Ponta cumpara, cu mana lui Dusa, un nou Air Force One special pentru demnitari. Un avion special cu care sa circule doar primii oameni in stat va fi cumparat de Guvern pana la sfarsitul anului. Astfel, Guvernul autorizeaza Ministerul Apararii Nationale sa incheie in cursul anului acesta un contract de leasing, costurile de cumparare, de zbor si de mentenanta urmand sa fie suportate de acelasi minister. Actul normativ care asteapta semnatura lui Victor Ponta nu mentioneaza, nici macar estimativ, costurile totale pentru o astfel de achizitie, scrie Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cat de viabila este statalitatea Republicii Moldova? Pentru prima oara in scurta sa istorie, Moldova s-a asezat pe o traiectorie occidentala ferma si are sansa sa iasa din sfera de influenta a Rusiei. Singurii care mai pot strica lucrurile sunt politicienii de la Bucuresti si Chisinau. Ieri, la inaugurarea lucrarilor la gazoductul Iasi-Ungheni, in prezenta comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger, prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, a declarat ca "Guvernul de la Bucuresti nu trebuie sa dea Moldovei nici sfaturi, nici indicatii, ci trebuie sa munceasca impreuna cu guvernul din Moldova pentru a face viata oamenilor de pe cele doua maluri ale Prutului mai buna decat este in acest moment", scrie Romania libera.

Promisiunea lui Ponta: "Vom produce suficient gaz pentru Romania si Moldova". Premierul Victor Ponta si omologul sau de la Chisinau, Iurie Leanca, au inaugurat ieri lucrarile la Gazoductul Iasi-Ungheni, care va interconecta Romania si Republica Moldova. La ceremonie a participat si comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger. Cu acest prilej, Victor Ponta a afirmat ca, pana in 2018, anul in care ar urma sa inceapa exploatarea gazelor de sist si a resurselor descoperite in Marea Neagra, Romania va produce suficient pentru a-si asigura consumul intern, dar si pe cel al Republicii Moldova, scrie EVZ.

Fostul presedinte german Wulff ar putea ajunge la inchisoare. Fostul presedinte al Germaniei, Christian Wulff, a fost chemat in judecata pentru primire de foloase necuvenite. Wulff a demisionat in februarie 2012, in urma mai multor scandaluri. A ramas in functie mai putin de doi ani, in perioada iunie 2010 - februarie 2012. Christian Wulff, cel mai tanar presedinte pe care l-a avut Germania vreodata a devenit si singurul presedinte federal care va raspunde in fata legii la acuzatiile de primire de foloase necuvenite. Procesul va incepe la 1 noiembrie la Hanovra, iar daca Wulff va fi gasit vinovat, risca o condamnare cu executare de pana la 3 ani, sau o sanctiune in bani, scrie Deutsche Welle.

Constanta, noua casa a refugiatilor sirieni. Izgoniti de razboi, migrantii cer adapost in orasul-port de la Marea Neagra. Izbucnirea razboiului din Siria a adus in Romania valuri de cetateni sirieni care solicita dreptul de a sta in tara noastra. Majoritatea cer sa vina la Constanta, atrasi de specificul orasului-port unde traieste comunitatea musulmana din tara noastra. Inainte de 2011, cetatenii sirieni care cereau o forma de protectie din partea statului roman se puteau numara pe degete. Dupa izbucnirea conflictului armat din Siria, numarul acestora a inceput sa creasca vertiginos, ajungand de ordinul sutelor, scrie Adevarul.

Ieri mureau de sete, azi isi uda gradinile cu apa de la robinet! In Perieni, comuna vasluiana cu cele mai mari probleme in privinta apei potabile, se intampla o noua tragi-comedie. Culmea, cauza nu este seceta, asa cum s-ar putea crede, ci... fudulia unora dintre localnici. Desi multi au fantani, ei folosesc apa de la robinet pentru a-si uda gradinile, lasandu-si vecinii fara apa pentru strictul necesar. Primarul comunei este foc si para pe risipitori, despre care spune ca, in fiecare zi, in doar cateva ore, baga in pamant peste 200 de metri cubi de apa, scrie Monitorul de Vaslui.

Scandal la Jandarmeria Alba Iulia. Fostul sef al santajistului a trimis-o pe amanta la "Tradati in dragoste". Colonelul Ioan Herta avea o legatura stransa cu subalternul lui, capitanul Liviu Valentin Rusu, cel care si-a legat si fotografi at amanta. Prietenia dintre cei doi jandarmi s-a cimentat la chiolhanuri. Evenimentul zilei continua seria dezvaluirilor despre reteaua falsificatorilor adeverintelor de salariu ale jandarmilor de la Alba Iulia. Totodata, va prezentam noi elemente despre santajul comis de jandarmul Liviu Valentin Rusu, asupra fostei sale amante, scrie EVZ.

Gara de Nord va fi curatata de taxiurile-pirat. Cum va arata prima statie pentru cei cu tarif normal. Oficialii vor sa curete Gara de Nord de taximetristii fara autorizatie. O firma care a castigat licitatia va amenaja in fata celei mai mari gari din Romania o statie speciala pentru taxiuri cu acte in regula si tarife normale. In rest, cei care ii pacalesc pe strainii neobisnuiti cu jungla din Bucuresti vor fi obligati sa plece, scrie StirileProTv.ro.

Omul care poate porni sau evita razboiul in Siria: cine este microbiologul suedez care are in maini soarta sirienilor. Dintr-odata, omul de stiinta suedez Ake Sellstrom a fost mutat din sala de curs in care preda la Universitatea Umea in mijlocul celui mai acut conflict din lume in momentul de fata. Acum, el trebuie sa stabileasca daca miile de sirieni raniti saptamana trecuta - dintre care pana la 1.300 au murit - au fost atacati cu arme chimice, scrie Adevarul.

Siria - Video complet. Anul trecut VICE l-a insarcinat pe fotograful Robert King cu documentarea razboiului civil care a devastat Siria in ultimii doi ani. In mare axat pe Alep, materialul lui Robert despre conflictele violente care continua in regiune este probabil unul dintre cele mai brutal de sincere documente ale unui razboi care destabilizeaza tot Orientul Mijlociu. Versiunea de aici uneste cele sase parti ale documentarului Zona Zero, scrie Vice.