SUA au acoperit vina sovieticilor in masacrul de la Katyn - documente. Administratia Roosvelt a acoperit vina sovieticilor pentru masacrul soldatilor polonezi de la Katyn, in 1940, dupa aparitia unor noi dovezi. Istoricii spun ca documentele eliberate de Arhivele Nationale sustin suspiciunea ca SUA nu au vrut sa-si supere aliatul din timpul razboiului, Iosif Stalin. Peste 22.000 de polonezi au fost ucisi de catre sovietici din ordinele lui Stalin. Rusia a admis atrocitatile abia in 1990, dupa ce timp de cinci decenii i-au invinuit pe nazisti. Istoricii au aratat ca SUA a trimis mesaje codate care sugerau ca sovieticii si nu nazistii au efectuat masacrul. Padurea Katyn, situata la 20 de de orasul Smolensk, a fost scena unei executii in masa a polonezilor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Peste 22.000 de polonezi, majoritatea ofiteri capturati in timpul razboiului, au fost ucisi si ingropati in trei gropi comune, scrie BBC.

Bulgaria refuza sa invinuiasca Hezbollah pentru atentatul de la Burgas. Bulgaria si-a reiterat pozitia privind atentatul din 18 iulie de la Burgas, refuzand sa dea vina pe Hezbollah, in lipsa de probe pentru a sustine afirmatia. O delegatie condusa de premierul bulgar Boiko Borisov a sosit marti in Israel pentru a doua sedinta comuna a cabinetelor. Asa cum era de asteptat, oficialii celor doua tari au dezbatut atentatul terorist de pe teritoriul Bulgariei, in care si-au pierdut viata cinci turisti israelieni si un sofer bulgar. Premierul israelian Benyamin Netanyahu a declarat din nou ca tara sa are dovezi solide care indica gruparea Hezbollah drept autor al atacului, anunta Novinite.

Casa Alba: Obama si Netanyahu, "uniti" impotriva Iranului. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, sunt "uniti" impotriva Iranului privind chestiunea nucleara, a declarat Casa Alba, marti seara, dupa o conversatie telefonica de o ora avuta de cei doi lideri, potrivit AFP. Dupa ce tot marti s-a speculat ca Obama si Netanyahu nu s-ar intalni la Adunarea Generala a ONU de la New York din cauza incompatibilitatii programului avut, Casa Alba a spus ca Netanyahu nu a cerut sa se intalneasca cu presedintele Obama la Washington si ca o astfel de cerere nu a existat si nu a fost respinsa cum s-a vehiculat in presa.

Egipt: Manifestanti salafisti si suporteri de fotbal au rupt steagul american de la ambasada SUA. Mii de manifestanti egipteni adunati marti in fata ambasadei Statelor Unite din Cairo pentru a denunta un film considerat anti-islamic au sfasiat drapelul american. Aproape 3.000 de manifestanti, in majoritate salafisti si suporteri de fotbal, s-au adunat pentru a protesta impotriva unui film produs de egiptenii de religie copta care traiesc in Statele Unite si care, potrivit manifestantilor, il insulta pe profetul Mahomed. Aproximativ zece persoane au escaladat zidul ambasadei si unui dintre ei a smuls drapelul american, care a fost apoi sfasiat si inlocuit cu un imens drapel negru pe care era inscrisa profesiunea de credinta musulmana. Politia nu a recurs la forta si a reusit sa-i convinga pe protestatari sa paraseasca incinta ambasadei. Un grup de femei purtand valul integral a scandat "O, fii ai credintei, profetul este cel prea iubit", informeaza AFP.

Al doilea tronson al conductei Nord Stream va fi lansata in octombrie. Al doilea tronson al conductei Nord Stream, construita pentru a furniza gaze naturale rusesti catre Europa ocolind tarile de tranzit existente momentan, va fi lansat pe 8 octombrie, a anuntat presedintele Vladimir Putin. Concernul rus Gazprom a anuntat finalizarea celui de-al doilea tronson pe 29 august. Prima portiune, care leaga Rusia de Germania, a fost lansata in noiembrie 2011 si se intinde de-a lungul Marii Baltice, avand o capacitate anuala de 27,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale, scrie Ria Novosti.

ONU: Talibanii au obtinut anul trecut 400 milioane de dolari din diverse surse. Talibanii au obtinut aproximativ 400 de milioane de dolari anul trecut din surse care includ donatii, sustrgere de bani sau trafic de droguri, potrivit unui raport ONU privind militantii islamisti. Raportul Consiliului de Securitate ONU a dezvaluit ca 275 de milioane de dolari au ajuns la conducerea talibanilor iar restul au fost colectate sau sustrase la nivel local. Conform estimarilor NATO, intre 100 si 150 milioane de dolari au fost folosite pentru atacurile din 2011, anunta Reuters.