Cat de corupti sunt medicii in Germania? Beneficiaza medicul meu de avantaje materiale, atunci cand prescrie un medicament de la o anumita firma? Imi poate recomanda doctorita o anumita farmacie? Sistemul de sanatate din Germania este cu adevarat complex. El ofera insa si posibilitati de a obtine avantaje materiale. Avocatul Malte Passarge, seful asociatiei anti-coruptie "Pro Honore", se refera la colaborarea dintre farmacii si medici. In cazul in care un medic isi trimite pacientul suferind de cancer la o anumita farmacie pentru a-si procura medicatia necesara, castigul ar fi putea fi impartit cu medicul care a facut recomandarea. Si colaboarea cu concernele farmaceutice este tot mai intens criticata: "exista deja o anumita uzanta in domeniul medical", dezvaluie Passarge intr-o discutie cu Deutsche Welle, dat fiind ca "bransa medicala in Germania este cea mai mare, depasind chiar constructiile de automobile."

ActualitateFoto: Colaj foto

Malpraxis sau dorinta de moarte? "In afara, medicii ar fi ramas fara drept de practica pentru o asemenea greseala". Strategia medicilor care l-au tratat pe regizorul Sergiu Nicolaescu a fost gresita. I-au facut prea tarziu analizele potrivite, acuza doi chirurgi contactati de EVZ Surse din spital spun ca Sergiu Nicolaescu renuntase in ultimele zile sa mai lupte pentru viata lui Desi medicii de la Spitalul de Urgenta "Elias", cei care s-au ocupat de Sergiu Nicolaescu in ultimele sale zile de viata, au motivat in fel si chip intarzierea cu care au pus diagnosticul de peritonita, chirurgii contactati de Evenimentul Zile spun ca tragedia fi putut evitata prin cateva teste de rutina. "Este adevarat, peritonita se poate confunda usor nu doar cu diverticulita, ca in cazul sau, ci si cu o pneumonie sau chiar infarct miocardic. Dar nu poti sa mergi pur si simplu la ghiceala. Se impunea de urgenta o tomografie abdominala, cu ajutorul careia puteau vedea clar prezenta lichidului acumulat in abdomen", a explicat pentru EVZ un chirurg generalist de la un spital din Craiova.

Cine este Dana Nicolaescu, vaduva misterioasa, mai tanara cu 47 de ani decat regizorul? Producatoarea Dana Nicolaescu (35 de ani) l-a cunoscut pe Nicolaescu in 1996, pe cand avea doar 18 ani. Regizorul i-a devenit mentor in cinematografie, iar in 2005, acestia si-au unit destinele. Regizorul si-a implicat iubita intr-o serie de proiecte, precum pelicula "15". Tanara a preferat, totusi, sa fie o prezenta discreta intrucat cei doi au fost surprinsi foarte rar la evenimentele mondene. "Pe Dana eu am crescut-o", a afirmat Sergiu Nicolaescu in 2009 despre femeia alaturi de care si-a petrecut ultimii 17 ani din viata. "Am facut cunostinta cu sotia lui la una dintre aniversarile lui Nicolaescu. Este o femeie foarte discreta, niciodata nu se baga in fata. A stat in umbra lui si a fost intotdeauna ajutorul lui cel mai important. Lumea nici nu stia ca era casatorit la inceput, fiindca nu erau genul de oameni care sa se afiseze in public", a declarat pentru "Adevarul" Luminita Erga, actrita la Nottara, care a fost distribuita de Nicolaescu in ultimul sau film, scrie Adevarul.

Viata de lux a femeilor care "isi liciteaza" trupul pe webcam. Politistele si judecatoarele incalca legea pentru castiguri de trei ori mai mari ca la stat. Nu este chiar un job normal, dar e cat se poate de legal. Pentru studentele fara posibilitati si chiar pentru bugetare, videochat-ul e o varianta de luat in seama daca vor casa si masina inainte sa imbatraneasca. Castigurile ajung si la 7.000 de dolari pe luna in cazul fetelor "profi", cu experienta. Daca acum cinci ani, o fata se gandea de zece ori inainte sa se dezbrace in fata webcamului, acum se bat cateva zeci pe un loc. Sunt mii de studiouri in toata tara, iar la inceputul fiecarui an universitar, fiecare angajeaza pana la 20 de fete pe saptamana, scrie EVZ.ro

Partea CSM apropiata Monei Pivniceru vrea sa il DEMITA pe proaspatul presedinte ales, Oana Schmidt-Haineala. Votul pentru alegerea vicepresedintelui CSM a fost amanat pentru saptamana viitoare pentru ca NU mai era CVORUM ( face parte din strategia Monei Pivniceru-surse USL). Candidaturile anuntate sunt cele ale judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica. Insa, potrivit reglementarilor legale, pana la momentul votului isi pot depune candatura si alti judecatori-membrii CSM alesi in adunari generale ale judecatorilor. Initiativa de revocare a Oanei Schmidt Haineala din functia de proaspat presedinte CSM a fost respinsa cu 11 voturi! De luni, Oana Haineala isi incepe mandatul de presedinte CSM, scrie Romania libera.

Cum au "disparut" 22 de miliarde de lei din PIB-ul Romaniei. Revizuirea PIB efectuata de catre INS a dat peste cap calculele actualului Guvern, care va fi nevoit, dupa cum a declarat seful Executivului, sa "taie" cheltuieli de circa un miliard de lei din bugetul pe anul in curs. "Ne-am trezit acum, la inceput de an, ca Institutul National de Statistica, Comisia Nationala de Prognoza au gresit si dupa ce in 2003, 2004 pana in 2010 au gresit de fiecare data pe plus, adica calculau un PIB si dupa aia era un pic mai mare, in 2011 l-au gresit pe minus", a declarat Ponta. "Nu am probe sa cred ca este vorba de o intentie, dar e o greseala grava. Anul asta, ca sa ne inscriem in tinta de deficit, mai trebuie sa taiem un miliard lei, dintr-o greseala de calculat", a adaugat el. Vineri seara, biroul de presa al INS a facut publica o precizare, in care subliniaza ca nu este vorba despre nicio eroare, scrie gandul.