Povestea macaragiului care s-a imbogatit din cursele de ogari. A ajuns miliardar cu 2 lei. Cand nu dau dependenta, pariurile sportive pot oferi o implinire materiala inaccesibila prin munca ''cinstita''. Din ce in ce mai multi romani, unii proveniti de la ''talpa'' tarii, dar si destui ''grei'' deloc dornici sa-si recunoasca viciul, cauta salvarea in numere alese aleatoriu, in meciuri de orice fel cu rezultate dinainte stiute de altii si in curse fictive cu animale. Ioan Mandru (44 de ani) este un jucator inrait din Resita. Pariaza pe orice, sta si cate 10 ore in agentiile caselor de pariuri, unde pe ecrane ruleaza la foc automat curse de ogari, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

De ce vrem bani mai multi de la UE daca tot nu putem sa-i cheltuim? Cate autostrazi a facut Polonia din fonduri europene si cate Romania. Polonia dispune de aproximativ 1.300 de kilometri de autostrazi si peste 1.000 de kilometri de drumuri expres, in timp ce Romania are doar 516 kilometri de autostrazi deschise circulatiei, aici fiind incluse si centurile ocolitoare cu profil de autostrada. Pentru constructia de autostrazi, Polonia a beneficiat in ultimii cinci ani de aproximativ 6 miliarde de euro din fonduri europene. In primii trei ani ai actualului exercitiu bugetar european, in Polonia au fost construiti 600 de kilometri de autostrada, potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii Regionale din aceasta tara. Integral in Gandul.

Prioritatea USL dupa alegeri: anihilarea Curtii Constitutionale. USL a pregatit deja schimbarea Constitutiei si a unor legi importante, in asa fel incat sa subordoneze Parlamentului Curtea Constitutionala (CCR) sau alte institutii precum DNA, ANI sau CSM. Pentru a ilustra cum va functiona ''noua ordine constitutionala'' in viziunea USL cel mai bun exemplu este cazul Mircea Diaconu: Curtea Constitutionala a hotarat ieri ca senatorul liberal nu mai face parte din Parlament ca urmare a faptului ca a fost declarat incompatibil de o instanta judecatoreasca. Reamintim ca Senatul hotarase sa nu respecte decizia instantei. Daca proiectul USL de modificare a Constitutiei va fi aprobat, atunci Parlamentul ar putea vota ca intr-un astfel de caz sa nu fie respectata nici decizia CCR. Continuarea in Romania Libera.

Glontul patriei, razboiul global si minciuna. Dincolo de efectele atentatelor teroriste de felul celui soldat la Tel Aviv cu ranirea a 12 persoane conteaza tot mai mult razboiul din retea care a amplificat la scara globala conflictul limitat din Orientul Mijlociu. Biblia ne sfatuieste sa ne ferim de minciuna, daca vrem sa traim. Regele David ne recomanda sa ne pazim ''limba de rau si buzele de cuvinte inselatoare/ Cauta pacea si alearga dupa ea'' ne mai cere, in context, autorul Psalmului 34. Integral pe Deutsche Welle.

Sondaj prezidentiale: Crin Antonescu, lider detasat. Cine il urmeaza. Un sondaj Avangarde, comandat de NewsIn si prezentat in exclusivitate la Realitatea TV, il plaseaza pe liberalul Crin Antonescu pe primul loc in optiunile de vot pentru prezidentiale, cu 37%. Liderul PNL este urmat de Dan Diaconescu. Mihai Razvan Ungureanu ar obtine doar 5%, potrivit realitatea.net citata de Romania Libera.

Black Friday: de la ghete la tablete. Unde gasim cele mai bune oferte. Cei mai mari distribuitori de produse IT si electrocasnice, dar si firme din domeniile imobiliare, turism sau vestimentar ofera reduceri de peste 50% celor care fac cumparaturi maine. Printre companiile care se lupta sa atraga cat mai multi clienti se numara firme cunoscute precum eMag, Altex, Flanco, Mobexpert sau Policolor. Obiceiul american Black Friday, sau Vinerea Neagra a cumparaturilor, a fost adaptat si introdus cu succes anul trecut si pe piata din Romania, informeaza Adevarul.

Sondaj alegeri parlamentare: USL ar lua 62% la parlamentare. Cat are ARD. USL ar fi votata de 62% dintre romani daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, arata un sondaj realizat de institutul Avangarde si prezentat in exclusivitate la emisiunea Realitatea la Raport de la Realitatea TV. Sondajul realizat de institutul Avangarde arata ca 62% dintre romani ar vota cu USL daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, anunta Romania Libera.