Universitatea Bucuresti l-a concediat pe fostul premier Adrian Nastase, deoarece acesta a fost condamnat definitiv pentru coruptie, scrie Gandul.info.

Astfel, Adrian Nastase nu mai preda la Facultatea de Drept, afirma Gandul.info, care adauga ca reprezentantii ai facultatii au precizat ca "nu exista nici o intentie pentru a-l invita pe Nastase sa le conferentieze studentilor".

Universitatea a precizat, pentru cotidianul citat, ca un condamnat definitiv nu poate fi profesor universitar. "Conform legislatiei muncii din Romania, contractul de munca al unei persoane inceteaza atunci cand aceasta este arestata preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile sau cand sufera o condamnare printr-o sentinta definitiva si irevocabila".

Fostul premier nu a raspuns solicitarilor ziaristilor de la Gandul.

In prezent, Adrian Nastase este eliberat conditionat.

Amintim ca reprezentantii Universitatii din Bucuresti au declarat pentru HotNews.ro in iulie 2012, dupa condamnarea lui Adrian Nastase, ca acesta nu mai este angajat al Universitatii si nici platit de aceasta institutie de invatamant superior. "Nu, nu mai este profesor. Nu, nu mai este platit. Conform Codului Muncii, art. 56, al.1, lit.f, contractul colectiv de munca inceteaza de drept ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti", precizau atunci pentru HotNews.ro reprezentantii Universitatii.