OTV a fost inchis ilegal de CNA. EVZ a descoperit ca demersul Consiliului National al Audiovizualului este ilegal, iar amenzile obliga televiziunea lui Dan Diaconescu sa intre in faliment. ''CNA a inchis OTV''. O stire anuntata de toata presa, zilele trecute, fara nici o reactie sau pozitie de atitudine. Doar Ion Cristoiu s-a revoltat in Evenimentul zilei: ''Inchiderea OTV- un balon de incercare pentru alte atentate la libertatea presei'', si-a intitulat maestrul editorialul. Stergerea unei televiziuni (fie ea si OTV!) din randul canalelor romanesti, in anul 2013 si intr-o tara europeana, a parut a fi ceva firesc. Anormalitatea a devenit normalitate. Nimeni de la CNA nu a prezentat si nimeni nu a cerut vreo dovada ca Dan Diaconescu si firma sa au gresit. Pare ca e normal ce fac cei de la Putere. Pare normal ca toti din Opozitie tac si chiar intelectualilor cu vederi de dreapta li se pare normala o asemenea atitudine. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

De ce nu se sustine explicatia lui Voiculescu privind ''renuntarea la imunitate''. Cele cinci consecinte ale mutarii dosarului sau de la Curtea Suprema la Tribunal. Dan Voiculescu si-a dat din nou demisia din Senat sub pretexul renuntarii la imunitate, insa argumentul sau nu este valid juridic deoarece imunitatea parlamentara nu mai are efect pe dosarul sau de coruptie. Prin demisie, fondatorul PC a reusit sa scape de completul Curtii Supreme care l-a condamnat pe Adrian Nastase. Un alt efect al demisiei este ca dosarul sau de coruptie este din nou transferat la Tribunalul Bucuresti, unde timp de sase luni a stagnat. Voiculescu castiga prin demisie si o cale procesuala in plus care ii poate permite sa impinga procesul pana in 2018 cand dosarul ar urma sa se prescrie. Vezi mai jos cele cinci consecinte ale demisiei lui Voiculescu din Senat. Continuarea in Gandul.

DW: Acordul cu FMI. Guvernul a solicitat un nou termen pentru a duce la bun sfarsit reformele convenite in cadrul actualului acord cu Fondul Monetar International. Primul ministru Victor Ponta a prezentat astazi concluziile discutiilor avute cu reprezentantii creditorilor oficiali ai Romaniei intr-o ambianta poate mai optimista decat s-ar fi cuvenit. Problema, expusa, indirect si in termeni eufemistici, sta in faptul ca autoritatile romanesti nu au reusit sa realizeze reformele promise. Este vorba despre restructurarea sectorului de stat, despre planul de privatizari si despre arieratele domeniului public, informeaza Deutsche Welle.

Amintiri din epoca de aur. Multi elevi credeau ca Ceausescu nu are urechea stanga. Portretul lui Nicolae Ceausescu exista in toate salile de clasa din invatamant si in birourile sefi lor de institutii. Uni il tineau si pe birou, in locul pozelor de familie. L.H.: ''Primul portret al lui Ceausescu pe care mi-l amintesc e celebrul portret intr-o ureche care a rezistat de cand eram la gradinita si pana pe la sfarsitul scolii gimnaziale: Portret ce a generat nenumarate bancuri si povesti absurde, cum ar fi aceea ca i-ar lipsi urechea stanga si ca are o proteza care e greu de remarcat la TV. Potretul intr- o ureche aproape ca i-a venit de hac invatatoarei mele, nevasta de militian si laudatoare neobosita a regimului, mult inainte (inca din 1976-1979) ca si cultul lui Ceausescu sa ajunga la apogeu, scrie EVZ.

Dan Voiculescu a demisionat din Senat. Ce se ascunde in spatele deciziei. Presedintele-fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si-a anuntat, luni, demisia din Senat. Motivul: "Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, am luat decizia ca de azi sa renunt la imunitatea parlamentara, asfel incat justitia sa isi faca treaba. Demisionez din Senat". Ce nu a spus Voiculescu este ca un parlamentar NU beneficiaza de imunitate pentru judecare in dosare penale si nici imunitate impotriva unei eventuale condamnari la inchisoare. In urma publicarii demisiei sale din Senat in Monitorul Oficial, instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie este obligata sa-i trimita dosarul penal spre judecare la Tribunalul Bucuresti, relateaza Romania Libera.

Moldova e peste tot acasa. Din Chile, Adriana de la Iasi schimba lumea. Am intalnit in Santiago de Chile o fata care a luat 40.000 de dolari de la guvernul chilian. A castigat cu un proiect de antreprenoriat. Povestea ei: doar aici. Deocamdata. Nu sunt ziarist de Google Search, nici macar de Google Hangout, nu imi plac retelele sociale, la drept vorbind nici socializarea, dar ca sa o intalnesc pe Adriana Ursache a trebuit sa fac asa: am cautat o romanca stabilita in Santiago, am rugat-o sa dea de veste ca vine un ziarist de moda veche, am intrat chiar pe un grup de Facebook dedicat romanilor stabiliti in Chile si am scris acolo ''Eu sunt ziaristul''. Eu sunt. Integral in Adevarul.

Cea mai mare operatiune de sabotaj din Iran. O explozie uriasa produsa la centrala nucleara iraniana Fordow - un adevarat bunker subteran secret - a distrus o mare parte a instalatiilor si a prins in adancuri circa 240 de persoane. Potrivit unui fost ofiter de informatii iranian, este vorba de cea mai mare operatiune de sabotaj din ultimele decenii. Teheranul dezminte informatiile. Potrivit unei surse din cadrul fortelor de securitate care protejeaza Fordow, o explozie care a avut loc luni, 21 ianuarie, la ora 11.30, ora Teheranului, a zguduit situl ascuns la 300 metri sub un munte, amplasament ales pentru a-l feri de lovituri aeriene si de majoritatea bombelor anti-bunker, scrie Romania Libera.

In final, va recomandam si reportajul realizat de Experimentalist.ro, despre rusii lipoveni din Sarichioi: "Duhul din Sarichioi".