand cu luna martie 2011, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, seful Observatorului sirian pentru Drepturile Omului. Un total de 17.281 de civili au fost ucisi in Siria in ultimele 17 luni, intre care si cei care si-au procurat arme pentru a se alatura rebelilor. In plus, 6163 de soldati au fost ucisi si 1.051 de dezertori care au trecut de partea insurgentilor, a anuntat Rahman. Aceste cifre nu se pot verifica din exterior, autoritatile impunand restrictii severe agentiilor mass media straine care doresc sa relateze conflictul.

Peru va construi un nou aeroport in apropiere de ruinele incase Machu Picchu. Presedintele peruan Ollanta Humala a dezvaluit planurile pentru construirea unui nou aeroport langa Cusco, care va stimula turismul la ruinele incase Machu Picchu si in regiunea apropiata. Guvernul va investi 460 milioane de dolari in cadrul proiectului. "Acest nou aeroport nu va insemna doar mai multi turisti care vor veni, ci va genera si multe locuri de munca pentru a ajuta comunitatile din jur", a declarat Humala. Machu Picchu a fost descoperit in anul 1911 de catre istoricul american Hiram Bingham. In prezent, accesul este limitat la 2.500 de vizitatori pe zi, pe fondul temerilor legate de impactul asupra mediului, anunta BBC.