Zona demilitarizata - pamantul nimanui dintre cele doua Corei. Autostrada dinspre Seul spre zona demilitarizata (DMZ) serpuieste de-a lungul raului Imjin care izvoraste in Coreea de Nord, dar se varsa la sud de granita. Pe partea stanga a drumului si pe malul drept al raului, un gard de sarma ghimpata ne insoteste tot drumul, imediat dupa iesirea din Seul pana la Paju, orasul situat chiar langa linia de demarcatie si unde se afla numeroase baze militare sud-coreene si americane. In spatele gardului, posturi de observatie cu soldati inarmati si camere video, scrie EVZ.ro

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Revolta pe Himalaya: Timisoreanul Horia Colibasanu si-a salvat colegii alpinisti de linsajul nepalezilor. O suta de serpasi nepalezi s-au napustit cu pumnii si cu pietre asupra alpinistilor aflati pe Himalaya, pentru cucerirea Varfului Lhotse. Interventia lui Horia Colibasanu si a colegilor sai i-a salvat pe alpinisti de linsaj. Horia Colibasanu, cel mai bun alpinist roman al momentului, incearca sa cucereasca Varful Lhotse (din Himalaya), care ar insemna pentru timisorean al saselea "optmiar" din cariera. Aventura timisoreanului pare mai dificila decat se astepta la startul expeditiei. Colibasanu a fost implicat intr-o revolta a serpasilor nepalezi, care erau gata sa ii linseze pe colegii de drum ai timisoreanului, cunoscutii alpinisti Ulei Steck (Elvetia), Simone Moro (Italia) si Jonathan Griffith (Anglia), scrie Adevarul.

Romania bolnava pierde anual 2,5 miliarde de euro. Romania pierde anual in jur de 2,5 miliarde de euro ca urmare a scaderii productivitatii in cazul bolnavilor care nu mai pot merge la job din cauza starii de sanatate sau a membrilor familiei care sunt nevoiti sa ramana acasa sa aiba grija de acestia, releva o analiza realizata de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente. Cauza? Lipsa preventiei, scrie Capital.

Mihaela Bud a refacut filmul ororilor prin care a trecut la nastere. Sotia fotbalistului Cristi Bud a decis sa nasca intr-un spital de stat al regimului Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. Personalul medical de la Clinica Bega din Timisoara i-a condamnat fiul la moarte. Sotii Bud sunt decisi sa gaseasca vinovatul de moartea fiului lor, astfel ca demersurile vor fi demarcate imediat dupa Paste Cum moare in patru zile un bebelus care vine pe lume perfect sanatos?! Aceasta este framantarea familiei indurerate, Mihaela si Cristi Bud - fotbalist la FC Bihor. Cristi si Mihaela s-au casatorit in toamna lui 2011. El fotbalist de succes, ea baschetbalista. Anul trecut, in august, si-au vazut visul cu ochii: urmau sa devina parinti. Constitutie atletica, sportiva de 25 de ani spune ca "a fost o sarcina foarte usoara". Din saptamana a 10-a a fost monitorizata de doctorul Adrian Gluhovschi, despre care are numai cuvinte de lauda, scrie EVZ.ro

Justitie pe scara blocului. Cum a ajuns doamna Veronica Aneta din Iasi sa repuna insulta si calomnia in Codul Penal. "Uitati ca Dumnezeu e drept si mare, ca e si Postul Pastelui", ne spune doamna Veronica Aneta, multumita de decizia de luni a Curtii Constitutionale. Se fac trei ani de cand Veronica Aneta, fost medic veterinar din Iasi, acum iesita la pensie, se judeca cu "domnul colonel Chirila", presedintele asociatiei de proprietari din blocul de pe strada Arcu, pentru injuraturile pe care si le-au adresat pe scara blocului. Atunci, in blocul de pe strada Arcu a plouat cu insulte si cu calomnii, scrie Gandul.

PF Daniel: Catedrala Mantuirii Neamului, o iesire din umilire a Bisericii, rastignita in multe feluri in timpul regimului comunist ateu. In preajma sarbatorilor pascale, Patriarhul Daniel a asemanat Catedrala Mantuirii Neamului cu o lumanare aprinsa de Inviere si cu o iesire din umilire a Bisericii, care a fost rastignita in multe feluri in timpul regimului comunist ateu, scrie Romania libera.

DW: Coruptie si cumetrie in Germania. Parlamentari bavarezi au oferit membrilor familiei locuri de munca bine platite din bani publici. Doi membri ai Uniunii Crestin-Sociale au fost obligati sa demisioneze. Georg Schmid a fost pana pe 26 aprilie seful factiunii parlamentare a crestin-socialilor bavarezi. In acea zi si-a dat demisia, platind, astfel, un onorariu incasat de sotia sa, pe care o angajase pe postul de secretara cu un salariu de 5500 de euro pe luna, scrie Deutsche Welle.

Povestea lui Farkas si Ianos Bolyai, matematicienii originari din judetul Sibiu care au revolutionat geometria. Cea mai importanta universitate a Ardealului, dar si un crater de pe Luna, poarta astazi numele lui Farkas si al lui Ianos Bolyai, renumitii matematicieni tata si fiu originari dintr-un sat din judetul Sibiu. Farkas Bolyai s-a nascut la Buia, localitate aflata la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu, pe data de 2 februarie 1778, si si-a facut studiile la Cluj-Napoca, apoi in Germania, la universitatile Jena si Gottingen, scrie Adevarul.