Presa internationala analizeaza pe larg atacul de la maratonul din Boston, unde doua explozii puternice au ucis 3 persoane, ranind peste 170. FBI promite operativitate maxima in gasirea autorului sau a autorilor. Prin vocea purtatorului de cuvant, talibanii pakistanezi si-au negat implicarea in atentat.Surse implicate in ancheta sustin ca explozibilul a fost ascuns in oale sub presiune.

AFP informeaza ca FBI a promis marti ca va cauta autorii carnagiului de la maratonul din Boston "pana la capatul Pamantului", dupa dublul atac numit de catre presedintele Obama "act terorist". "Incepem o investigatie globala. Mergem pana la capatul pamantului pentru a identifica autorul sau autorii acestor atentate", a declarat intr-o conferinta de presa seful local al FBI, Rick Deslauriers. Atacurile din Boston sunt considerate cele mai grave comise in Statele Unite ale Americii, dupa cele de la 11 septembrie 2001.

Talibanii pakistanezi au negat orice implicare in dublul atac cu bomba de la maratonul din Boston, care a ucis trei persoane, a declarat marti purtatorul de cuvant Ihsanullah Ihsan. "Oriunde vom intalni americani ii vom ucide, dar nu avem nici o legatura cu exploziile din Boston", a anuntat Ihsan. Talibanii pakistanezi au revendicat responsabilitatea pentru atentatul din Time Sqare in 2010, scrie CNN.

Maratonul de duminica de la Londra va incepe cu 30 de secunde de reculegere, iar alergatorii vor purta o panglica neagra. Organizatorul competitiei, Hugh Brasher, a vrut sa-si arate sustinerea fata de victimele atacurilor de la maratonul din Boston. Comisarul de politie Bernard Hogan-Howe a incercat sa linisteasca oamenii privind siguranta cursei de la Londra. "Ne vom asigura ca avem mai multi ofiteri pe teren care vor mentine siguranta maratonului. Nu am nici un motiv sa cred ca evenimentul este mai putin sigur decat era inainte de evenimentele teribile din Boston", a completat Howe, anunta BBC.

El Pais noteaza ca nu exista nici o confirmare oficiala asupra modului in care s-a operat atacul, dar surse implicate in ancheta spun ca bombele au fost ascunse in oale sub presiune. Alte surse legate de organizarea maratonului indica faptul ca explozibilul a fost plasat in containere de gunoi. Aranjarea bombelor sugereaza ca atacul a fost coordonat simultan, iar planul sau a fost sofisticat. Atacatorii au profitat de un moment in care securitatea era scazuta in jurul liniei de sosire. Intre exploziile celor doua bombe au trecut 12 secunde.