Serban Pop i-a dat contractul angajatului lui Voiculescu intr-un birou de la Intact. Fostul sef al Fiscului a colaborat cu procurorii anticoruptie care l-au audiat ieri la DNA, in dosarul privind santajul prin trustul de presa al familiei Voiculescu, practicat de directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu. Fostul sef ANAF, Serban Pop, este invinuit in acest dosar ca a divulgat informatiiconfi dentiale Serban Pop, fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie, timp de mai multe ore. El este urmarit penal in dosarul de santaj prin presa din trustul familiei lui Dan Voiculescu. Caz in care pe langa Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, mai sunt urmariti penal Dan Voiculescu si fiica lui, Camelia. Serban Pop nu a comentat despre modul in care si-a facut apararea. Potrivit surselor EVZ, fostul sef al Fiscului "a colaborat" cu anchetatorii, livrandu-le informatii prin raspunsurile date intrebarilor care i s-au pus. scrie EVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Aurora Dumitrescu, fosta detinuta in puscariile lui Visinescu: "Toti securistii cu functii de conducere sunt un mai mare sau mai mic Visinescu". Aurora Dumitrescu este una dintre detinutele politic din Romania care l-au cunoscut personal pe tortionarul Visinescu. In doua puscarii. "La Jilava era groaznic, primul lucru care m-a frapat era ca nu aveau paturi, aveau doar niste randuri de pari pe care erau puse scanduri, pe doua randuri. La baza scandurilor, intr-un colt, erau tineta si hardaul de apa. Aveam dreptul la o cana de apa pe zi, si baut si spalat... Asa l-am cunoscut pe Visinescu, nici nu stiam ca-l cheama Visinescu. Si el ma intreaba: "Tu, de acolo, cati ani ai?" Eu, crezand ca ma intreaba de varsta, ca poate i-o fi mila de mine, ii raspund tare bucuroasa: 'Douazeci'. La care el incepe sa urle: "Aaa, Dumnezeul si Pastele ma-tii de bestie si curva, aici iti raman oasele!", a povestit Aurora Dumitrecu intr-un interviu acordat Kamikaze.

Parchetul militar spune ca NU va ancheta cazul Visinescu. Ce se intampla cu dosarul tortionarului. Parchetul militar isi declina competenta in cazul tortionarului Alexandru Visinescu, in cazul caruia Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus plangere penala. Seful Parchetelor militare, procurorul militar Ion Vasilache, a explicat, miercuri, pentru gandul ca, din 2007, competenta pentru anchetarea acestor infractiuni a fost mutata la Parchetul General. Parchetul General este acum condus de Tiberiu Nitu, Sectia de Urmariri Penale este coordonata de procurorul Bogdan Licu iar sectia este condusa de procurorul Camelia Sutiman. n Romania, seful parchetelor militare spune ca infractiunile tortionarilor s-ar fi prescris, insa este contrazis de o lege din 2012 care spune ca infractiuni precum genocidul, omorul deosebit de grav nu se prescriu, scrie Gandul.

Acesti miliardari care pun mana pe presa. Bransa jurnalistica americana a primit o serioasa lovitura, odata cu achizitionarea prestigiosului Washington Post de catre fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Vestea nu a fost neaparat o surpriza. A facut ceva valuri preluarea cotidianului Washington Post de catre Jeff Bezos. Atat de mari incat unii au ignorat complet ca un alt personaj de talia patronului Amazon facuse, cu putine zile in urma, un gest similar: John Henry, proprietarul echipei de baseball Boston Red Sox si al clubului britanic de fotbal FC Liverpool, a cumparat, de la compania New York Times Company, contra sumei de 70 de milioane de dolari, cotidianul Boston Globe. In urma cu 20 de ani, New York Times Company achizitionase titlul pentru 1,1 miliarde de dolari - si aceasta nu este doar o informatie de pus in paranteze si in rapoartele contabile caci probusirea pretului unei publicatii care detine nu mai putin de 21 de premii Pulitzer, este ilustrarea involutiei pietei ziarelor din Statele Unite si de oriunde aiurea mai vreti, scrie Deutsche Welle.

Balta Vacaresti. ONG-uri: Parcul ar pune Bucurestiul in fata Berlinului. Cateva asociatii non-guvernamentale de mediu si o revista de profil au descoperit si au mediatizat, in urma cu un an, ceea ce pare a fi o dovada vie ca natura, in final, invinge. Dovada, sub forma unui teren de peste 180 de hectare de spatiu verde pe alocuri mlastinos si cu circa 80 de hectare de luciu de apa, ar fi chiar un adevarat centru de biodiversitate unde s-ar putea dezvolta un parc natural. Ceea ce este important de mentionat si care a trezit un entuziasm atat de puternic oamenilor de stiinta este faptul ca, daca ar deveni parc natural, atunci Bucurestiul ar fi propulsat chiar in fata unor capitale vest-europene ca Berlin sau Londra. Potentialul este urias, scrie Adevarul.

Profitorii de milioane de euro ai Programului "Capitala creste verde". Jardiniere de 3.800 de euro bucata, banci de 380 de euro sau chioscuri de aproape 40.000 de euro. Toate aceste achizitii au fost facute pe banii Primariei Capitalei la preturi, evident, supraevaluate. Au pierdut bucurestenii, dar au castigat profituri uriase, firmele 'de cumetrie' ale reprezentantilor administratiei locale. "Programul de masuri si actiuni pentru gospodarirea si infrumusetarea Municipiului Bucuresti, sau 'Capitala creste verde'". Asa suna proiectul cu care se mandrea Sorin Oprescu acum patru ani. Ce nu a spus niciodata primarul general a fost faptul ca o data cu acest proiect au crescut peste noapte si conturile multor firme care s-au ocupat de modernizarea parcurilor bucurestene, scrie Romania libera.

Harta natalitatii: unde traiesc cei mai "prolifici" romani. Satul in care femeile nasc de cinci ori mai multi copii decat media pe tara. Bucurestenii, moldovenii si dobrogenii stimuleaza cel mai mult natalitatea tarii. Desi rata fertilitatii romancelor este, in medie, de 1,4, intr-un satuc din Vaslui, sunt multe familii cu cate 5-6 sau chiar zece copii. In 2010, an in care salariile bugetarilor au fost taiate, numarul nou-nascutilor a scazut la 212.199, pentru ca in 2011, sa ajunga la minimul ultimelor decenii- doar 196.242 de copii. In 2012, numarul nasterilor a inregistrat o crestere foarte mica (201.104). Expertii Institutului National de Statistica sustin ca Romania s-a aliniat tendintei europene, scrie EVZ.ro

Basmul Pacepa. Un amestec gretos si indigest de nume de ex-securisti i-a aruncat mai nou, din nou, in perplexitate, pe romanii care staruie sa mai consume presa si care, in setea lor de informatii, tind invariabil sa cada prada manevrei mintitului de popor la televizor. In componenta acestui amalgam dezgustator au intrat nume precum al sordidului Visinescu, tortionar al Securitatii. Redescoperite tardiv, glorioasele sale fapte de schingiuitor au fost utilizate pe loc, dupa expulzarea lor din uitare, ca arma. Dar ele, culmea, nu contra lui Iliescu si a celorlalti arhitecti ai impenitentei securiste s-au indreptat, ci contra proaspetei independente a justitiei reformate de Monica Macovei si a primului presedinte care a condamnat comunismul, scotand de sub obroc dosarele securitatii. Ca Basescu nu se poate astepta la vreo farama din ingaduinta de care au avut parte, in Romania, politistii politici e doar un aspect al chestiunii. Altul, nu mai putin important, vizeaza cauzele auto-protectoare ale tenacitatii cu care oligarhia securisto-mafiota se opune oricarei autentice asumari a trecutului, ori pedepsirii, fie si simbolice, in justitie, a crimelor politiei politice, scrie Deutsche Welle.