Adriana Saftoiu, purtator de cuvant al PDL, critica dur, intr-un articol postat pe blogul ei gazduit de cotidianul Adevarul, indemnul presedintelui Traian Basescu adresat femeilor din Romania de a face mai multi copii, in contextul ratei puternice de natalitate a minoritatii roma.

Adriana SaftoiuFoto: Agerpres

"Presedintele Romaniei se mira: 'Cum Dumnezeu femeia rroma poate tine 5-6 copii, iar romanca nu? (...). Uluitoare naivitate! Adica, despre 'tinut' e vorba si nu despre crescut, in conditii de demnitate umana. Acesta e verbul: 'sa tii' un copil, nu sa il cresti.

Intr-adevar, pentru 'a-l tine' e suficient sa fii asistat social. Pentru a-l creste, ai nevoie de mult mai mult", spune Adriana Saftoiu, in articolul intitulat "Tarii, cat mai multi copii! Despre 'a tine' si 'a creste'".

Aceasta se intreaba cati dintre romani s-au gandit "sa faca copii din sentiment patriotic": 'Bifati raspunsul - 'act patriotic' - daca subconstientul constient v-a determinat sa va cuplati - (alt verb cu valoare predicativa si nu copulativa nu am gasit la indemana limbajului pudic) - pentru a spori natalitatea, cu spaima ca 'nationalitatile conlocuitoare' ne vor cotropi".

"Indemnul de a face copii - 'maritate sau nemaritate'- cu gandul la patrie suna straniu cand doar acum ceva timp reprosul era ca suntem 'o tara de mamicute'", adauga fosta purtatoare de cuvant a presedintelui Traian Basescu.

In opinia sa, problema este de ce nu mai fac romanii copii, iar raspunsul tine de "lipsa de incredere in viitor, in capacitatea tarii de a oferi cadrul sanatos de a creste copilul cum se cuvine si nu la intamplare".

"Dupa ce vor fi rezolvate toate aceste probleme, merita sa indemni cetatenii sa aiba incredere ca au cum si unde sa isi creasca copiii si nu sa ii 'tina'", concluzioneaza Adriana Saftoiu.