Oprescu a distrus Piata Universitatii! N-a vrut sa dea un leu pentru reamenajare. Bataie de joc in Piata Universitatii! Nici lui Nicolae Ceausescu nu i-ar fi trecut prin cap asa ceva. Cel mai important punct al Capitalei a fost pur si simplu acoperit de betoane, desi proiectul de reamenajare arata ca acesta va fi un loc de promenada, cu spatii verzi. Lucrarile au inceput anul trecut si ar fi trebuit sa coste 1,5 milioane de euro: un milion de la Primaria Capitalei si 500.000 de la constructor. Insa, dupa ce a chemat doua jurii internationale ca sa aleaga solutia arhitecturala, Sorin Oprescu a facut tot ce a vrut el: a eliminat stalpii de iluminat, spatiul verde si a schimbat o parte din pavaj, plus multe elemente arhitecturale de detaliu, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Reteaua Udrea-Cocos. Cum se castiga milioane de pe urma bolnavilor de cancer. Cel mai mare institut oncologic din tara, cel din Bucuresti, nu are tomograf public. Singurul aparat de acest tip din incinta spitalului apartine unei firme private acum inregistrata in Cipru, al carei nume este legat de personaje precum omul de afaceri Dorin Cocos si fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, Sorin Tesu. Firma nu plateste chirie Institutului Oncologic, ci ofera un numar fix de analize gratuite. Societatea, in schimb, are un sediu gratis si acces direct la pacientii institutului, scrie Romania Libera.

Liceu de lux, o afacere PDL-PSD. Familia lui Vasile Blaga (PDL) si cea a lui Ioan Moraru (PSD) au infiintat o scoala in centrul Capitalei. Un personaj-cheie este Ioan Hidegcuti. Om cu functii inainte si dupa '89, seful Fondului Roman de Contragarantare are rolul de a obtine credite garantate de stat pentru liceul privat. Vasile Blaga (56 de ani), Ion Moraru (63 de ani), Ioan Hidegcuti (64 de ani). Primul este presedintele PDL. Al doilea este secretar de stat, fost senator PSD, actual sef al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Ponta. Cel din urma, Ioan Hidegcuti, este omul tuturor regimurilor. In regimul comunist a fost seful Biroului de Turism pentru Tineret (BTT). Continuarea in Adevarul.

Vplay sunt ''Greu de ucis''. Ce spun specialistii. Sansele ca Vplay sa dispara de pe calculatoarele romanilor ca si cum ai extrage o masea sunt nule. Razboiul cu piratii filmelor online se anunta unul de uzura, asemenea unei boli de piele pentru care nu exista leac peste noapte. Analiza la rece a expertilor in new-media ajunge la o concluzie rezervata: fara o hotarare judecatoreasca, site-urile pirat nu vor putea fi alungate din mediul virtual romanesc. Si chiar un asemenea act n-ar reprezenta decat primul pas dintrun drum de o mie de mile. Integral in EVZ.

Programele de guvernare ale USL si ARD, fata in fata: care este prima masura pe care o vor lua imediat dupa alegeri. Cu cateva zile inainte de startul oficial al campanie electorale, USL si ARD isi lanseaza programele de guvernare cu care spera sa castige voturile romanilor pe 9 decembrie. Startul il dau cei de la Alianta Romania Dreapta, care fac publice marti, intr-o dezbatere, masurile pe care le propun sub sloganul "Reporneste inima Romaniei". Liderii USL vor prezenta joi, la Palatul Parlamentului, programul de guvernare pentru perioada 2012 - 2016, o "chintesenta" a programelor anterioare ale Uniunii. Continuarea in Gandul.

Buick-ul cu roti de tren al liderului comunist Gheorghiu Dej si drezina regelui Carol al II-lea au ''parcat'' in muzeul ''Mocanita''. Masina cu roti de tren,un Buick Road Master Sedan, fabricat in anul 1949, va trece printr-un amplu proces de ''schimbare la fata'', inainte sa fie parcata in muzeul ''Mocanita'' din orasul Zlatna, judetul Alba. Nu este singurul vehicul pe patru roti care ar putea contribui la reiventarea turismului in zona. Administratia locala din Zlatna are in plan amenajarea unui muzeu in aer liber, chiar in fata fostului combinat Ampelum SA, anunta Adevarul.

Ce sa faci cu oamenii cu care nu ai ce face? Filmul lui Cristian Mungiu, ''Dupa dealuri'', este, intr-o oarecare privinta, o reabilitare a mediilor monastice. Dupa scandalul mediatic cu ecou international al cazului Tanacu, fimul recent este mai curand o imagine tandra, in care toate personajele sunt puse intr-o lumina plina de bunavointa. Nu are nimeni motive sa se supere: preotul este departe de a fi un bigot salbatic, asa cum l-a prezentat presa pe protagonistul real, doctorii nu sunt nici ei mai rai decat ii lasa sa fie un sistem sanitar in colaps si, in general, toata lumea pare mai buna decat ne-am fi asteptat, relateaza Deutsche Welle.