"Romanii se vindeca de cancer in Turcia si de inima, in Germania". Plus: cat costa asigurarea cu care iti cumperi linistea, in orice colt al lumii. In lipsa tehnologiei moderne si a unei abordari multidisciplinare a cazului, tari ca Austria, Turcia si Germania au devenit colacul de salvare al conationalilor cu boli grave. Cei mai multi iau calea strainatatii cand boala e deja evoluata, foarte putini merg la screeninguri, din cauza lipsei de educatie in acest sens. Nici costurile nu sunt de neglijat: cea mai ieftina asigurare privata cu acoperire internationala costa cat rata lunara la casa, iar ce mai scumpa, cat un salariu de manager. o asigurare privata cu acoperire internationala iti acopera de la banalele screening-uri, pana la interventii pe creier sau oncologice, dar este costisitoare. Ea incepe de undeva de la 200-300 de euro pe luna, de persoana, si ajunge la 800-1.000 de euro, scrie EVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Angela Merkel - cum a fost si cum este. Putini ii acordau sanse pe scena politica: chip palid, coafura departe de orice tendinte, garderoba criticata de stilisti. Dar Angela Merkel candideaza pentru a treia oara la functia de cancelar federal. Nu se poate spune ca Angela Merkel are parte de vremuri liniste. In iunie, la Sankt Petersburg, era pe punctul de a deveni victima unui complot politic. La deschiderea unei expozitii cu obiecte de arta confiscata in timpul perioadelor de ocupatie, presedintele rus Vladimir Putin planificase o incalcare a protocolului initial, interzicandu-i doamnei cancelar sa-si sustina discursul. Merkel a reactionat amenintand ca isi va scurta turneul oficial in Rusia, reusind sa il faca mat pe liderul de la Kremlin. O victorie si o dovada a abilitatilor de jucator ale sefei guvernului german, scrie Deutsche Welle.

Inlocuitorul lui Pop la sefia CNADNR este Narcis Neaga, directorul demis pentru "spaga" introdusa "din greseala" in licitatia pentru Comarnic - Brasov.Narcis Neaga il inlocuieste pe Mircea Pop, schimbat joi, 22 august, din functia de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) prin decizie a Consiliului de Administratie. Narcis Neaga a fost cercetat si destituit temporar, in octombrie 2012, din functia de director al Directiei Concesiuni din CNADNR. El a fost cel care a lucrat la caietul de sarcini al licitatiei pentru desemnarea firmei de consultanta pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrazii Comarnic-Brasov (58 km), scrie Gandul.

Cine e mai puternic decat regele Cioaba? Imparatul, presedintele sau directorul romilor? Regele romilor, imparatul romilor, presedintele romilor si chiar directorul romilor sunt cateva dintre titlurile pe care si le-au arogat liderii imbogatiti dupa 1990 ai acestei etnii. Dar care dintre aceste pozitii pompoase are cu adevarat valoare in fata tiganilor din Romania? Era regele Cioaba chiar atat de puternic pe cat ni-l vand acum televiziunile? Cu atat mai putina trecere a avut in comunitatea de la Sintesti Florin Cioaba. "La noi era ca un fel de nimic. Nu faceam noi ce zice el. Pe cand eram noi copii, era regele Mihai. Atat. Asta s-a pus el singur ca a vrut el", afirma Brati. Poate doar tiganii mai saraci ce mai sunt supusi unui lider in ziua de azi, cei care au dat de bani se conduc singuri, dezvaluie si alti sateni. Si oricum, in randul romilor ai trecere numai daca le oferi ceva la schimb, scrie Romania libera.Trupul lui Florin Cioaba, in "Salonul regal" al casei de familie. Care sunt traditiile de inmormantare si cum va decurge incoronarea "printului" Dorin. In curtea familiei Cioaba un foc arde in continuu cat timp defunctul rege afla in casa, iar - dupa plecarea din casa spre locul de inmormantare - cortegiul se va opri la fiecare intersectie importanta pentru oficierea unor scurte slujbe."Mergem pe jos pana la cimitir, ca sa ni se para drumul cat mai lung, sa nu ajungem asa de repede, pentru ca mergand pe acest drum putem sa mai depanam din memoriile noastre despre el si despre ce a facut", a spus fiul regelui Cioaba, scrie Adevarul.

23 August: Cum ar fi putut Romania sa obtina conditii mai bune de pace. Azi se implinesc 69 de ani de la actul politic si militar de la 23 august 1944, cand Regele Mihai I si colaboratorii sai au intors armele spre inamicul virtual de atunci al tarii, Germania nazista condusa de Adolf Hitler. Legat de acest eveniment istoric, in urma cercetarilor de la Institutul din Venetia, istoricii afirma ca "Actiunea de la 23 august 1944 i-a surprins pe Aliati, fiind o initiativa integral romaneasca. Dovada cea mai convingatoare ne-o ofera Declaratia Comisariatului de Externe al URSS despre Romania, declaratie din 24 august 1944 in cuprinsul careia se spune intr-un mod ipocrit: "Guvernul URSS considera ca reabilitarea suveranitatii in Romania este o urgenta si o necesitate. Daca Romania suspenda operatiunile sale militare si intoarce armele contra inamicului pentru a recuceri Transilvania, guvernul sovietic este dispus sa-i acorde Romaniei tot sprijinul necesar. Dar razboiul nu va putea fi suspendat pe teritoriul romanesc decat atunci cand germanii vor evacua tara. Iar in ceea ce-l priveste, guvernul sovietic asigura ca nu are nici o intentie sa dobandeasca vreo parte din teritorul Romaniei, sa modifice ordinea sociala sau chiar sa duca vreo atingere independentei tarii", scrie Romania libera.

Romani abandonati in Egipt! "Ofiterul I a innebunit. Vrea sa arunce vasul in aer. Il pazim sa n-o faca". De aproape sase luni, 22 de marinari sunt tinuti ca intr-o temnita de autoritatile din Egipt pe vasul Olympus. Romanii se plang ca nu mai rezista si ca nu sunt ajutati de autoritati. MAE ii contrazice. De doua saptamani, romanii nu mai au nicio sursa de curent. "Nava e plina cu sobolani pentru ca nu putem arunca gunoiul. Nu mai putem dormi decat pe punte. Am scos niste mese si dormim pe ele. Mancare si apa avem la limita", ne-a declarat Ferdin Alibec, unul dintre romanii de pe Olympus cu care EVZ a reusit sa ia legatura.