Institutul de Cercetari Alimentare, fostul centru de stat controlat in prezent de Dan Voiculescu, ar fi implicat in scandalul laptelui cu aflatoxina, sustine Romania TV. Potrivit sursei citate, acelasi lot de lapte ar fi fost verificat atat de I.C.A., neacreditat pentru asemenea analize, care a concluzionat ca are aflatoxina, cat si de un laborator autorizat din Alba, care a infirmat prezenta substantei. Intrebat daca Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) are relatii contractuale cu I.C.A., vicepresedintele institutiei a declarat ca nu au contracte "cu absolut nicio unitate in afara celor de stat".

Potrivit Romania TV, rezultatele analizelor realizate de I.C.A. ar aparea in documente oficiale ale ANSVSA.

"Nu avem contracte cu absolut nicio unitate in afara celor de stat", a declarat vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, pentru RTV, intrebat daca institutia are relatii contractuale cu I.C.A.

"Orice proba e recoltata pe autocrontrol, dupa ce exista o suspiciune, in urma autocontrolului pe care o unitate il face la un laborator autorizat sanitar veterinar, confirmarile obligatoriu trebuie sa fie facute de catre laboratoru national de referinta. Este regula si regulamentul european", a completat Manastireanu.