Scheletul din sifonierul Ramonei Manescu: si-a falsificat CV-ul in engleza. Dupa doua tentative esuate, PNL a reusit sa propuna un candidat la Transporturi, acceptat si de Ponta: europarlamentarul Ramona Manescu. In CV-ul in engleza de pe site-ul Parlamentului European, Manescu se lauda cu un doctorat, care insa nu apare in varianta in limba romana, sustine EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Liberalii trimit la Transporturi o blonda care a cerut desfiintarea DNA. Ramona Manescu a fost propusa de PNL pentru a prelua sefia Transporturilor. Alaturi de europarlamentara a mai fost propus si deputatul Nini Sapunaru, care nu este insa agreat de premierul Victor Ponta. Europarlamentarul liberal s-a remarcat la Bruxelles dupa ce a cerut desfiintarea DNA, potrivit Adevarul.

Moscova preseaza Moldova pe filiera bisericeasca si transnistreana. Republica Moldova si Ucraina sunt pe punctul de a spulbera visul presedintelui rus - cel de reanimare a URSS, o combinatie pe care Kremlinul a incercat sa o imbrace in haina Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan. Emisarii rusi fac carare batuta la Chisinau si Kiev, pentru a convinge autoritatile centrale sa nu semneze acordurile de asociere si de liber schimb cu UE la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnus. Guvernul rus a comandat un studiu despre impactul pe care il poate avea asupra afacerilor rusesti din regiunea transnistreana semnarea Acordului de liberalizare a comertului cu Uniunea Europeana, pe care Republica Moldova asteapta sa-l semneze la Vilnus. Continuarea pe Deutsche Welle.

Cand "o pensie decenta" nu e de ajuns: Creste speranta de viata, scade speranta de viata sanatoasa. Modelul general al tranzitiei sanatatii (definit de Organizatia Mondiala a Sanatatii inca din 1984) indica durata medie de viata petrecuta, in diferite conditii: supravietuirea totala, supravietuirea fara dizabilitati si supravietuirea fara boala cronica. Acest lucru a dus la definirea sperantei de viata, sperantei de viata sanatoasa si sperantei de viata fara boli cronice. In Romania, in perioada 2000-2010, speranta de viata la 65 ani si peste a crescut cu 1,3 ani pentru femei si 0,7 ani pentru barbati, arata o analiza realizata de Curs de guvernare.

Ponta s-a impus iar in fata lui Antonescu. Va fi mai liniste in USL? Europarlamentarul Ramona Manescu, sotia primarului sectorului 6, Rares Manescu, este propunerea pe care premierul Victor Ponta o trimite presedintelui Traian Basescu pentru sefia Ministerului Transporturilor. Liberalii l-au vrut ministru pe deputatul Nini Sapunaru al Transporturilor, dar numele acestuia a fost respins de premier, noteaza Romania Libera.

Zidul executiei Ceausestilor intra in circuitul turistic gata tencuit. "Cand a filmat Nicolaescu, a pus si el cateva capse in pereti. Am vorbit cu un specialist sa decapeze tencuiala". Dupa aproape un sfert de secol de la procesul si executia Ceausestilor, reprezentantii Complexului Muzeal Curtea Domneasca din Targoviste au hotarat sa transforme cladirea principala a fostului Comandament al Garnizoanei Targoviste - UM 01417 si UM 01378, aflata astazi in patrimoniul CJ Dambovita -, de pe Bulevardul Regele Carol I, locul detentiei, judecarii si executiei celor doi, in sectie a muzeului. Inaugurarea a fost fixata pentru data de 2 septembrie, iar organizatorii lucreaza febril in aceste zile, pentru ca totul sa fie pus la punct, in detaliu, anunta Gandul.

Caz uluitor in Jandarmeria Romana. Case, terenuri si masini cumparate pe baza a sute de adeverinte falsificate. Pentru a lua imprumuturi de la banci mult mai mari decat isi puteau permite, sute de jandarmi au obtinut adeverinte de salariu false. Operatiunea de tepuire a bancilor a fost pusa la cale cu acordul sefilor si a fost data in vilega de santajul dintre doi amanti, potrivit EVZ.

"Din 2014, vom avea al 4-lea stadion de Liga in Romania!" Pe "fast forward": fanii au uitat de meci si au fost uimiti de stadiul lucrarilor. In mai putin de un an, Liga 1 va beneficia de un nou stadion de elita. Astra Giurgiu nu impresioneaza doar prin rezultatele din utlimul an, ci si prin proiectul gandit de patronul Ioan Niculae. Spectatorii veniti azi la partida dintre "europenele" Astra si Petrolul au avut surpriza sa constate ca lucrarile la peluze se afla intr-un stadiu avansat, scrie Pro Sport.