Povestea romanului care a schimbat legea in SUA. Povestea romanului Alex Chivescu, un tanar care a reusit sa depaseasca unul dupa altul obstacolele pe care viata i le-a asezat in fata si sa-si implineasca visul, e dovada perfecta ca viata bate filmul. Nascut in Romania, Alex a ajuns in America, impreuna cu familia, la varsta de doi ani. Foarte curand, parintii lui s-a despartit, iar tatal i-a parasit si Alex nu l-a mai revazut niciodata. Mama sa a suferit un accident si a ramas cu tulburarri psihice grave. Alex Chivescu a incercat sa-si gaseasca o familie care sa-l adopte in asa fel incat sa-si poata implini visul si sa mearga la Harvard, iar cuvintele pe care el le-a trimis, sperand ca cineva ii va intinde la un moment dat o mana, sunt impresionante. Viata lui Alex Chivescu a devenit subiectul unui scenariu de film produs de Hallmark si numit "In cautarea unei familii", scrie Evenimentul Zilei.

ActualitateFoto: Colaj foto

Primari de legenda ai oraselor din Romania. Johann Sachs von Harteneck, edilul decapitat al Sibiului. Bucurestiul a avut pana la Revolutia din 1989 aproape 81 de primari. Fiecare dintre ei a lasat in urma numeroase schimbari de care profitam si astazi. Pake Protopopescu a adus telefonul si iluminatul public si a trasat primele lucrari de infrastructura, Dobrescu, "primarul-tarnacop", i-a continuat opera edilitara si a interzis scaldatul in Dambovita. Putini stiu ca scriitorul Delavracea a fost si edil. A introdus apa potabila in Capitala. Iasi: In mai putin de un deceniu, un singur om a reusit sa schimbe un oras intreg. Multe dintre cartierele sau simbolurile Iasiului de astazi se datoreaza fostului primar comunist al Iasului, Ioan Manciuc. Adevarul va prezinta povestile primarilor de legenda, care au schimbat fata oraselor din Romania.

DW: Complexul Basescu. Pentru prima data in viata publica romaneasca un lider PDL indrazneste sa se opuna public presedintelui Traian Basescu. Vasila Blaga a replicat, vineri, mai hotarat ca altadata, la afirmatiile putin magulitoare ale lui Traian Basescu formulate, aluziv, la un post de televiziune. "Presedintele , a spus Vasile Blaga, se amesteca pentru a doua oara in competitia interna din partid". Dar mai semnificativa a fost afirmatia ca presedintele ataca de fapt partidul insusi. Vasile Blaga nu a putut ascunde insa emotia si faptul ca gestul pe care il face i se pare lui insusi o indrazneala extraordinara. "Complexul" Basescu a fost evident si acest fapt continua sa-l dezavantajeze pe liderul democrat-liberal, scrie Deutsche Welle.

Noul Cod de Procedura Civila pe intelesul tuturor: masinile supuse executarii silite pot fi oprite in trafic, judecatorii anticipeaza finalul procesului, iar citatia vine pe email. Noul Cod de Procedura Civila a intrat in vigoare vineri, 15 februarie, si a adus cateva schimbari majore in privinta modului in care se desfasoara procesele civile. Nu toate prevederile din noul cod au intrat in vigoare, o parte dintre ele fiind amanate la propunerea Ministerului Justitiei. Una din prevederile care se aplica este aceea ca judecatorii vor stabili de la inceputul procesului data la care vor pronunta o decizie. O alta prevedere spune ca autoturismele supuse executatii silit pot fi "retinute" in trafic, insa specialistii consultati de gandul spune ca acesta nu se va aplica prea rapid. Majoritatea proceselor urmeaza sa se deruleze in doar doua faze - fond si apel, spre deosebire de pana acum cand procesele se judecau in trei faze, ultima fiind recursul, scrie gandul.

Purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii: "Acuzele la adresa SRI sunt lansate de diverse persoane implicate in dosare penale". Afaceristi, politicieni si un mogul au atacat, in ultimele zile, serviciile secrete romanesti. Omul de afaceri Ioan Niculae, fost ofiter de Securitate, a sustinut, fara sa probeze, ca telefonul sau este ascultat din 1997. La fel ca si senatorul Sorin Rosca Stanescu, el a spus ca legile sigurantei trebuie modificate. Ioan Niculae a fost ofiter de securitate - contrainformatii economice in anii '70- si tocmai asta poate fi o explicatie. "Poate de aici si intelegerea gresita a rolului si misiunilor SRI, in raport cu fosta Securitate si cu valorile pe care aceasta le apara. Astazi, SRI isi desfasoara activitatea cu ofiteri profesionisti, devotati principiilor democratice", declara Sorin Saca care explica intr-un interviu pentru "Evenimentul zilei" de unde vin aceste atacuri si pe cine deranjeaza SRI.