Prejudiciul explodeaza in cazul lui Nelu Iordache. DNA: "Regele Asfaltului" a ridicat 20 de milioane de euro cu sacosa. Procurorii DNA au descoperit noi afaceri dubioase facute de controversatul Nelu Iordache (45 de ani), supranumit ''Regele Asfaltului''. Actionarul majoritar al firmei Romstrade este arestat din 3 decembrie 2012, si este cercetat in trei dosare de deturnare de fonduri europene si dare de mita. Acuzatia principala: a schimbat destinatia sumei de 25.000.000 lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la autostrada Nadlac - Arad. Valoarea totala a contractului era de 382.959.483 de lei, fiind finantat in proportie de 85% din fondurile UE. In momentul in care procurorii au ridicat de la sediul Romstrade documentele contabile au constatat ca Nelu Iordache a ridicat sume uriase din casieria societatii, sume care depasesc cu mult prejudiciul pentru care este cercetat, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Vlad Moisescu: ''Nu sunt domnul V. din stenograme''. Vlad Moisescu povesteste pentru ''Adevarul'' cum s-a deteriorat relatia sa cu presedintele PNL, Crin Antonescu. Moisescu a fost unul dintre sustinatorii lui Antonescu dar, in prezent, este in conflict cu presedintele partidului. Vlad Moisescu a demisionat, luni, din functia de vicepresedinte PNL, acuzand modul in care conduce Crin Antonescu partidul. A fost cel mal recent gest de protest al unuia dintre oamenii care l-au sustinut, in trecut, pe Crin Antonescu. Vlad Moisescu a fost, alaturi de Andrei Chiliman, unul dintre cei care l-au sprijinit pe Crin Antonescu la congresele din 2009 si 2010. Multa vreme, Moisescu, seful PNL sector 1, si Chiliman, primarul aceluiasi sector, au fost perceputi in partid ca apropiati ai lui Antonescu. Din 2012, insa, relatiile dintre Antonescu si cei doi lideri ai PNL sector 1 s-au deteriorat. Continuarea in Adevarul.

Cameramanul razboaielor vrea ca tot globul sa cunoasca Transilvania. Dupa o viata petrecuta printre gloante, cu casca pe cap, cu vesta anti-glont bine stransa pe piept si cu camera-n mana, irlandezul Colin Hamilton locuiste acum intr-un satuc hunedorean unde nu se intampla mai nimic. Aproape ca nu a fost conflict armat important la care Colin Hamilton, un irlandez din Belfast, sa nu fi asistat din postura de cameraman pentru Sky News, in ultimii 20 de ani. A pierdut si numarul zonelor de conflict unde a pasit cu camera video pe umar. Acum, isi povesteste mai toate experientele din razboi cu mult umor, in linistea oferita de traiului din satucul hunedorean Barcea Mica. Integral in EVZ.

300 de romani vor sa gazduiasca englezi, dupa campania Gandul. Cum se pregateste doamna Rodica din Barca, Dolj, sa promoveze Romania traditiilor. Campania Gandul - GMP "Why don't you come over?" s-a extins. Mai bine de 300 de romani s-au oferit voluntar sa-i gazduiasca la ei pe canapele pe englezii care ar veni sa vada Romania. Gratis, fara nicio taxa, iar printre ei e si Rodica Ciutureanu din Dolj, comuna Barca. Femeia pune la bataie canapeaua, iar doua odai din casa ei isi asteapta deja oaspetii. Mai mult, si-a convins si soacra sa se alature campaniei gandul cu alte doua paturi din tot atatea incaperi. Pana sa auda vorbindu-se englezeste la ea in batatura, Rodica Ciutureanu are un singur gand: "sa promoveze" Romania. Iar mijloacele sunt cele ale unui oltean autentic, relateaza Gandul.

Documentele care obliga USL sa reduca numarul parlamentarilor la 300. Premierul Victor Ponta a anuntat ca USL va face o comisie de revizuire a Constitutiei, care va fi condusa de Crin Antonescu. Printre modificari nu este insa si cea referitoare la reducerea numarului de parlamentari la 300, stabilita prin referendum, desi exista doua decizii ale Curtii Constitutionale in acest sens si un raport al Comisiei de la Venetia. Marti seara, liderii USL au anuntat ca in proiectul de revizuire a Constitutiei vor stipula ca in Camera Deputatilor vor fi 300 de parlamentari, iar Senatul va avea 100 de membri. Din aceste declaratii se poate deduce ca USL nu renunta la cele doua camere parlamentare, o alta cerere votata la referendumul din iunie 2009, la care au participat peste 80% dintre alegatorii participanti la scrutin, desi respectarea rezultatului unui referendum national, validat de Curtea Constitutionala este obligatorie, informeaza Romania Libera.

DW: Sexismul in Balcani. In tarile Europei de Sud-Est, o dezbatere pe tema discriminarii sexuale, similara celei din Germania, n-ar fi posibila. Dimpotriva, pentru femeile din aceste tari, sexismul este omniprezent: in presa, la locul de munca, in reclame sau politica. Recent, premierul sarb Ivica Dacic a fost tinta unei farse. In timpul unui show de televiziune, de genul "Camera ascunsa", o pretinsa jurnalista cu fusta mini, dar fara lenjerie intima, l-a lasat fara cuvinte. In tarile vecine, Bosnia si Croatia, farsa - respectiv politicianul pacalit - au fost tema de discutie in presa, zile in sir. Pe ecrane si in ziare a revenit obsesiv, in format XXL, imaginea femeii in varsta de 36 de ani, care s-a inspirat din celebra scena a filmului "Basic Instinct", scrie Deutsche Welle.