Sebastian Lazaroiu despre conflictul din USL: "Isi pregatesc divortul". Sebastian Lazaroiu despre atacurile lui Liviu Dragnea la adresa PNL: "Isi pregatesc divortul, se provoaca unii pe altii...Cumva au acceptat ca vor avea doi candidati la prezidentialele de anul viitor. E greu sa mai ramai impreuna in Guvern cand fiecare partid vrea sa isi puna candidatul lui". Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential, a comentat in emisiunea "Jurnalul de seara" atacul lansat astazi de Liviu Dragnea la adresa PNL. "Se vede ca PNL nu mai mizeaza pe un partener ca PSD, ci isi deschide optiunile", a subliniat Sebastian Lazaroiu la Digi24.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Miza in Dosarul "ICA". Domeniul de 60 de milioane de euro al lui Voiculescu. "Evenimentul zilei" publica in exclusivitate o fotografie aeriana cu terenurile si cladirile ICA ajunse, prin combinatii penale, in posesia lui Dan Voiculescu. Miza imobiliara in acest caz este uriasa. Privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) i-a adus lui Dan Voiculescu (67 de ani) un domeniu de trei hectare si jumatate intr-o zona rezidentiala a Capitalei. Condamnarea primita de Voiculescu, 5 ani cu executare, aduce in primplan modul de operare si dimensiunea fraudei imobiliare in acest dosar. Pe scurt, Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) a platit, in 2003, suma de 104.730 de euro pentru pachetul majoritar de actiuni ICA detinut de Agentia Domeniilor Statului (ADS). Era pretul pentru doua apartamente de doua camere in Capitala. In schimb, societatea a obtinut un adevarat imperiu imobiliar: terenul in suprafata de 36.676,79 mp si constructiile in suprafata desfasurata de 9.983 mp, amplasate in zona rezidentiala a lacului Baneasa.Este una din zonele cel mai putin poluate din Capitala.

Stenograme explozive. Inregistrare bomba: PSD pregateste sabotarea protestului ce urmeaza sa fie organizat de iesenii care iubesc teii. La sedinta de ieri a Tineretului Social- Democrat, primarul Gheorghe Nichita i-a indemnat pe membrii de partid, prin vocea consilierului local Marius Ostaficiuc, sa transforme mitingul de pe 4 octombrie, din Piata Unirii, intr-un balci. Liderii PSD le-au cerut tinerilor sa se infiltreze printre reprezentantii societatii civile si sa-i imprime protestului caracter politic. PSD incearca sa manipuleze opinia publica. Acest lucru reiese din discutiile care au avut loc la sedinta de joi seara de la Tineretul Social Democrat. Liderii de partid i-au indemnat pe tineri sa transforme in haos mitingul de pe 4 octombrie organizat de iesenii care iubesc teii, noteaza TeleM.ro

Studiile universitare nu ajuta la angajare. Meseriile tehnice sunt din nou la mare cautare pe piata muncii. Editia de toamna a Bursei Locurilor de Munca din Capitala a adus dezamagire pe chipurile tinerilor absolventi de facultate, care si-au pus sperantele in gasirea unui job. Pregatiti cu CV-uri, tinerii au facut un tur al meselor, dar si-au dat seama ca joburile oferite de agentii economici fie nu corespundeau cerintelor proprii, fie erau prost platite. Dezamagiti au fost si cei trecuti de 40 de ani, aflati in cautarea unui loc de munca. La primele ore ale diminetii, in fata Palatului National al Copiilor asteptau cu nerabdare sa intre la Bursa locurilor de munca vreo 40 de persoane, iar pe masura ce minutele s-au scurs, tot mai multi au patruns in incinta cladirii. Desi initial pareau entuziasmati de faptul ca la fiecare masa erau atat reprezentanti ai unor companii mici, cat si reprezentanti ai unor multinationale, zambetele participantilor la bursa au disparut de pe chip in momentul in care au aflat care sunt ofertele companiilor, noteaza Adevarul.

Peste 60% din romani dau spaga personalului medical. Care sunt cele mai bune spitale. 15% din pacienti recompenseaza medicii cu sume intre 50 si 100 de lei, iar 28% ofera sume intre 100 si 200 de lei, arata un studiu comandat de Institutul Aspen Romania. 62% din repondenti au afirmat ca au fost nevoiti sa ofere aceste recompense financiare atat in sistemul public de sanatate, cat si in cel privat. Mai exact, 83% din aceste sume au fost oferite personalului medical ce activeaza in sistemul public de sanatate, in timp ce 7% medicilor din sistemul privat, iar 10% nu au dorit sa comunice tipul de institutie. Un alt rezultat interesant al studiului arata ca 24% din cei care care au apelat la serviciile oferite de centrele medicale private au fost trimisi catre centre medicale publice pentru investigatii suplimentare si proceduri complexe, scrie EVZ.

Guvernul da 16,7 milioane de euro pe 600 microbuze scolare pentru primarii care nu pot angaja soferi. Primar: "Ai mancare-n frigider, dar n-ai voie sa-l deschizi". Pana la sfarsitul acestui an, Guvenul va cumpara, prin ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea, 600 de noi microbuze scolare vopsite in galben, care vor fi inscriptionate cu sigla "Achizitionat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in anul 2013". Intregul contract, care va fi atribuit prin licitatie pe 1 noiembrie, va depasi, cu TVA inclus, 16,7 milioane de euro, pentru fiecare microbuz statul alocand 28.150 de euro exclusiv din bugetul intern. Blocarea posturilor in administratia publica locala face insa ca primariile de comuna unde vor ajunge microbuzele destinate transportului elevilor la scoala, in localitati vecine, sa nu poata insa angaja si soferii care sa le conduca, sustine presedintele Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), Emil Draghici, pentru gandul.

Efectul asupra trecerilor de pietoni al licitatiilor in familie de la CNADNR. Firma pe care o detine fratele directorului de achizitii de la Compania de Drumuri si o alta societate au castigat un contract, de 6 milioane de euro, pentru lucrari de marcaje rutiere. Cazul a intrat in atentia Agentiei Nationale pentru Integritate, care urmeaza sa dea o decizie pentru un conflict de interese. Pentru contractul de marcaje de 6 milioane de euro s-au batut 5 firme, care au depus ofertele la sfarsitul lunii martie 2013. Cu 2 saptamani mai devreme, sef al directiei de achizitii publice cu finantare de la stat a fost numit Teodor Razvan Emil Teodorescu. Este chiar Directia care gestioneaza toate contractele finantate din buget, de exemplu cele pentru marcaje. Dupa 4 luni de la aceasta numire, licitatia a fost castigata, culmea, de asocierea dintre Teo Trans Consulting si Anduna Servimob, scrie stirileprotv.ro

DW: Ce implicare are George Soros la Rosia Montana. Presa afiliata proiectului minier de la Rosia Montana sustine ca protestele impotriva RMGC sunt artificiale, fiind pur si simplu stimulate (daca nu cumva provocate) de banii omului de afaceri si filantropului american George Soros. Foarte multe ONG-uri si asociatii din Romania care au primit de-a lungul anilor fonduri din partea fundatiilor infiintate de George Soros se regasesc intr-adevar in tabara protestatarilor. Acest fapt este de natura sa tulbure si sa creeze o impresie gresita. Asadar, s-ar putea spune, protestele nu sunt pure, ci animate de interese dintre cele mai triviale. Nu ar exista nicio idealitate in aceste actiuni, ci doar o competitie brutala intre titanii afacerilor globale: Soros vs Paulson si Kaplan. Continuarea in Deutsche Welle.

Raport alarmant: incalzirea globala este reala si oamenii sunt responsabili. Organizatia Natiunilor Unite a publicat azi un raport in care sustine ca omul este "aproape sigur" responsabil pentru o parte din schimbarile climatice si ca incalzirea globala este in desfasurare. "Influenta umana a fost detectata in incalzirea atmosferei si a oceanelor, in schimbarile din ciclul global al apelor, in scaderea nivelelor de zapada si gheata, in cresterea nivelului global al apelor si in anumite fenomene extreme", se arata in raportul, la realizarea caruia au fost necesari cinci ani de documentare. Raportul a fost elaborat de sute de oameni de stiinta si sustine ca Pamantul se va incalzi cu 0,3 grade Celsius pana la sfarsitul acestui secol, cea mai pesimista prognoza fiind insa o crestere de aproape cinci grade fata de temperatura medie din perioada 1986-2005, scrie EVZ.ro