Colonelul Dogaru, liderul bratului armat al USL, il critica acum pe Ponta si vorbeste de alt guvern. Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, este nemultumit de masurile recente luate de Guvernul Ponta. Daca in urma cu cateva luni, sindicalistul era un frenetic sustinator al actualei puteri, astazi se intreaba cum vor reusi colegii sai de breasla sa faca fata noilor majorari de taxe si impozite. "Inseamna ca actualul guvern isi asuma mari riscuri pentru urmatorul Guvern. Pentru ca adaugam cheltuielile de sarbatori, adaugam cresterea preturilor care are loc zilnic si adaugam in ianuarie inceputul platii la consum si cuantum de iarna a energiei electrice si a gazului. Eu nu ii critic, eu analizez din punctul de vedere al strazii si al nostru. Ori in conditiile in care reparatiile promise n-au avut loc , nu vad ce ar mai face acum. Ne intrebam cum vom face fata in ianuarie februarie", sustine Dogaru pentru B1 TV. Dupa o ora de la interventia TV, Mircea Dogaru si-a reconsiderat pozitia, cand a fost contactat de reporterii Evenimentului zilei. "Am citit proiectul de ordonanta si trebuie sa va spun ca este cu totul alteva decat se arata in presa. Asteptam momentan sa vedem despre ce este vorba".

ActualitateFoto: Colaj foto

"Sa mor io daca mai fur!" - Nomazi intre clisee si realitate. Au fost, un timp, in Franta, dar i-a alungat Sarkozy. Din Italia i-a alungat o crima care a anatemizat un neam intreg. Din Spania i-a alungat recesiunea. Acum au ajuns in Germania. Mai exact, la Duisburg. Nu-i distingi in multimea de imigranti, pe trotuare, decat dupa sacii transparenti in care strang ambalaje de plastic. Merg, imbracati in hainele fad-fistichii, tarsaind picioarele prin fata magazinelor cu nume turcesti, pentru a disparea, cand te astepti mai putin, in dosul unor usi dezarticulate, ce nici macar nu mai despart strada de coridoarele stramte. La capatul lor incep scarile ce urca spre o lume promiscua in care locuiesc, la gramada, cinci, sase sau zece in cate un apartament cu doua camere - in cazurile fericite. Reciclabilele adunate de prin tomberoane sunt printre putinele surse de venit - poate cele mai putin agresive, daca poti spune astfel cand ai in fata ochilor imaginea unei perechi de maini scormonind gunoiul altcuiva. Pentru restul banilor fac copii. Cum apuca, cu cine apuca. Sau fura, plangandu-se cu seninatate ca, vezi bine, nu li se da voie sa munceasca, scrie Deutsche Welle.

Ascensiunea unui sofer: a ajuns senator cu 1.000 de lei. Ioan Iovescu a fost mecanic si sofer, dar a ajuns senator de Timis din partea PPDD. El sustine ca a investit 1.000 de lei in campania electorala. Candidat in Colegiul 4 pentru Senat in Timis, Ioan Iovescu s-a confruntat cu unul dintre veteranii scenei politice romanesti, Iie Sarbu (USL), care a si inchis colegiul. Ioan Iovescu a avut 16,22 la suta, adica 8.567 dintre voturile valabil exprimate, si a fost al treilea in colegiu, dupa Marcel Pasca (ARD), care a avut cu 415 voturi mai mult. In urma redistribuirii si suplimentarii, Iovescu a ajuns senator de Timis, dupa o campanie care l-a costat aproximativ 1.000 de lei. "M-am gandit si la initiative legislative. Voi sprijini orice lege contribuie la dezvoltarea infrastructurii in tara, pentru ca in colegiul unde am candidat sunt localitati care nu au drum de acces de asfalt, am vrut sa merg acolo cu masina si n-am avut cum sa ajung", a explicat parlamentarul pentru Adevarul.

Mii de falsi jurnalisti, infiltrati in sectiile de votare. Obisnuiti cu numarul mare de fraude la alegerile din anii trecuti, politicienii romani au recurs la o smecherie ca sa introduca in sectiile de votare oameni fideli: i-au acreditat ca jurnalisti. Autoritatea Electorala Permanenta, cea care acorda acreditarile, nu are parghii sa controleze daca ziaristii din liste sunt cu adevarat ceea ce pretind. Mai mult, legea nu interzice ca reporterii sau redactorii ce merg prin sectii in ziua votului sa fie membrii unui partid politic. S-a ajuns astfel la situatii aberante in care in ziua alegerilor numarul jurnalistilor din Romania sa creasca brusc si cu cateva mii. - Gazeta noua Slatina- 309 persoane acreditate - Flacara Iasului - 113 persoane acreditate - Puterea - 195 persoane acreditate - Edition Media Press Calarasi - 162 persoane acreditate - Fix Zece Media Tecuci - 115 persoane acreditat, dezvaluie Romania libera.

Secretarul de stat MAE, Bogdan Aurescu, a fost batut in incinta Facultatii de Drept. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost batut de un cetatean german de origine romana, Adrian Vlad, chiar in incinta Facultatii de Drept din Bucuresti, unde preda demnitarul. Incidentul a avut loc la sfarsitul lunii noiembrie. Adrian Vlad a devenit celebru dupa ce, de-a lungul anilor, a atacat sau a incercat sa atace trei fosti presedinti ai Germaniei. Bogdan Aurescu este unul dintre cei mai titrati diplomati romani, remarcandu-se in dosarul pe care Romania l-a castigat in fata Ucrainei la Curtea Internationala de Justitie, pe tema platoului continental din Marea Neagra. Bogdan Aurescu a explicat pentru gandul ca motivul pentru care Adrian Vlad l-a atacat este faptul ca acesta se afla intr-un litigiu cu statul german si spera sa obtina asistenta sau macar consiliere din partea statului roman.

Potopul biblic ar fi avut loc in Marea Neagra, spune arheologul care a descoperit Titanicul. Arheologul-scafandru Robert Ballard, care a gasit epava Titanicului, sustine ca echipa sa de cercetatori a descoperit dovezi care sugereaza ca Marele Potop biblic se bazeaza pe evenimente reale, in regiunea Marii Negre. Intr-un interviu pentru ABC News, el a spus ca in urma cu 12.000 de ani, mare parte din lume era acoperita de gheata, iar Marea Neagra era un lac cu apa dulce, inconjurat de terenuri arabile. Dar cand ghetarii au inceput sa se topeasca, intr-o perioada de incalzire globala, in jur de anul 5600 i.Hr., apa a crescut nivelul oceanelor. Acest lucru a provocat inundatii pe intreaga planeta, iar apa a navalit in Marea Neagra, prin stramtoarea Bosfor. El a verificat un studiu din 1997 al lui William Ryan si Walter Pitman care, potrivit dovezilor arheologice si antropologice, sustine ca tone de apa curgeau in fiecare zi, iar potopul a durat cel putin 300 de zile, potrivit rtv.net

Tinutul lui Dragnea: Alegator batut de politisti si aruncat pe camp. Un caz socant a avut loc in satul celor care au orbit la referendum, cel in care pana si mortii au inviat pentru a vota. Chiar in fata portii de la scoala in care era sectia de votare din Ciuperceni, Gheorghe Lupu (51 de ani), a trait clipe ingrozitoare. Pentru ca a spus cu glas tare, in sectia de votare, ca el nu stampileaza decat pentru Dan Diaconescu, omul a fost dat afara. N-a mai votat. Era, duminica, in jurul orelor 18.00. "In poarta sectiei de votare, politistul Doru Ianculescu si ajutorul lui s-au luat de mine ca fac propaganda. Stai ca-ti dam noi, a zis. Mi-a dat doi pumni in fata, am cazut jos, m-a luat la picioare, mi-a dat pe la ficat, rinichi. M-am facut ghemotoc. Apoi m-a aruncat ca pe un sac de cartofi in masina si m-a dus la sectia din Cosmesti. M-au batut si acolo agentii lui tineri, in ficat si in cap. N-am mai stiut de mine. M-am trezit ca m-au aruncat ca pe un gunoi, in camp, la Valea Sericului. Cred ca le era frica sa nu mor in Sectia de Politie. M-am tarat spre casa. Noroc ca m-a gasit cineva de m-a ajutat. Am ajuns acasa dupa patru ore si am sunat la 112", a povestit Gheorghe Lupu, in exclusivitate pentru "Evenimentul zilei".