​Aici sunt banii dumneavoastra. Mogulul Umbrarescu, un miliard de euro din afaceri cu asfalt. Supranumit "Imparatul asfaltului", Dorinel Umbrarescu a plecat de jos si a reusit sa devina unul dintre milionarii Romaniei. Cele doua firme de constructii ale omului de afaceri au pus asfalt de peste un miliard de euro in ultimii sase ani Dorinel Umbrarescu a reusit sa incheie cu statul cele mai banoase contracte dintre toti "Regii asfaltului". Constructorul bacauan controleaza doua firme care au reusit sa castige intotdeauna cele mai "grele contracte", cum le numesc drumarii, adica pe cele cu o valoare foarte mare, de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). In perioada 2007 - 2012, in conturile Spedition UMB si Tehnostrade SRL au intrat peste un miliard de euro sub forma de plati efectuate de CNADNR. 2009 a fost "anul de aur" pentru Umbrarescu: a incasat 440 de milioane de euro , fara TVA, scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Insulta care a dus la atacul armat din Vitan. Mironescu catre fratii Mararu: "Sunteti pitici penibili!" Razboiul dintre fratii Bogdan si Razvan Mararu si fostul lor bodyguard Puiu Mironescu a izbucnit in 2005, dupa ce, intr-o vacanta in Egipt, acesta din urma i-a jignit pe cei doi frati numindu-i "pitici penibili". Interlopii Bogdan si Razvan Mararu, cei care au comandat asasinatul impotriva lui Puiu Mironescu, dar carora le-a cazut victima tanarul Razvan Isaila, din cartierul bucurestean Vitan, au fost arestati ieri de judecatorii Tribunalului Bucuresti pentru 29 de zile. Nu a scapat insa nici Mironescu. Si el a ajuns dupa gratii pentru 29 de zile pentru ca, la inceputul anului, ar fi montat o bomba sub masina fratilor Mararu. Mandatul de arestare impotriva acestuia a fost emis de judecatorii bacauani. Cei trei interlopi sunt acuzati de tentativa de omor calificat, instigare la omor calificat si acte de terorism, anunta Adevarul.

Miliarde de euro abandonate in mijlocul Capitalei. De ce e Bucurestiul un santier parasit. Santiere incepute si apoi abandonate, lovite de criza sau de nepasarea autoritatilor locale, terenuri virane de zeci de hectare pustii, vizibile, in mijlocul orasului, asteapta decizia unor investitori sau aprobari ce nu mai vin. Problemele estetice ale Bucurestiului sunt accentuate de aceste rani lasate parca intentionat deschise. Un inventar al acestor zone negre ale orasului ar dura zile, poate luni. Noi am optat pentru un traseu care a inclus doar zonele Barbu Vacarescu - Nerva Traian - Gara de Nord - Cotroceni - Militari si ne-am intors cu tolba plina de dezastre urbanistice. Intr-o intersectie unde se circula fluent si unde ambele sosele au cel putin doua benzi pe sens, primarul Sorin Oprescu a decis ca una din artere trebuie inaltata. A incredintat lucrarea companiei Romstrade, care dupa ce a acumulat intarzieri mari in executie "a oprit lucru de dinainte de Sarbatori, de cand seful acesteia (Nelu Iordache, arestat preventiv pentru deturnare de fonduri) a intrat la puscarie", dupa cum ne-au explicat localnicii, informeaza Romania Libera.

DW: Este oficial! Coalitia de guvernare din Republica Moldova s-a destramat. Coalitia de guvernare din Republica Moldova s-a destramat! Liderul Partidului Liberal Democrat, premierul Vlad Filat, a denuntat, miercuri, oficial Acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana. Coalitia de guvernare din Republica Moldova s-a destramat! Liderul Partidului Liberal Democrat, premierul Vlad Filat, a denuntat, miercuri, oficial Acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana. El a mentionat ca liberal-democratii raman in continuare atasati programului de guvernare si deschisi pentru inceperea negocierilor asupra unui nou acord de guvernare. PLDM se declara impotriva declansarii alegerilor anticipate, pledeaza pentru mentinerea majoritatii parlamentare democratice, dar mentioneaza ca orice santaj din partea colegilor din fosta alianta "de a impinge tara spre alegeri anticipate nu va fi tolerat", scrie Deutsche Welle.

Sebastian Ghita: "Conturile din Cipru ale lui Voiculescu si SRS vor fi publicate". Razboiul din USL, dintre deputatul Sebastian Ghita si fostii securisti Sorin Rosca Stanescu si Dan Voiculescu, ia amploare. O explicatie s-ar afl a in recentele informari ale SRI privind securitatea energetica si "coruptia la nivel strategic". Ghita face parte din Comisia SRI Mai multe emisiuni ale posturilor controlate de Dan Voiculescu si de PNL l-au infierat pe Sebastian Ghita. Ieri, deputatul PSD a raspuns, printr-un interviu dur, acordat ziare.com. Conflictul ar trebui privit prin prisma unui raport prezentat, marti, de catre directorul SRI, George Maior, Comisiei parlamentare de control, sustin surse politice. Maior ar fi vorbit, in fata comisiei, despre securitatea energetica si coruptia "la nivel strategic", anunta EVZ.

Cum a construit Vaticanul un imperiu imobiliar pe banii lui Mussolini. Multe dintre cladirile londoneze, cum ar fi sediul firmei Bulgari sau sediul bancii de investitii Altium Capital, apartin Vaticanului. Portofoliul imobiliar al Bisericii Catolice, ascuns in spatele unei structuri complicate de companii offshore, s-a construit timp de ani de zile, folosind bani de la Mussolini, vestitul dictator al Italiei. Mussolini a finantat papalitatea pentru a-i fi recunoscut regimul fascist in 1929, dezvaluie "The Guardian". De atunci, valoarea internationala a averii de la Mussolini a ajuns la peste 550 de milioane de euro. In 2006, cand suma aceasta isi atinsese valoarea maxima, Biserica a cheltuit 17 milioane de euro pentru a achizitiona o cladire de birouri intr-o zona de lux din Londra. De asemenea, Vaticanul ar fi cumparat din acesti bani mai multe proprietati in Franta si in Elvetia, informeaza Adevarul.

Romania, locul 3 in clasamentul tarilor din UE cu grad redus de dependenta energetica. Romania are una dintre cele mai reduse rate de dependenta de importuri energetice la nivelul UE, o situatie mai buna in spatiul comunitar fiind inregistrata doar in Danemarca, singurul exportator net, si Estonia, potrivit datelor prezentate, miercuri, de Eurostat si preluate de Mediafax. Romania are, conform datelor pentru 2011 utilizate de Eurostat, o rata de dependenta energetica de 21,3%. Danemarca, cu -8,5%, este singurul exportator net de energie din UE, in timp ce Estonia are o rata de dependenta de 11,7%. Niveluri relativ scazute inregistreaza si Cehia, cu 29%, Olanda, cu 30%, Polonia, cu 34%, si Marea Britanie, cu 36%. Rata dependentei energetice este calculata ca raport intre importurile nete si consumul brut (energia necesara consumului in cadrul teritoriului national), scrie Romania Libera.