Tragedia din Muntenegru: Au trecut doua zile, de la cea mai grea cumpana pe care viata le-a pus-o in cale, si dincolo de oboseala cumplita, primele ganduri ale ranitilor din Muntenegru sunt pentru cei care le-au dat ajutorul vital. Autocarul "a intrat in parapet si am zburat toti pe fereastra", a declarat, pentru ProTv, unul dintre pasageri, in timp ce un altul a spus: "In momentul in care s-a produs, nu am simtit nimic, dupa aceea s-a lovit de parapetul din colt, s-a dat peste cap, a lovit o stanca si s-a rostogolit. Masini ale politiei, girofaruri si lumini de urgenta - asa arata marti seara Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", unde au fost aduse trupurile neinsufletite ale victimelor accidentului din Muntenegru, scrie Adevarul. "Fata mea a fost in autocarul ala!. A plecat in vacanta cu o colega. A fost un moft de-al ei, sa plece acolo. Are un baiat frumos de 25 de ani", spunea o femeia cu parul alb... Potrivit site-ului ziarobiectiv.ro, o familie din Curtea de Arges a renuntat, in ultima clipa, la excursia programata in Muntenegru, iar Evz.ro da publicitatii declaratia cutremuratoare a unui copil muntenegrean, lovit de "autocarul mortii": "Nici nu stiu ce s-a intamplat si cum. Imi amintesc cum m-a ridicat tata de jos si m-a intrebat daca sunt bine". Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii a anuntat ca incepand de miercuri dimineata voluntarii pot sa doneze sange pentru ranitii in accidentul din Muntenegru, informeaza ProTv, in timp ce Romania Libera incearca sa raspunda la cateva intrebari cu privire la accidentul stupid din Muntenegru.

ActualitateFoto: Colaj foto

Pe urmele cinismului din Romania. Tabloidul The Sun a publicat acum o saptamana un reportaj intitulat "Bine ati venit la Bacau... capitala hotilor din bancomate". Cu toate aceste accente polemice, anumite observatii nu pot fi trecute cu vederea. Semnele prosperitatii private nu au niciun corespondent intr-o activitate economica vizibila si spectaculasa, scrie Deutsche Welle. In afara economiei de consum, magazine, show room-uri pentru obiecte de lux, Bacaul nu prezinta semnele unui alt tip de reviriment economic. Bacaul este prezentat acum la fel cum nu demult era descris orasul Ramnicu Valcea, care trece in SUA drept Hackerville, capitala pirateriei informatice. Asadar provincia romaneasca produce surprize. De-a lungul timpului au aparut prin presa straina mai ales si alte mici localitati romanesti care si-ar trage inexplicabila prosperitate din comertul cu masini furate sau din alte activitati ilegale.

Politologul Aleksander Gubrynowicz, co-autor al cartii "1989 - Toamna Natiunilor", sustine ca "schimbarile produse in Europa Centrala si de Est sunt enorme!", noteaza Romania Libera. El vorbeste despre "unul dintre cele mai importante riscuri" pe care le intampina si Romania, si Polonia - "migrarea tinerilor educati din Europa Centrala in Londra, Paris, in Germania si chiar in tarile mai sarace ale Occidentului. (...) Este o situatie riscanta, pentru ca acesti tineri sunt educati pe socoteala romanilor, polonezilor, ungurilor. Acesti bani, investiti in educatia lor, nu se intorc in societatea care i-a produs. (...) Asadar, reformele in Europa de Est au fost necesare, au fost enorme, bune, dar acum trebuie sa infruntam alt tip de probleme."

Sefii Radet cereau spagile ca interlopii, titreaza Evz.ro. Trei sefi ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET), care pretindeau spagi pentru contracte, au fost retinuti ieri de procurorii DNA. Mai multi oameni de afaceri au facut denunturi la DNA, in care au aratat ca trei directori din RADET - Ion Voicu (57 de ani), Dan Mavrodin (45 de ani) si Ovidiu-Daniel Gardus (47 de ani) - sprijineau unele societati comerciale in schimbul unor sume de bani, stabilite prin aplicarea unui procent de 3-5% din valoarea contractelor. Potrivit DNA, alti bani erau solicitati de sefii RADET in momentul in care se faceau efectiv platile, mai exact, sefii RADET cereau procente de 4-10% din banii pe care ii livrau.

Cum vede o americanca Romania: Whitley Granberry, o tanara de culoare din Detroit (SUA) traieste de doi ani in Romania, ultimul petrecandu-si-l la Zalau. Pentru ea, Romania este o tara frumoasa, cu oameni inteligenti, dar pesimisti si aproape deloc increzatori in ei insisi. O tara cu copii destepti, dar sufocati de un numar mult prea mare de materii, dublu fata de cel din SUA. Whitley are 25 de ani, a absolvit Columbia University, sectia Literatura Engleza Comparata si a venit in Romania ca voluntar al Peace Corp, scrie Adevarul.

"Siberia: Lacrimi de krokodil" - este titlul unui filmul postat pe site-ul vice.ro. El ilustreaza povestea trista a celor dependenti de... Krokodil, un substitut al heroinei, un drog nou care te mananca pe dinauntru si e foarte popular, chiar si in Romania. Ne-am dus in Siberia, locul de unde acest drog a plecat, in orasul Novokuznetk, la granita cu Kazakhstanul...

Trei ore distanta de Londra, sapte zboruri zilnice si avantajul unei economii emergente in piata comuna. Surpriza pe care printul Edward a avut-o in Romania. Potrivit Gandul.info, printul Edward, conte de Wessex, al treilea copil al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, a declarat ca tara noastra "are un mare potential si e foarte bine ca experienta britanica poate ajuta la dezvoltarea economiei romanesti". Aflat pentu prima data in Romania, printul Edward a participat la lansarea unui portal al comunitatii de afaceri britanice.

Prof. Dr. Dafin Muresanu: "Medicina robotica se dezvolta si in Romania": In aceste zile, Bucurestiul va fi capitala neurologiei, reunind varfuri ale medicinei si cercetarii stiintifice, in cadrul celui de-al doilea congres european de neuroreabilitare. Cu aceasta ocazie, presedintele Societatii Nationale de Neurologie, prof. univ. dr. Dafin Muresanu, a vorbit despre locul pe care il ocupa neurologia romaneasca din punct de vedere stiintific si practic, scrie Romania Libera.

Muzeul inimilor frante: Romania Libera scrie ca Zagrebul, Capitala Croatiei, gazduieste unul dintre cele mai originale muzee din lume intitulat "Muzeul relatiilor distruse". Acesta prezinta dragostea pe dos printr-un soi de expozitie anti Valentine's Day ce cuprinde obiecte personale donate de sute de oameni din toata lumea, obiecte ce provin din foste relatii amoroase. Aceste "artefacte" ale dragostei pierdute sunt insotite de tot felul de povesti, unele lacrimogene si usor comice, altele sfasietoare, unele furibunde si amenintatoare, iar altele, dimpotriva, ironic-resemnate.

George Copos a plecat de la Rapid dupa 21 de ani. Nicolae Cristescu: "Ne-am inteles. Totul e OK. Redactam actele de cumparare-vanzare", scrie Adevarul.ro. "Am ajuns la ultimul acord, nu mai e nimic de negociat, acum pot spune cu certitudine ca intelegerea s-a parafat, cel putin din punct de vedere verbal. Singurul lucru care mai e de facut e redactarea de catre avocati a contractului de vanzare-cumparare. Practic, nu mai are ce sa mai apara. Probabil in doua, maxim trei zile, vom semna. A ramas suma care o negociasem in urma cu doua saptamani. Iar sumele care vor aparea, ulterior, le va plati domnul Copos", a declarat Nicolae Cristescu la Digi Sport.