Scandalul "Case pentru generali". DNA a extins ancheta la Jandarmerie si Pompieri. Dupa ce mai multi generali de Armata, in frunte cu fostul ministru Corneliu Dobritoiu, sunt anchetati de DNA pentru ca si-au cumparat ilegal locuintele de serviciu, procurorii au extins cercetarile. Surse judiciare au precizat exclusiv pentru "Evenimentul zilei" ca verificarile vizeaza structurilor militare din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Concret, este verificata legalitatea vanzarilor lo cuintelor de serviciu catre angajatii Inspectoratului General al Jandarmeriei (IGJ) si ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Lt.col Marian Daniel Dragne, adjunct al IGSU, a declarat, pentruEVZ, ca procurorii DNA pornesc ancheta de la zero: "Nu exista cazuri concrete, ca in cazul Armatei. Procurorii DNA verifica toate documentele din toate structurile de arme din cadrul MAI. Noi avem obligativitatea de a le pune la dispozitie toate documentele solicitate".

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Numirea la CEDO schimba raportul de forte in CCR. Configuratia Curtii Constitutionale se va schimba in cazul in care Iulia Motoc, numita de PDL, va parasi aceasta institutie pentru a deveni judecator la CEDO. Iulia Motoc, magistrat la Curtea Constitutionala (CCR), ar putea renunta la acest post pentru a deveni judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), afirma surse din cadrul CCR. Potrivit surselor citate, Iulia Motoc si-ar fi anuntat colegii ca isi va depune candidatura pentru postul de la CEDO. Iulia Motoc nu a putut fi contactata pentru a confirma sau infirma vestea. Pe de alta parte, surse din mediul politic au afirmat ca Iulia Motoc este persoana de gen feminin despre care Ponta a afirmat ca se va numara printre cele trei propuneri pe care Guvernul le va inainta CEDO. "Noi nu putem face o singura propunere, trebuie sa facem trei propuneri. Cel putin una dintre propuneri trebuie sa fie o doamna, deci nu putem sa trimitem trei barbati, trebuie sa existe un gender balance", a declarat, recent, Victor Ponta, anuntaAdevarul.

De ce nu mai sunt bani la Posta Romana. Mii de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana au declansat conflicte de munca in tara sau au intrerupt pur si simplu lucrul nemultumiti de faptul ca le vor fi reduse salariile. Mai mult, liderul de sindicat Matei Bratianu a anuntat ca Posta Romana ar putea sa disponibilizeze in acest an 4.000 de salariati din cei 32.000, ca urmare a scaderii volumului de prestatii postale. Cum a ajuns, totusi, cea mai mare societate de profil din Romania, cu peste 7.000 de oficii postale, in aceasta situatie critica? Prejudicii de milioane de euro, contracte frauduloase, dosare penale si condamnari la inchisoare au fost ingredientele unei retete infractionale de falimentare a unei companii de stat care a raportat ultima data profit in urma cu cinci ani, informeazaRomania Libera.

DW: Alternativa la actuala putere. Ne convine mentinerea in guvern a unor ministri penali, precum Fenechiu? Insasi prezenta lor in cabinet e o impertinenta... E o obraznicie de-o dimensiune egalata doar de mentinerea la carma cabinetului a unui plagiator, ori de slabirea frontului anticoruptie din justitie. Toate acestea discrediteaza Romania, indepartand-o de Schengen si de o pozitie demna in Europa. Admitem politizarea institutiilor, distrugerea lor de sus in jos, prin demiterea profesionistilor, eliminarea oricarei urme de meritocratie si instalarea unor mafioti la parghiile cele mai banoase? Cum oare am putea? Acceptam, pentru cei jefuiti candva de regimul comunist, absurdele planuri de asa-zise "retrocedari" care sfideaza bunul simt, propuse de Victor Ponta? Integral inDeutsche Welle.

Canalul Siret-Baragan, plimbat intre patru ministere. Investitia care ar elimina dependenta Romaniei de importurile de cereale si legume este cartoful fierbinte cu care jongleaza patru ministri. Desi ar fi o mana cereasca pentru Romania si ar putea genera plus valoare in agricultura de 120 de milioane de euro pe an, iar oficialii il declara prioritate nationala, canalul Siret - Baragan este un copil al nimanui, cat timp institutiile implicate nu iau taurul de coarne. "De canal se ocupa, in principiu, trei ministere, dar pe viitor va trebui sa se faca un proiect de gestionare si de parteneriat public-privat pentru Canalul Siret-Baragan. Eu consider ca ministrul Dan Sova este cel mai in masura, este un proiect mare", ne-a explicat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anuntaEVZ.

Povestile mahalalelor Capitalei disparute din memoria locuitorilor. Sfantul Gheorghe-Vechiu, cea mai mare din oras. Spre deosebire de zilele noastre, cand exista o delimitare clara a Capitalei cu ajutorul sectoarelor, Bucurestiul zilelor trecute era impartit in mahalale. Fiecare mahala a orasului era cunoscuta dupa cei mai importanti locuitori, dar si in functie de constructii si activitati. Dupa ce adevarul.ro va prezentat o parte a mahalalelor bucurestene de altadata, astazi continua povestile celebrelor mahalale. Dintre zecile de mahalale existente in documentele de la 1798, cea a Sfantului Gheorghe-Vechiu a ramas ca fiind cea mai populata. Aceasta cuprindea 335 de case, care din cauza flacarilor izbucnite in oras a condus la distrugerea tuturor locuintelor. In aceasta mahala, in anul 1592, se gasesc mai multe proprietati ale lui Nedelcu Vornicul. Documentele pomenesc mahalaua de la 1632 si vorbesc despre faptul ca aceasta se intindea pana in gardurile viei domnesti, acolo unde era si Ulicioara Caldararilor, de unde incepea drumul Giurgiului, informeazaAdevarul.

DNA cere inchisoare cu executare pentru Becali, Babiuc si Cioflina. Procurorul DNA a cerut, marti, Completului de cinci judecatori de la instanta suprema condamnarea la inchisoare cu executare a lui George Becali, Victor Babiuc, Dumitru Cioflina si Ioana Babiuc, in dosarul schimburilor de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii Nationale, scrie Mediafax. Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a reluat, marti, judecarea recursul facut de procurorii anticoruptie in dosarul in care George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, Ioana Babiuc si Dumitru Cioflina au fost achitati pentru presupuse fapte de coruptie in legatura cu schimbul de terenuri. Procurorul anticoruptie prezent la proces a aratat ca cei trei judecatori din completul de fond care a dispus achitarea nu au tinut cont de o parte din probele acuzarii si au pus un mai mare accent pe probele aduse de inculpati. Acesta a cerut condamnarea celor patru la inchisoare cu executare, scrieRomania Libera.