Ponta vrea sa-l imbuneze pe "Felix" ca sa nu-l execute Antena 3. Istoria unei discutii tensionate dintre Dan Voiculescu si Liviu Dragnea explica mai bine de ce premierul a atacat "Evenimentul zilei". El a scos astfel Antena 3 de sub tirul acuzatiilor ca ar submina justitia si statul de drept. Situatie jenanta si moment de panica pentru Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, la ultima reuniune a USL. Intr-o discutie cu Dragnea, Dan Voiculescu i-a amenintat, voalat, pe liderii USL, sugerand ca ar putea intoarce armele - repesctiv trustul sau media, in frunte cu Antena 3 - impotriva lor. Potrivit unor surse din USL, la acea sedinta participa si presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu. Dragnea a incercat sa deschida un dialog cu patronul trustului Intact. "Ce mai faceti domnule profesor?", l-a abordat secretarul general al PSD pe Voiculescu, folosind titulatura preferata a acestuia. "Prost. V-am facut pe toti mari si acum eu achit nota de plata", ar fi fost raspunsul, surprinzator.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

De 150 de ori mai ieftin! Topul tranzactiilor imobiliare subevaluate ale politicienilor si amicilor lor. Imaginati-va un cetatean care vrea sa-si cumpere un apartament. In anul 2013, o locuinta decenta cu 2 camere, de 60 mp, in Bucuresti costa pe piata libera in jur de 50.000 euro. Romanul din cazul nostru este insa descurcaret si, tragand cateva sfori, reuseste sa cumpere de la stat acelasi apartament doar cu 266-333 euro, adica cu pretul unui smartphone. Exemplul ipotetic de mai sus ilustreaza cat se poate de bine modul in care multi oameni politici, sau care au conexiuni importante in zona politica, au reusit sa cumpere proprietati ale statului la preturi derizorii. Romania libera va prezinta cele mai cunoscute astfel de tranzactii, ordonate descrescator, in functie de raportul dintre pretul real al activelor imobiliare si pretul "de chilipir" cu care au fost cumparate. Precizam ca unele dintre aceste afaceri s-au transformat in dosare penale, in timp ce altele au fost considerate doar "imorale", scrie Romania Libera.

Alegerile Shogunului de la ProTV. Dupa cativa ani marcati de rezultate slabe, fotoliul lui Adrian Sarbu, romanul cu cea mai mare functie executiva intr-o multinationala, se clatina. Orice este posibil, inclusiv o intoarcere acasa a Shogunului (cum ii spuneau angajatii), primul mogul de presa din Romania. Cateva scenarii si informatii in premiera in randurile urmatoare Probabil ca influenta lui Adrian Sarbu asupra formarii societatii romanesti postrevolutionare este chiar mai mare decat o intuiti. Sarbu a inventat stirile serioase, a produs "fenomenul" PRO si tot el a tabloidizat si mercantilizat presa. Pe vremuri, avea puterea sa hotarasca cine castiga alegerile si sa transforme peste noapte orice anonim intr-un star de televiziune. De cativa ani, Shogunul (porecla sa favorita) a parasit scena locala evoluand la un nivel superior, in lumea proiectelor globale si invaluit de aerul tare de pe Wall Street, noteaza Capital.

Sorin Rada: "Singura legatura a lui Saftoiu cu televiziunea este ca, atunci cand se duce acasa, da drumul la televizor". Fostul lider sindical din SRTv spune ca in procesul de restructurare al institutiei nu s-a respectat legea, criteriile de evaluare au fost subiective, iar angajatii au ramas la bunul plac al sefi lor. Cu o experienta de peste 20 de ani in televiziunea publica, Sorin Rada a fost cinci ani liderul principalului sindicat din TVR. Satul de mismasurile de culise, in urma cu cateva luni a demisionat. Fost lider sindical, ce a avut acces la informatii importante din culise, explica acum care mai sunt interesele politice in TVR si de ce am asistat la o restructurare cu atat de multe derapaje. Interviul integral in EVZ.

DW: Presedintele PE, Martin Schulz: "Daca acesta este pretul pe care trebuie sa-l platim pentru a nu-l pierde pe David Cameron, raspunsul meu este nu". Premierul britanic David Cameron a anuntat ca doreste organizarea unui referendum privind ramanerea Marii Britanii in UE, gest care a declansat o dezbatere foarte aprinsa despre sensul si scopul Uniunii Europene. Cu siguranta, dezbaterea se va face simtita si la summit-ul financiar al UE care va avea loc joi la Bruxelles. In acest context, Deutsche Welle a stat de vorba cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Vasile Blaga, tractat de garda veche spre sefia PDL. Prim-vicepresedintele PDL, Cezar Preda, si secretarul-general, Gheorghe Flutur, au demarat campania in teritoriu pentru ca Vasile Blaga sa obtina un nou mandat in fruntea democrat-liberalilor. Liderul PDL Vasile Blaga isi netezeste drumul spre un nou mandat in fruntea democrat-liberalilor. Blaga, impreuna cu "locotenentii" sai, si-au intensificat programul vizitelor in teritoriu, sub pretextul analizarii rezultatelor slabe obtinute de filiale la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, insa, in realitate, "greii" partidului lipezesc apele in teritoriu, pentru nu avea emotii la Congresul ce va decide viitoarea structura de conducere a PDL. Prezenti vineri, la Galati, oamenii fideli lui Vasile Blaga, Gheorghe Flutur si Cezar Preda, nu au scapat ocazia de a face lobby pentru actualul lider al partidului, noteaza Adevarul.