Bashar al-Assad promite sa invinga cu orice pret "complotul strain" impotriva Siriei. Presedintele sirian Bashar al-Assad a reafirmat duminica faptul ca regimul sau va invinge "cu orice pret" "complotul strain" indreptat impotriva tarii sale, a relatat agentia oficiala Sana, citata de AFP. "Poporul sirian nu va permite complotului sa reuseasca si sa isi atinga obiectivele" si il va invinge "cu orice pret", a declarat Bashar al-Assad, in timpul primirii la Damasc a unui emisar iranian, potrivit Sana. "Ceea ce se intampla nu este indreptat doar impotriva Siriei, ci impotriva intregii regiuni", a adaugat seful statului sirian, care se confrunta cu o revolta populara de peste 17 luni. "Deoarece Siria este un actor important in regiune, fortele externe vizeaza Siria cu scopul sa isi vada complotul reusind in intreaga regiune", a continuat el. "Siria va continua strategia sa de rezistenta (...), in pofida colaborarii dintre tarile occidentale si anumite state din regiune pentru ca ea sa isi schimbe pozitia", a mai spus Bashar al-Assad.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Regimul din Siria acuzat de uciderea a sute de oameni in masacrul din Daraya. Razboiul civil din Siria a atins noi culmi ale brutalitatii duminica odata cu trupele guvernamentale care sunt acuzate de masacrarea civililor la cativa kilometri de Damasc, dupa un sfarsit de saptamana in care au fost raportate cele mai multe decese de la inceputul conflictului. Grupurile de opozitie sustin ca mai mult de 200 de cadavre au fost gasite in Daraya, o comunitate saraca aflata la sud-vestul capitalei, dupa ce trupele siriene au luat cu asalt orasul sambata, intr-o lupta pe care presedintele Bashar al Assad a descris-o ca fiind o operatiune de combatere a terorismului. Opozitia si activistii pentru drepturile omului au afirmat ca multi dintre morti au fost civili, informeaza The Guardian.

Ministru francez: "industria nucleara reprezinta viitorul". Arnaud Montebourg, ministrul francez de redresare a productiei, a declarat duminica ca "industria nucleara reprezinta viitorul", in timp ce presedintele Francois Hollande vorbea in campania sa electorala de reducerea semnificativa a ponderii energiei nucleare in productia de electricitate in Franta, anunta AFP. "Cu o crestere continua a consumului casnic si industrial, intrebarea este daca vom continua sa investim in energia nucleara", a declarat Montebourg. "Dupa parerea mea, energia nucleara este o industrie de viitor", a concluzionat el.

Limba engleza isi are originea in Turcia. Limbile moderne indo-europene - care includ si engleza - isi au originea in Turcia acum aproximativ 9.000 de ani, sustin cercetatorii. Descoperirea de acum contrazice teoria conventionala prin care sustine ca aceste limbi isi au originea acum 5.000 de ani din sud-vestul Rusiei. Cercetatorii din Noua Zeelanda au folosit metode dezvoltate pentru studiul epidemiilor virale pentru a creea arborele genealogic antic si modern al limbilor indo-europene pentru a demonstra unde si cand a aparut prima data. O familie lingvistica este un grup de limbi care au aparut dintr-un stramos comun, cunoscut sub numele de proto-limba. Familia indo-europeana este una dintre cele mai mari famili- mai mult de 400 de limbi vorbite in cel putin 60 de tari- iar originile sale sunt inca neclare. Sustinatorii teoriei Kurgan sustin ca proto-limba isi are originea in stepele din Rusia, la nord de Marea Caspica, acum aproximativ 5.000 de ani in urma, anunta BBC.

Doua membre ale trupei Pussy Riot au fugit din Rusia. Doua membre ale grupului punk Pussy Riot au fugit din Rusia, in timp ce alte 12 membre ale trupei sunt inca in tara, a anuntat duminica formatia pe contul sau de Twitter. "Doua dintre membrele trupei noastre au plecat din tara pentru ca erau cautate de politie. Ele recruteaza feministe din strainatate pentru a organia noi actiuni de protest", se arata in mesajul transmis de Pussy Riot pe Twitter. Intr-un post ulterior, Pussy Riot mentioneaza ca "cel putin 12 femei din grup sunt inca in Rusia". Trei membre ale trupei feminine de punk Pussy Riot au fost condamnate pe 17 august la doi ani de inchisoare fiecare, pentru "huliganism" si "incitare la ura religioasa", la capatul unui proces care a declansat dezaprobare internationala. Ekaterina Samutevici (30 de ani), Nadejda Tolokonnikova (22 de ani) si Maria Alehina (24 de ani) au fost condamnate pentru ca, impreuna cu alte membre ale grupului lor, au interpretat in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, in luna februarie, un cantec intitulat "rugaciune punk" impotriva presedintelui rus Vladimir Putin. Politia moscovita a anuntat in aceasta saptamana ca a ordonat cautarea celorlalte membre ale trupei Pussy Riot, potrivit RIA Novosti.