Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung compara, intr-un articol publicat luni, victoria USL la alegerile parlamentare din Romania cu cea a partidului condus de Adolf Hitler - NSDAP - in anul 1933, scrie Romania Libera. Autorul articolului din FAZ, Karl-Peter Schwarz, care a scris o serie de materiale despre Romania, mai atrage atentia ca rezultatele alegerilor de duminica reprezinta o catastrofa pentru Romania si, implicit, pentru Uniunea Europeana.

In plus, autorul articolului compara victoria USL la alegerile din Romania si cu victoria comunistilor in alegerile din 26 mai 1946 din Cehoslovacia.

Frankfurter Allgemeine Zeitung atrage atenţia că printre viitorii parlamentari se află foşti colaboratori ai Securităţii, condamnaţi pentru spălare de bani, escorci şi trişori. Deşi românii ştiau aceste lucruri despre candidaţi, asta nu i-a împiedicat să-i voteze. În acest context, jurnalistul german trage o primă concluzie: "Valorile promovate de Uniunea Europeană nu au niciun ecou în România, care a devenit membră a UE în anul 2007".

In opinia autorului articolului, votul romanilor poate fi inteles, insa nu poate fi iertat.

Karl-Peter Schwarz critica si Alianta Romania Dreapta, care in opinia sa nu a făcut nimic împotriva corupţiei din propria ogradă, ceea ce a dus la victoria zdrobitoare a USL.