Harta maidanezilor din Bucuresti. Care sunt cele mai periculoase cartiere in functie de sesizarile facute de cetateni. Adevarul.ro va prezinta una dintre cele mai utile harti pentru siguranta bucurestenilor, intocmita de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Zonele periculoase in functie de numarul sesizarilor facute de cetateni despre incidente cu caini fara stapan au fost semnalizate si puse pe harta orasului. Sesizarile cetatenilor facute in anul 2012 cu privire la incidente cu caini fara stapani din baza ASPA au fost centralizate si transpuse pe o harta a orasului. Este vorba de reclamatii facute de cetateni facute atat telefonic, cat si prin petitii scris sau facute online. Potrivit acestor date, Drumul Taberei este cartierul cu cele mai multe sesizari privind astfel de incidente. Cu toatea astea insa, niciunul dintre cele sase sectoare nu este fara probleme, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cum schimba lumea Revolutia Gazelor de Sist din America. Summit-ul european de ieri a avut pe agenda una dintre cele mai grave probleme care s-ar fi putut adauga crizei financiare cu care se confrunta UE. O criza energetica. Schema europeana de tranzactionare a certificatelor verzi este pe cale sa se prabuseasca, preturile la energie cresc. Tot mai multe tari considerate campioane ale energiei verzi, Germania, Spania si, mai nou, Romania, abandoneaza subventiile pentru energie regenerabila, sub presiunea consumatorilor, iar tot mai multe industrii ameninta sa-si inchida operatiunile din Europa. Ce a mers prost? Pe scurt, Revolutia Gazelor de Sist si, mai nou, a petrolului de sist din America, anuntaRomania Libera.

Guvernul vrea sa scada facturile la energie. Guvernul va reesalona subventiile acordate de stat producatorilor de energie regenerabila (energie verde), iar acest lucru va insemna scaderea facturilor consumatorilor casnici si industriali. Anuntul a fost facut aseara de catre premierul Victor Ponta, la finalul summitului Consiliului European de la Bruxelles, la care a participat in baza unui mandat acordat de presedintele Traian Basescu. Summitul a fost dedicat adoptarii unor masuri prin care economiile din tarile membre UE sa fie mai competitive in ceea ce priveste preturile la energie, avand in vedere ca in Statele Unite acestea sunt de patru ori mai mici decat in Europa. "In Romania, subventiile sunt de sase ori mai mari decat in alte tari, dar ne-am dat seama ca nu putem continua asa. Avem in vedere o balansare a subventiilor, o reesalonare, pentru facturile populatiei, dar si a marilor consumatori industriali. Certificatele verzi se gasesc in ambele. Prin reesalonare, pe care o vom discuta in urmatoarea sedinta de guvern, aceste facturi vor scadea", a explicat Ponta, informeazaEVZ.

Condamnat definitiv pentru coruptie, Adrian Nastase tine prelegeri studentilor la drept. "Pentru noi a fost o adevarata placere". Condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, Adrian Nastase a sustinut recent o prelegere studentilor Facultatii de Drept ai Universitatii Titu Maiorescu. Decanul facultatii a declarat pentru gandul ca nu exista nicio incompatibilitate intre calitatea de condamnat a lui Nastase si faptul ca a vorbit studentilor pe teme de drept. Unul dintre studentii prezenti la prelegere a precizat ca a fost incantat de faptul ca Nastase le-a vorbit, scrieGandul.

DW: Romania sustine pe mai departe Nabucco. Guvernul Ponta confirma angajamentele guvernelor anterioare si pledeaza in continuare pentru proiectul Nabucco in ciuda faptului ca, intre timp, s-a implicat in explorarea unor resurse energetice proprii. Primul ministru, Victor Ponta, a confirmat marti angjamentul Romaniei de a participa la proiectul Nabucco, care si-a propus sa transporte gaz din regiunea caspica pana in Europa centrala. In cadrul comitetului interministerial Nabucco care a fost gazduit de guvernul Romaniei, Victor Ponta a reangajat Romania in sustinerea acestui proiect care are inca destule incertitudini. Simultan Camera Deputatilor a votat legea speciala care permite guvernului sa adopte masurile necesare. Impresia a fost ca guvernul de la Bucuresti nu este preocupat atat de proiectul in sine cat de dorinta de a manifesta loialitate fata de toate angajamentele politice si comerciale din trecut. Romania - a dat Victor Ponta de inteles - este mai putin "dependenta" de gazele care ar putea fi transportate prin aceasta conducta, dar intelege importanta strategica a proiectului pentru intreaga regiune, anuntaDeutsche Welle.

O fotografie cu Angela Merkel la 17 ani, purtand uniforma tineretului comunist, inflameaza campania electorala din Germania. Presa din Germania a facut publica o fotografie in care este surprins cancelarul Angela Merkel, la varsta de 17 ani, in timp ce mergea alaturi de ofiteri din Germania de Est. Desi Merkel a negat implicarea sa in propaganda socialista de dinaintea caderii Zidului Berlinului, imaginea confirma trecutul ei drept activista a sistemului comunist, scrie presa germana. Fotografia a fost realizata in anul 1972, pe cand Angela Kasner, actualul cancelar german, avea 17 ani. Aceasta este imbracata in uniforma militara si pare ca participa vesela la o un exercitiu de aparare civila, sub coordonarea unui ofiter est-german. Antrenamentele de aparare includeau metode de acordare a primului ajutor si pregatiri pentru atac nuclear, informeazaAdevarul.

Un politician aradean vrea insolventa parlamentara. Scandalurile politice par a nu se mai sfarsi la Arad. Cel mai actual dintre ele a pornit de la o declaratie a deputatului PSD, Flavius Maduta, care a explicat ca insolventa primariilor pare un lucru bun, deoarece si furnizorii acestora trebuie sa-si primesca banii. In replica, presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu (PDL), a sugerat parlamentarilor aradeni ai USL sa initieze o lege care sa prevada insolventa politica si morala a parlamentarilor care nu aduc bani la bugetul local.Totul a pornit dupa ce Guvernul a alocat peste 76 de milioane de lei din rezerva bugetara pentru plata pana la sfarsitul lunii mai a arieratelor acumulate de catre spitalele din reteaua Ministerului Sanatatii si din subordinea autoritatilor publice locale. Achitarea arieratelor de catre autoritatile locale este unul dintre principalele angajamente asumate constant de Romania in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) si reprezinta un criteriu de indeplinirea caruia depinde incheierea unui nou acord cu Fondul, scrieRomania Libera.