Potopul de la Galati. "Inundatiile-fulger" ii surprind pe guvernanti din 2005 incoace. Au trecut peste sapte ani de cand Romania se confrunta cu "potopul instant", insa autoritatile nu au facut nimic concret. Pentru tragedia de la Galati nu a fost sanctionat nimeni pana acum. Din 2005 incoace, sute de case au fost distruse de inundatii. Autoritatile nu au reusit sa faca niciun plan pentru a preveni catastrofele. Paraiele din spatele caselor se transforma in fluvii si torenti care iau agoniseala de o viata a mii de romani. Asta se intampla din 2005. Denumite stintiific flash-flood, ploi record pot transforma paraiele care pot fi trecute cu piciorul in ape cu inaltimi chiar si de cativa metri. De fiecare data, autoritatile locale si mai marii de la Bucuresti spun ca sunt fenomene ce nu pot fi prognozate din timp. Integral in Evenimentul Zilei.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Romania 2013-2014: scoli ca in Evul Mediu. Cum isi asteapta elevii la ore sute de unitati de invatamant. Inceputul noului an scolar nu vine cu bucurie pentru mii de elevi si prescolari din tara,care sunt nevoiti sa invete in spatii improvizate, mizere si periculoase. Problemele se tin lant si la inceputul acestui an scolar in institutiile preuniversitare din toata tara. Aproape o suta de elevi din localitatea mureseana Ormenis se vor uita peste gard la scoala cea noua, dar neterminata, in timp ce vor trebui sa invete in podul caminului cultural. In Pietrari (Dambovita), alte sute de elevi se vor inghesui in scoala veche si prea mica, desi noua cladire a fost finalizata acum doua saptamani, noteaza Adevarul.

Bilant catastrofal: Doar 17,8 kilometri de autostrada in primele opt luni ale anului. Din cei 150 de kilometri de autostrada, care aveau termen de finalizare luna aprilie 2013, autoritatile romane au reusit sa taie panglica la doar 17,8 kilometri. Pana la finele lunii in curs, acestea promit sa mai inagureze aproape 50 de kilometri, din care mai mult de jumatate vor fi, practic, neutilizabili. Continuarea in Capital.

Razboiul Ponta-Antonescu blocheaza Romania. In ultimele luni, singura decizie asumata de USL a fost eutanasierea cainilor vagabonzi. Razboiul din interiorul coalitiei face ca tara sa fie practic neguvernata. O analiza realizata de Evenimentul Zilei a identificat mai multe probleme care ar avea nevoie de o rezolvare, dar care raman in stand-by pe perioada luptelor din alianta majoritara. Pe aceasta lista se afla atat chestiuni politice, precum revizuirea Constitutiei, dar si probleme economice. Romania are cea mai proasta rata de absorbtie a fondurilor europene, iar investitiile straine au scazut cu 30% fata de 2012. Responsabili de aceasta situatie sunt liderii USL, iar de aceasta data le este greu sa dea vina pe Traian Basescu.

Traseul autostrazii Comarnic-Brasov a fost modificat. Au aparut 10 kilometri prin munti. Traseul autostrazii Comarnic-Brasov a fost modificat cu aproximativ o luna inainte de a fi anuntat castigatorul contractului de concesiune. Astfel, tronsonul nu va mai trece "aproape de mijlocul orasului Busteni", adoptandu-se varianta construirii a aproximativ 10 km de tunel pe cei 58 de km de autostrada, dupa cum a explicat pentru gandul directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, aflam din Gandul.

Armata americana renunta la o baza militara din Romania. Pentagonul a decis sa renunte la planurile de a construi doua noi baze militare - una in Romania, alta in Bulgaria - si inchide alte patru baze din Germania. Saptamana trecuta, americanii au inchis doua baze cu o istorie bogata si de o importanta ridicata pentru americani, cele de la Heidelberg si Mannheim, si au in plan sa inchida alte doua, tot din Germania, anunta Adevarul.

Comisia Europeana isi propune sa combata discriminarea romilor. In multe tari ale Europei, romii sunt marginalizati social. Intr-un interviu acordat Deutsche Welle, comisarul european pentru Justitie Viviane Reding cere statelor UE sa se angajeze activ impotriva discriminarii romilor.

Moment istoric la Cluj Napoca! "U" si CFR au afisat mesaje comune si au avut aceleasi scandari. Marile rivale de pe Somes, U si CFR, au afisat un banner comun, impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana de catre compania Gold Corporation. "Uniti salvam Rosia Montana", a fost mesajul afisat de cele doua galerii. De notat ca membrii celor doua grupari de suporteri au scandat la un moment dat impreuna: "Vrem natura, nu cianura", scrie ProSport.

Dracula poate fi un brand la fel de bun pentru Romania cum este Mickey Mouse pentru SUA. Romania Libera publica un interviu cu P.J. Crowley, profesor la "George Washington" University si fost adjunct al secretarului de stat al SUA. Acesta a venit la Bucuresti pentru Forumul Diplomatiei Publice si considera ca situatia din Siria este extrem de fluida si afecteaza "fiecare regiune a lumii". Din punctul lui de vedere, Rusia nu-si va pierde influenta in Orientul Mijlociu, dar crede ca la un moment dat Moscova ar putea intelege ca "protejandu-l pe Assad ar putea avea mai multe costuri strategice decat beneficii". Profesorul P.J. Crowley sutine ca Romania este parte a "jocului" fiind membra in NATO si UE . Fostul oficial american crede astfel ca Romania are nevoie de un brand, iar Dracula poate fi la fel de bun pentru Romania cum este Mickey Mouse pentru America.