Falsurile lui Copos care i-au adus condamnarea. Cum falsifica semnaturile gainarii din fotbalul romanesc. Va prezentam facsimilurile cu falsul realizat de Rapid Bucuresti la transferul lui Dulca in Coreea de Sud, in 1998. Este dosarul de la care au pornit toate demersurile Fiscului si ale DNA impotriva mafiei din fotbal. Acest caz arata practici de mafioti marunti: falsifici un contract in Romania, sperand ca niciodata n-o sa-l caute nimeni pe cel original din Coreea de Sud. Acum, pentru prima oara in presa din Romania, va prezentam facsimilurile care arata cum un club din Romania falsifica semnatura de pe un contract oficial. Cristi Dulca a fost transferat pentru 600.000 de dolari, dar la FRF au fost declarati doar 120.000 de dolari, ceea ce inseamna evaziune fiscala. Pusi in fata evidentei, oficialii federatiei au recunoscut, in cele din urma, acest fals dar au cerut partilor aflate in litigiu, cluburile Rapid Bucuresti si CFR Cluj sa se inteleaga pe cale amiabila si nu au anuntat organele judiciare, scrie EVZ.ro

SubiecteFoto: Colaj foto

DW: Politica interna si bugetul UE pentru 2014-2020. Prim ministrul Victor Ponta a anuntat ca guvernul sau se opune categoric propunerilor formulate de presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy cu privire la bugetul Uniunii in perioada 2014-2020. Din nefericire batalia Romaniei pentru bugetul Uniunii Europene pare mai curand teoretica. Este firesc si legitim sa incerce sa obtina cel putin la fel de mult ca si pana acum, dar gradul redus al absorbtiei fondurilor de coeziune ridica intrebari serioase privind posibilitatile sale reale. Daca Romania a atras abia o zecime din sumele puse la dispozitie si chiar si aceasta infima parte este grevata de banuieli sau dovezi clare de coruptie, reprezentantii Romaniei, oricare ar fi aceia nu vor avea argumente puternice de partea lor. Este ceva care nu mai tine de abilitatea diplomatica sau de talent persuasiv. Singura modalitate prin care Romania mai poate influenta in folosul ei deciziile liderilor europeni, este alianta cu "prietenii coeziunii", adica grupul de 18 tari, care, in jurul Poloniei, au creat deja o alianta menita sa impiedice reducerea fondurilor destinate regiunilor mai sarace, scrie Deutsche Welle.

Incognito. RL a stat de vorba cu misterioasa secretara a lui Dragnea care la 23 de ani candideaza la Parlament. Catalina Stefanescu, candidata din Teleorman care la numai 23 de ani spera sa devina deputat, este pazita atent de oamenii liderului PSD Liviu Dragnea. Culmea este ca desi nu o prea cunoaste nimeni in colegiu - unul preponderent rural - toata lumea este convinsa ca va castiga fara probleme alegerile in acest judet dominat de USL. Am prins-o pe viitoarea deputata la finalul intalnirii. Initial, nici nu am recunoscut-o pe cea care va reprezenta, cel mai probabil, Teleormanul in Parlament. Asta pentru ca intr-un grup de tinere cu fulare rosii care veneau spre cladirea Primariei debutanta in ale politicii nu se deosebea cu nimic, scrie Romania libera.

Seful celei mai mari societati de asigurare: "Un cutremur major este inevitabil si este aproape de noi". Mihai Tecau, presedintele Omniasig, vorbeste intr-un interviu pentru Capital despre riscurile imense la care sunt expusi romanii in caz de dezastru. Numarul politelor de asigurare impotriva dezastrelor a crescut enorm insa priceperea companiilor in administrarea riscurilor specifice ramane, din pacate, la un nivel foarte redus. Pagubele s-ar ridica la nivelul a miliarde de euro, bani pe care societatile de asigurare din Romania nu ii detin in propriile vistierii. In aceste conditii,nivelul primelor pe care fiecare companie in parte il cedeaza in reasigurare este extrem de important, scrie Capital.

Autostrada Orastie-Sibiu va avea cel mai mare viaduct din Romania. Cand ar trebui sa fie gata, cum arata si cat costa. Romanii ar putea sa circule, din aprilie 2013, pe autostrada Orastie-Sibiu (82 de km). Tronsonul face parte din coridorul IV paneuropean de transport, care traverseaza Romania de la vest la est, pornind de la Nadlac, trecand prin Pitesti si terminandu-se la Constanta. Pe traseul autostrazii va exista cel mai lung viaduct din Romania, in zona localitatii Aciliu (Sibiu), care va avea o lungime de peste un kilometru. Viaductul de la Aciliu are o inaltime maxima de 77 de metri, are 12 piloni, iar latimea totala a celor doua benzi este de 13 metri. Constructorul estimeaza ca viaductul de la Aciliu ar putea fi gata pana la sfarsitul acestui an, scrie Gandul.

Sase scriitori romani scriu primul lor roman dupa model Twitter, in 140 de caractere. Simona Popescu, Ana Maria Sandu, Cezar Paul-Badescu, T.O. Bobe, Eugen Istodor si Dan Lungu si-au imaginat pentru pentru "Weekend Adevarul" un roman dupa model Twitter. Scriitorii vorbesc si despre cum va arata romanul viitorului. Intre 28 noiembrie si 2 decembrie, pe platforma de socializare Twitter va avea loc Festivalul Twitter al Fictiunii. "Twitter este un spatiu unde se imparte continut. Deseori, in mesajele de pe Twitter, este vorba despre actualitatea din sport, politica sau muzica. Twitter este astfel si locul ideal pentru a spune povesti. Cand debordezi de imaginatie, 140 de caractere sunt deja prea multe", au scris reprezentantii Twitter Franta, pe blogul lor. La inceputul lunii octombrie, site-ul "The Guardian" propunea cititorilor sai 21 de romane de 140 de caractere, scrise de autori precum James Meek si Helen Fielding, cunoscuta pentru seria "Bridget Jones".

Bombonica lui Dragnea, datoare la stat 7,5 milioane de euro. Discreta sotie a baronului USL din Teleorman, Bombonica Dragnea (43 de ani), are toate sansele sa scape de problemele pe care le are cu Fiscul. Fostul consilier al lui Liviu Dragnea, Florin Tunaru, a fost promovat, in luna mai 2012, pe functia de vicepresedinte la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Economistul Tunaru (48 de ani) are ca responsabilitate indrumarea si coordonarea activitatii de inspectie fiscala.Bombonica Dragnea detine 98,62% din actiunile la SC Hotel Turris SA. Firma a intrat in atentia Fiscului dupa ce a facut afaceri dubioase direct cu familia Dragnea, pentru a mari nejustificat cheltuielile firmei. Societatea trebuie sa plateasca statului 31,2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, impozit pe profit si penalitati aferente impozitului potrivit unui control desfasurat la sfarsitul anului 2011, scrie EVZ.ro