Ponta ieftineste painea, scumpeste vinul si muta evaziunea dintr-un loc in altul: efect de bumerang al unei simple lovituri de imagine. Reducerea cu 15 puncte procentuale a TVA la paine, "la pachet" cu cresterea accizelor la alcool si introducerea de accize la produse de lux va muta evaziunea din panificatie catre industria alcoolului si piata bijuteriilor. "Unde dai si unde crapa" - astfel ar putea fi sintetizata concluzia consultantilor pe fiscalitate contactati de Gandul in ce priveste impactul reducerii TVA la paine asupra reducerii evaziunii din panificatie.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

La fiecare trei zile in Romania se construieste o biserica. BBC World Service a difuzat sambata seara un documentar, realizat de Tessa Dunlop, in care arata ca Biserica Ortodoxa Romana "absoarbe" milioane de la stat, desi economia tarii este instr-o situatie proasta. Tessa Dunlop a venit pentru prima oara in Romania acum 20 de ani si este casatorita cu un roman, arata BBC. "Mergeti prin fiecare orasel sau sat si veti vedea doua sau trei biserici, multe din ele palate opulente, simbol al credintei intr-una din cele mai religioase tari din lume", se arata in reportajul postului britanic de stiri. Continuarea in EVZ.

Noua salarizare a medicilor: Lungul drum de la abordarile de circumstanta la solutiile de sistem.Firme reputate in analiza si diagnoza sistemului romanesc de Sanatate au raportat spaga traditionala in spitale la o medie de circa 200 euro pentru fiecare internare si la aproape 50% procentajul celor care fac plati informale pentru a-si asigura servicii medicale cat de cat rezonabile. In loc sa ia masuri de imbunatatire a serviciilor medicale pentru toti romanii, statul s-a gandit sa valorifice starea de fapt pentru carpirea bugetului, potrivit unei analize realizate deCurs de guvernare.

Cum a fugit Omar Hayssam din Romania. Ajutat de avocati, dar si de procurorul de caz, precum si de medicul Tanasescu dar si de chirurgul-sef Mircea Beuran, sirianul Omar Hayssam a reusit sa pacaleasca o tara intreaga ca se afla la un pas de moarte. Telenovela "Muribundul" i-a servit: a fost eliberat desi era sanatos si... a sters-o din tara, scrie EVZ.

Mirajul litoralului bulgaresc s-a topit. "Exista un val de interes pentru orice destinatie accesibila ca distanta si ca pret. Bulgaria a inceput in mare forta, dar ca orice destinatie care atinge maximum de cerere a inceput sa scada. Romanii au gustat din moda Bulgaria, dar moda trece". Declaratia apartine Corinei Martin, presedintele Asociatiei Litoral Delta Dunarii si fost sef al ANAT, si exprima o tendinta care se manifesta de anul trecut: Bulgaria nu mai exercita asupra turistului roman mirajul de altadata. Cum s-a ajuns aici? In primul rand, de la aparitia Bulgariei pe harta turistica, aceasta a avut un atu aproape perfect: preturile. Diferentele pentru serviciile de cazare si masa fata de statiunile romanesti erau enorme. Lucrurile nu mai stau asa, potrivit Romania Libera.

Cazul Rapid. Cum ne-am facut de ras in lume: culisele celui mai rusinos episod din fotbalul romanesc de dupa Revolutie.Adevarul prezinta filmul evenimentelor prin care Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si membrii Comitetului Executiv au pus Liga I pe butuci si cere, in mod public, demisia lor.

Povestea primului sat privat din Romania. O localitate din Arad a fost retrocedata cu tot cu locuintele taranilor, biserica si dispensar. Instanta a luat decizia dupa un singur termen de judecata. Localnicii din satul Nadas (judetul Arad) sunt speriati ca din toamna vor fi evacuati din case sau vor ajunge sa plateasca chirii ca sa ramana in locuintele in care s-au nascut. Continuarea in EVZ.

CNADNR da 100.000 de euro pe caciuli imblanite, manusi cu un deget, pantaloni matlasati, pelerine de ploaie si cizme de cauciuc. Pe principiul "omul intelept isi face vara sanie si iarna car", CNADNR a lansat anunturile pentru achizitia de caciuli imblanite, manusi imblanite, manusi de protectie, pantaloni matlasati, "cizme apa si noroi", pelerine de ploaie si veste de avertizare. Valoarea estimata a contractelor este echivalentul a aproximativ 100.000 de euro, cu TVA inclus, reiese din calculele realizate de Gandul pe baza datelor CNADNR. Toate ofertele vor fi deschise pe 8 august, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai mic.

Pe marginea prapastiei! Exista zvonuri ca Zamfir si Cristescu vor renunta la Rapid. Sebastian Ghita exclude o investitie in Giulesti: "E o inventie!" Anuntul TAS a creat panica in Giulesti, acolo unde noii patroni isi creionasera deja planul pe termen mediu si lung pentru redresarea Rapidului. Trimiterea in liga secunda a formatiei din Grant va avea un puternic impact in plan financiar, giulestenii urmand a fi privati de banii din drepturile de televizare, dar si de cei 2 milioane de euro pe care urmau sa ii primeasca in urmatorii doi ani din sponsorizari. In aceste conditii, au existat mai multe zvonuri conform carora Cristescu si Zamfir vor renunta la club in urmatoarea perioada, inclusiv Adrian Porumboiu sustinand acest punct de vedere, scrie ProSport.