Regina spagilor din Justitie. Dinel s-a razbunat pe avocata si amanta. Pregatit pentru ce-i mai rau, fostul militian s-a prezentat cu schimburi la sediul DNA pentru a da declaratii in dosarul mitei de un milion de euro. La intrare, afaceristul a dat vina pe doua avocate, printre care si amanta sa, ca l-au spoliat de bani. Dupa sapte ore de ancheta, Staicu a fost retinut, scrie EVZ. Motivele incatusarii lui Dinel Staicu. Vezi cum au fost dezmembrate retele corupte din Justitie. Dinel Staicu, omul de afaceri care a scapat de o condamnare definitiva de 7 ani inchisoare contra 1,5 milioane de euro, a fost invinuit si retinut marti de procurorii DNA pentru de dare de mita. Dosarul este blindat de probe, scrie Romania libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Companiile de utilitati cu edili incompatibili deruleaza proiecte prioritare de 750 de milioane de euro. Comisia Europeana urmareste situatia. Raspunsul de la Bruxelles. Comisia Europeana urmareste situatia primarilor declarati incompatibili de catre ANI, in conditiile in care proiecte prioritare de 754 milioane de euro sunt derulate de companii publice de apa si canalizare care au in adunarile generale ale actionarilor edili depistati de Agentia Nationala de Integritate. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat marti ca ministerul sau urmeaza sa transmita CE o analiza privind situatia primarilor aflati in incompatibilitate din cauza participarii lor in adunarile generale ale actionarilor unor companii publice de utilitati care deruleaza proiecte pe fonduri europene, scrie cursdeguvernare.ro.

Blocul de 2 milioane de euro al statului, placat cu marmura de un senator PSD, inainte de vanzare: "Cand am venit aici, era ca o stana". "Mi s-a parut mai linistit si l-am ales". Asa explica senatorul PSD Ioan Chelaru cum a ajuns chirias la RA-APPS chiar in anul in care USL s-a instalat, post-electoral, la guvernare. Liderul PSD de Neamt a facut un calcul si a decis sa isi mute casa de avocatura, din provincie - unde e decan al Baroului Neamt - in centrul Capitalei. Pragmatismul l-a adus cu chirie la stat, la parterul unui bloc relativ nou, intr-un spatiu pe care l-a primit la inceputul anului, dar dupa ce Guvernul Ponta, in numele transparentei, a facut publica lista tuturor chiriasilor RA-APPS, refuzand ulterior sa o si reactualizeze, scrie Gandul.

Jaful secolului Parfum de santaj in procesul hotilor de tablouri. Marti a inceput procesul in care sase romani sunt pusi sub acuzare pentru furtul celor sapte tablouri din Muzeul Kunsthal din Olanda, in octombrie 2012. Inculpatii par sa-si negocieze sentinta in schimbul returnarii tablourilor. Curtea Judecatoriei Sectorului 3, situata in centrul Bucurestiului, a avut ieri parte de o animatie cum rar a mai vazut. Cu cateva zeci de minute inainte de ora 8, la usa institutiei cel putin 10 televiziuni si agentii de presa din Romania si din Europa isi montasera deja camerele, iar corespondentii presei de peste Ocean ori din Orientul Indepartat isi faceau de asemenea simtita prezenta, scrie Adevarul.

Romania accepta sa fie lada de gunoi a Europei. Cum am ajuns sa punem o bomba toxica langa cereale. Desi nu a fost primita de nici un port din Europa, nava Flaminia isi va descarca deseurile in portul Constanta. Vaporul a suferit daune serioase, in urma unor explozii in Atlantic, si urmeaza sa fie adus pentru decontaminare la noi, langa dana de cereale. Nava sub pavilion german, distrusa partial in urma unui incendiu anul trecut, avea la bord in jur de 150 de containare ce contineau substante chimice clasificate ca deseuri periculoase. Trei persoane au murit atunci si nici un port din Europa nu a primit vasul, scrie StirileProTV.ro.

Marii panglicari: Intre 2004 si 2013, Transporturile au primit 25 de miliarde de euro; patru premieri au inaugurat 400 de km de autostrada. Romania are in prezent 546 de kilometri de autostrazi si variante de ocolire la standard de autostrada. Dintre acestia, 431 kilometri au fost construiti dupa 1989, de unde reiese ca in fiecare an Romania a construit in medie circa 18 km de autostrada, in timp ce alte tari inaugureaza anual cate 200-300 de km de autostrada. Premierii care s-au succedat de-a lungul anilor s-au inghesuit sa tina discursuri si sa taie panglicile tricolore la bucati de autostrazi, uneori fiind inaugurat chiar si de doua ori acelasi tronson, mai intai pe un sens, si apoi si pe celalat sens de circulatie, sau mai intai cativa km si apoi restul, scrie Gandul.

Analiza Statul ne ia tot mai mult din salarii: in 2005 plateam 23% taxe si contributii, acum platim aproape 28%. Diferenta dintre castigul brut si cel net a crescut cu aproape 100 de lei din 2010 pana acum, darile catre stat ajungand la peste 27,5% din veniturile salariatilor, reiese din statisticile oficiale. Asta inseamna ca statul ne ia tot mai mult din salarii. Salariul mediu brut a ajuns, in iunie 2013, la 2.219 lei, in timp ce castigul net a fost de 1.606 lei. Diferenta dintre cele doua, adica partea care-i revine statului din veniturile salariale, a fost de 613 lei, cu aproape 100 de lei mai mare decat cea din vara anului 2010, scrie Adevarul.

Bataie pe banii americanilor de la Exxon. Aeroport "international" cu o pista comunala intre scaieti. Un proiect al Guvernului, de pe vremea fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, propune ca Aerodromul de la Tuzla sa devina international, cu punct vamal. Initiativa sprijina fi rma Regional Air Services care va incasa milioane de dolari, pentru a transporta petrolisti intre aerogara si platformele maritime. Dupa ce anul trecut Exxon si Petrom au anuntat investitii de un miliard de euro pentru explorarea resurselor de petrol si gaze descoperite in Marea Neagra, imediat Ministerul Transporturilor a initiat un proiect de lege care directioneaza o "felie" de 75 de milioane de dolari catre o anumita firma, scrie EVZ.

Gibraltar, enclava strategica britanica. Marea Britanie si Spania se ameninta reciproc in legatura cu Gibraltarul, devenit obiectul unui recent puseu de tensiuni diplomatice, exacerbat de anuntata escala a unei fregate britanice in cadrul unor manevre militare. In spatele acestui episod se deseneaza revendicarile teritoriale ale Spaniei asuprazonei cu 30.000 locuitori, subiectul unui conflict vechi de trei secole intre Madrid si Londra. Disputa legata de statutul Gibraltarului aminteste de cea privind suveranitatea Insulelor Falkland, teritoriu britanic revendicat de Argentina sub numele de Insulele Malvine, scrie Romania libera.

Noi ajutoare pentru Grecia? Cu cateva saptamani inaintea alegerilor noului Bundestag, in Germania a reizbucnit disputa pe tema acordarii unui nou pachet de ajutoare Greciei. Gilceava a pornit de la un articol aparut in Der Spiegel. Saptamanalul, care apare la Hamburg, face referiri la un document secret al Bundesbank, potrivit caruia UE va trebui sa decida asupra unui nou program de salvare pentru Grecia. Aceasta pana cel tarziu la inceputul anului viitor, 2014, scrie Deutsche Welle.