Camera ascunsa. Sterilizarea gratuita a cainilor: "Exista riscul sa moara". Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii in 23 de cabinete veterinare. Sau cel putin asta a decis Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor. Institutia plateste aproape o suta de lei pentru fiecare operatie de sterilizare. Reporterii Digi24 au vrut sa vada daca in cabinetele inscrise in program se pot castra gratuit patrupedele. Ce au constatat vedeti in materialul urmator filmat cu o camera ascunsa.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Crin Antonescu, sapat si din PSD, si din PNL. Pe fondul slabiciunii tot mai evidente a presedintelui PNL, in partid, in USL si in sondaje, creste numarul liderilor social-democrati si liberali care au inceput sa-i conteste autoritatea. Primarul Constantei, Radu Mazare, a lansat ieri un atac complet neasteptat asupra presedintelui PNL. "Populatia libertina (sic!) si liberala a Constantei nu va vota un presedinte care sustine asa ceva - ca toata populatia sa fie oricand la cheremul ANAF-ului", a anuntat Mazare. Proiectul criticat de el este insa in etapa dezbaterii publice si nu ar putea trece de Guvern fara aprobarea premierului Victor Ponta. Liberalii, tot mai nemultumiti. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a reactionat in stilul sau impaciuitorist, obisnuit in ultimul timp, noteaza EVZ.

Nastase: "Nu Basescu e adversarul. Batalia trebuie dusa impotriva institutiilor pe care le foloseste". Fostul premier Adrian Nastase sustine ca adversarul actual al USL nu este presedintele Traian Basescu, adaugand ca suspendarea sa nu este o alternativa, deoarece ar duce la un blocaj. Fostul premier Adrian Nastase a discutat, la Antena 3, despre pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, dar si despre marile proiecte ale USL. In opinia lui Nastase, nu se mai poate vorbi despre suspendarea sefului statului, dar liderii USL trebuie sa lupte impotriva institutiilor precum DNA. Totodata, Adrian Nastase crede ca, astfel, oamenii politici cu experienta sunt indepartati si se doreste accederea la putere a celor mai tineri. Despre Traian Basescu: As dori o abordare mai dinamica, nu neaparat impotriva lui Traian Basescu. Nu cred ca adversarul actual, chiar daca el incearca sa preia identitatea de opozitie, este Basescu. Batalia trebuie dusa impotriva institutiilor care incarneaza regimul Basescu, pe care le foloseste, informeaza Adevarul.

Beatificarea unui sfant roman. Marturii din inchisoarea in care a murit Monseniorul Ghika: "Il puneau la zid si il impuscau cu gloante oarbe". "Pentru a incepe sa-l intrezarim pe Dumnezeu, trebuie sa ne fi pierdut deja pe noi din vedere", este gandul Monseniorului Vladimir Ghika pentru ziua de 31 august. La aproape 60 de ani de la moartea lui intr-o inchisoare comunista, intr-o zi de 31 august 2013 el va fi beatificat la Bucuresti in prezenta a peste 8.000 de oameni din intreaga lume. Vladimir Ghika a murit in inchisorea comunista de la Jilava, la 16 mai 1954, la varsta de 80 de ani, nerenuntand nicio clipa la credinta lui in Hristos, in ciuda batailor crunte si a terorii la care a fost suspus in perioada 1952-1954 de catre comunisti. Monseniorul Ghika avea aproape 79 de ani atunci cand a fost arestat de comunisti, la 18 noiembrie 1952, pentru ca a sustinut comuniunea cu Roma a Bisericii Catolice in Romania. Un an mai tarziu a fost condamnat, noteaza Gandul.

Cutremur la RATB. Sefii Regiei, "decapitati" de CA. S-a incercat trimiterea "dinozaurilor" acasa. Toti sefii executivi si ai Directiilor din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti au fost "decapitati" in intr-o sedinta fulger a Consiliului de Administratie al Regiei care a avut loc astazi, potrivit surselor EVZ. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara zilele trecute ca la RATB nu se intampla nimc. Astazi, mai marii Regiei de Transport Bucuresti au fost luati in discutie de membrii CA-ului de la RATB pentru a fi "decapitati", pe motiv ca nu fac "nimic". "A avut loc o sedinta fulger a CA-ului in care au fost schimbati toti directorii executivi si cei de la directii. Chiar si cei vechi au fost anuntati ca vor fi pusi pe liber, ca de exemplu Gheorghe Aron, cel care a condus RATB ani de-a randul si caruia multi angajati ii spun si acum sefu", au povestit, pentru EVZ, surse dn cadrul Regiei.

DW: "Disidentele" presedintelui. La Bucuresti, diferentele de optica pe tema Siriei incep sa se manifeste cu tot mai multa putere. Daca presedintele Traian Basescu evita sa rosteasca o condamnare la adresa regimului presedintelui Bashar al-Assad, premierul Victor Ponta, tinde sa adopte o pozitie tot mai categorica: "E imposibil in acest moment sa mai fie contestat faptul ca regimul de la Damasc e un regim ilegitim si un regim care comite crime impotriva propriei populatii". (Victor Ponta la Mamaia cu ocazia Comitetului Executiv National al PSD). O diferenta de opinie intre USL si presedintele in exercitiu existase de la bun inceput din perioada in care ministrul de externe Andrei Marga cerea retragerea misiunii dimplomatice romanesti de la Damasc si expulzarea ambasadorului sirian de la Bucuresti, asa cum procedasera prompt toate statele occidentale. Integral in Deutsche Welle.

Cum a ajuns poporul sa uite de Partidul Poporului. Partidul Poporului, infiintat de Dan Diaconescu, a pierdut mult din increderea electoratului dupa ce postul OTV, principalul canal mediatic al partidului, a disparut din grila de programe si mai multi parlamentari au dezertat. Epoca de aur a partidului condus din garsoniera s-a stins, odata cu inchiderea televiziunii OTV. Odata cu Dan Diaconescu, PPDD a intrat intr-un con de umbra care se resimte in simpatia electoratului. Un studiu recent INSCOP realizat pentru "Adevarul" arata ca PPDD scade tot mai mult in sondaje, ajungand in iulie la 7,4% intentie de vot pentru europarlamentare (9% in martie, 8,2% in aprilie, respectiv 8,1% in mai-iunie). Mai mult, un sondaj CSCI arata ca partidul patronat de Dan Diaconescu ar fi votat de numai 4% din populatie la alegerile pentru Parlamentul European din primavara anului viitor. In ciuda acestor cifre deloc incurajatoare, conducerea PPDD isi pastreaza optimismul in continuare.

DOCUMENTE NATO: 1968 - anul in care Romania putea fi invadata de URSS. Invadarea tarii noastre de catre trupele Pactului de la Varsovia era programata, conform arhivelor NATO, pentru ziua de 22 noiembrie 1968. Fusesem inconjurati, in toamna acelui an, de peste 40 de divizii sovietice, maghiare, bulgare si poloneze. Romania nu-si mobilizeaza totusi armata, pentru a se apara. Am fost cu adevarat in pericol? Controversele asupra acelui moment se mentin si azi. Se implinesc 45 de ani de la momentul in care, in noaptea de 20 spre 21 august 1968, se producea un fapt care a zguduit intreaga Europa, daca nu cumva si lumea - Cehoslovacia invadata de trupele Pactului de la Varsovia, in frunte cu Uniunea Sovietica. A doua zi, aproape de orele pranzului, un alt episod al istoriei, la fel de amplu, are loc in Bucuresti. Conducatorul statului, Nicolae Ceausescu, rosteste un discurs considerat, pe de-o parte, varful carierei sale politice, iar pe de alta parte un act de curaj prin care Romania deschidea o fisura in angrenajul blocului comunist din Europa de Est. Motiv pentru care liderul de la Bucuresti va fi apreciat, in anii urmatori, de Occident. Continuarea in Romania Libera.