Miracolul de la Ciuperceni! Dragnea a inviat mortii la referendum. Revolta impotriva fraudelor: peste 170 de persoane s-au trezit semnate in fals pe listele electorale. Chiar si raposatii, vreo 30. "M-am crucit cand am vazut ca tata si cu mama s-au sculat din groapa!". Reporterii EVZ au descoperit in "patria" lui Liviu Dragnea, seful Consiliului Judetean Teleorman, acuzat ca a fost centrul de comanda al fraudarii referendumului national din 29 iulie, cum au reusit mortii si orbii sa semneze ca au votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Ba, mai mult, localnicii povestesc ca "s-a furat pe ruptelea" si la alegerile locale din data de 10 iunie 2012. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Mihai Razvan Ungureanu: "Traseismul este o tema falsa". Usile Partidului Forta Civica raman deschise si pentru alti politicieni care vin din alte partide, fiindca potrivit lui Mihai Razvan Ungureanu formatiunea sa are nevoie de astfel de oameni cu experienta. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, 44 de ani, noul lider al Partidului Forta Civica, considera ca ''traseismul este o tema falsa" pentru noua Alianta Romania Dreapta, pe care membrii acesteia o pot exploata doar pentru a-si ''submina propria constructie politica". Pentru fostul prim-ministru prioritatile Aliantei sunt altele: ''Sa produca un program politic, un program de guvernare si candidaturi solide pentru a castiga alegerile". Continuarea in Romania Libera.

Chisinau, dragostea mea pe bani. Turismul sexual, cliseul lipit pe fruntea Capitalei Moldovei. Frumusetea moldovencelor, combinata cu saracia extrema, explica dezvoltarea industriei sexului in Republica Moldova, un flagel social agravat de traficul de ''carne vie''. Sunt mii de turisti care vin la Chisinau doar pentru a agata fete dar si retele de proxenetism transfrontaliere care cauta aici contigente intregi de tinere pe care sa le duca in bordelurile din toata lumea. In Basarabia, romanii au o imagine pozitiva in fata moldovenilor unionisti si una negativa in fata statalistilor. Primii spun ca romanii sunt fratii lor buni, ceilalti raspund ca romanii sunt tigani, mamaligari, relateaza EVZ.

Finantarea europeana a Romaniei este inghetata. Verificarile Comisiei Europene (CE) determina sanctiuni cuprinse intre 15 si 25% din valoarea totala a contractelor pe patru programe operationale. De altfel, tema va figura pe agenda discutiilor de astazi ale premierului Victor Ponta cu presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso. Finantarea Romaniei de la bugetul UE prin fonduri structurale se afla intr-un blocaj fara precedent. Plati pe programele operationale sectoriale cu finantari consistente sunt practic oprite ca urmare a unor verificari interne sau ale Comisiei Europene (CE) care au semnalat nereguli grave, informeaza Adevarul.

Viziunile noului sef al ICR. Andrei Marga si-a prezentat programul de ''guvernare" al ICR in ziarul ''Ziua de Cluj", aruncand si mai mult in ceata soarta culturii nationale si a promovarii sale. Dezicandu-se de vechiul ''regim" al lui Horia Roman Patapievici, inscaunatul in absenta, caci n-a catadicsit sa se prezinte in comisia de cultura a Parlamentului, propune promovarea cu precadere a operelor si autorilor ''validati", care sa corespunda gustului ''majoritatii" populatiei, si mai putin a experimentului, scrie Romania Libera.

Perla a turismului balnear romanesc, pusa la pamant. Baza de tratament din Slanic Moldova, una dintre cele mai populare statiuni balneare in perioada comunismului, a fost demolata recent, dupa ani intregi de dezinteres din partea autoritatilor si a investitorilor. Pe ruinele ei va rasari un hotel. Statiunea Slanic Moldova este cea mai recenta ''victima" a privatizarilor facute pe branci in turismul romanesc. Principala baza de tratament a ''Perlei Moldovei", cum a fost botezata in perioada comunismului, dotata cu celebrele bazine cu apa termala, a fost demolata in urma cu o luna, informeaza Adevarul.

DW: Circumcizia si strania controversa din Germania. Intensitatea acestei dezbateri cu privire la un precept divin solicitand taierea imprejur, ce reprezinta un pilon constitutiv al religiei evreiesti si e important si pentru musulmani si are loc tocmai in tara faptasilor Holocaustului da mult de gandit... Spre a se compensa devastatoarea impresie ca viata evreiasca a redevenit imposibila in Germania, dupa verdictul interzicand circumcizia din motive religioase pronuntat de un tribunal regional din Koln, metropola renana a devenit recent gazda unui eveniment neobisnuit. Pentru prima data, de la Holocaust incoace, in sinagoga locala s-a efectuat ritualul investirii unor noi rabini ortodocsi. Integral pe Deutsche Welle.